به گزارش روز یکشنبه روزنامه گاردین، «لو شاومینگ» در گفت وگو با این روزنامه، مواضع اخیر هانت را مورد انتقاد قرار داد و گفت: چین خواهان جنگ دیپلماتیک با انگلیس نیست اما ما بشدت با مداخله لندن در امور داخلی هنگ کنگ مخالفیم.
وزیر خارجه انگلیس بتازگی در سخنانی اعلام کرد که به دنبال سرکوب اعتراضات در هنگ کنگ امکان تحریم چین وجود دارد.
هانت با بیان اینکه هنگ کنگ بخشی از چین است، افزود: حرف ما این است که ما با جمهوری خلق چین توافقی را امضا کرده و انتظار داریم که به آن احترام گذاشته شود. چین کشوری است که به میزان زیادی از نظام قانون بین الملل بهره برده است، بنابر این احترام نگذاشتن به این توافق بسیار مهم برای چین و انگلیس، تبعات خواهد داشت.
در ادامه تنشهای لفظی میان دو کشور، وزارت امور خارجه انگلیس هفته گذشته سفیر چین در لندن را فرا خواند تا مراتب اعتراض خود را به اظهارات سخنگوی وزارت امور خارجه چین اعلام کند.
«گنگ شوانگ» سخنگوی وزارت خارجه چین ۱۲ تیر ماه اظهارات جرمی هانت درباره حوادث هنگ کنگ را شرم آور و گستاخانه توصیف کرد و به خبرنگاران در پکن گفت: این اظهارات مایه تأسف و نگرانی است و ظاهراً هانت هنوز در توهم دوران استعماری بریتانیا بهسر میبرد.
هنگ کنگ از سال ۱۸۴۲ تا ۱۹۹۷ تحت سیطره انگلیس بود اما در سال ۱۹۹۷ و پس از پایان یافتن پیمان پیشین با انگلیس به جمهوری خلق چین پیوست. هنگ کنگ دارای بیش از ۷ میلیون نفر جمعیت است و یکی از مراکز مهم مالی در منطقه شرق آسیا و جهان به شمار میرود.
شهروندان هنگکنگی ۱۹ خرداد در اعتراض به تصویب لایحهای در پارلمان درباره استرداد مجرمین به چین اعتراض کردند و این لایحه را نقض استقلال هنگکنگ دانستند.
«کری لام» فرماندار هنگکنگ ۲۵ خردادماه اعلام کرد؛ در واکنش به نارضایتی مردم، لایحه پیشنهادی پارلمان را به حالت تعلیق در خواهد آورد. اما این اقدام موجب کاهش اعتراضات نشده است.
کشورهای غربی از جمله آمریکا از رویدادهای سیاسی و اعتراضات در هنگ کنگ به عنوان ابزاری برای امتیاز گیری و فشار به چین استفاده می کنند و برخی تحلیل گران معتقدند که در بروز برخی اعتراضات و تجمعات نقش دارند.
نظر شما