۱۷ تیر ۱۳۹۸، ۱۲:۲۶
کد خبر: 83386476
T T
۰ نفر
نبود تطابق فارغ‌التحصیلان با نیاز جامعه، اساسی‌ترین مشکل اشتغال است

تهران- ایرنا -وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی گفت: یکی از اساسی‌ترین مشکلات اشتغال در شرایط فعلی کشور نبود تطابق فارغ التحصیلان با نیاز جامعه است.

محمدرضا شریعتمداری روز دوشنبه در همایش روسای دانشگاه‌ها و موسسه‌های پژوهشی و فناوری در دانشگاه الزهرا با معرفی کتاب تجربیات ۱۲ وزیر در حوزه اشتغال، افزود: مکتوب و مدون کردن تجربیات وزرا که هر کدام در زمان‌های خاص سیاست‌گذار بخش اشتغال بودند کار ارزشمندی است و می‌تواند به ما در سیاست‌گذاری‌های جدید و تعیین مسیر راه کمک کند.

وی ادامه داد: این کار را بیشتر دانشگاه‌ها مانند دانشگاه کندی کانادا و اندیشکده بروکلین انجام داده‌اند و امیدوارم در سایر حوزه‌ها این کار با کمک اساتید دانشگاه ادامه یابد.

شریعتمداری با اشاره به وضعیت اشتغال در ابتدای انقلاب گفت: ما در سال اول انقلاب ۳۰ میلیون جمعیت و مشارکت اقتصادی متوسط به پایین داشتیم و هیچکدام از ابزار تکنولوژی و وسایل رفاهی امروز وجود نداشت اما اکنون با ۸۱ میلیون نفر جمعیت و مشارکت اقتصادی متوسط به بالا و توقعات بالاتر به همراه یک انقلاب ایدئولوژیک که منحصر به مرزهای داخلی نمی‌شود روبرو هستیم که تاثیرات مثبت و منفی در حوزه اشتغال دارد.

وی ادامه داد: به باور بیشتر کارشناسان اقتصادی اشتغال قلب اقتصاد یک کشور است در برخی دوره‌ها اشتغال به عنوان یک برنامه مستقل از سیاست‌های اقتصادی تعریف می‌شد. به طور مثال منابع مالی در اختیار یک حوزه برای این امر اختصاص پیدا می‌کند در حالی که اشتغال با مسائل مختلفی اعم از فرهنگی و اجتماعی در ارتباط است و نمی‌توان فقط با دادن تسهیلات به آن دست پیدا کرد. اما بارها با توجه به این اصل این کار را تکرار کردیم.

شریعتمداری با اشاره به بودجه‌های اختصاص یافته در دولت‌های مختلف برای اشتغال گفت: در دولت خاتمی در سال پایانی، ۹۰۰ میلیارد تومان برای این حوزه در نظر گرفته شد و هنگامی که دولت یازدهم بر سر کار آمد این عدد به ۴۵ هزار میلیارد تومان رسیده بود.

وی تصریح کرد: اخیراً نیز یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی را تبدیل به ریال کردیم و تلاش داریم با روش‌های مختلف آن را تبدیل به یک منابع پایدار برای ایجاد اشتغال مولد کنیم.

وی اظهار کرد: اشتغال حاصل سرمایه‌گذاری و مفهوم چند وجهی است که باید امنیت سرمایه‌گذاری در آن صورت گیرد، فضای اشتغال در کشور باید رغبت ایجاد کند تا موجب جذب سرمایه گذار و سرمایه گذاری شود.

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با اشاره به برنامه ششم توسعه اظهار داشت: در این برنامه طرح اشتغال فراگیر و اشتغال پایدار روستایی مطرح و بودجه در نظر گرفته شده است همچنین حدود ۷۰ درصد از منابع اشتغال پرداخت شده است.

وی عنوان کرد: برای کشور ۸۰ میلیونی با این حجم از نیروی انسانی و میزان قابل توجه جمعیت دانشگاهی اگر کار اساسی انجام نشود مسیر اشتغال با فراز و فرود طی می‌شود، همچنین کشور نیازمند تحول در عرصه‌های گوناگون است.
شریعتمداری تصریح کرد: مطالبات در سطوح جغرافیایی مختلف کشور و همچنین نیازمندی‌های اشتغال در استان‌ها مورد بررسی قرار گرفته است.

وی ادامه داد: نیاز است فارغ التحصیلان مسیر دیگری را طی کنند و با توجه به نیاز جامعه علم بیاموزند.

وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی تصریح کرد: از دیگر مسائل اشتغال این است که دانش‌آموختگانی که دارای مهارت‌های کافی نیستند و آمادگی انجام کار را ندارند وارد بازار کار می‌شوند که باید کارورزی لازم را ببینند.

شریعتمداری تصریح کرد: با تصویب مجلس شورای اسلامی، شورای عالی فنی تربیت و مهارت در کشور به ریاست معاون اول رئیس جمهور ایجاد شده و دبیرخانه‌ای به صورت مستقل با همکاری سازمان فنی و حرفه ای نیز مستقر شده است تا در تمامی مراکز یک برنامه هماهنگی در حوزه اشتغال و تربیت نیروهای کار آمد انجام دهند.

وی ادامه داد: همچنین در این شورا از تجربیات بین‌المللی دانشگاه‌هایی که نیروی ماهر کار تربیت می‌کنند نیز استفاده می‌شود تا تمامی نهادها هماهنگ شوند و تمامی نیروهای فارغ التحصیل و دانشگاهی به بهترین شکل استفاده شود.

شریعتمداری ادامه داد: نیاز است در این مسیر از تجربه کره جنوبی در دهه ۹۰ که به کشور ما شباهت دارد استفاده کنیم که چگونه از انباشت نیروی کار تحصیلکرده جلوگیری کرد.

وی اضافه کرد: نیاز است طریقه آموزش افراد اصلاح شود زیرا در تربیت تکنسین دارای محدودیت هستیم.

وی اظهار کرد: طرح دیگری نیز موجود است که فارغ‌التحصیلان سایر رشته‌ها را آموزش‌های توسعه‌ای می‌دهند که ناقص است و نیاز به برنامه‌ریزی صحیح دارد.

وزیر کار تصریح کرد: باید متناسب با ظرفیت‌های کشور نیروی لازم آموزش دیده تربیت شود به عنوان مثال بوم‌گردی و فعالیت‌های گردشگری ارزش افزوده زیادی دارد اما نیروی متخصص نداریم. همچنین باید از فضاهای فیزیکی مراکزی مانند پیام نور و دانشگاه آزاد اسلامی که فاقد دانشجو هستند برای تربیت نیروی مناسب استفاده شود.

وی عنوان کرد: در کشور از دانش‌بنیان و شرکت‌های دانش بنیان زیاد صحبت می‌شود اما لازم است نیازهای آنها نیز تامین مالی شود.

شریعتمداری تصریح کرد: با پشتوانه صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری وزارت کار برای اولین بار در کشور شرایط ایجاد اعطای وام ایجاد و از صندوق مالی خرد تضمین شده رونمایی شده است، همچنین برنامه‌ریزی شده که با تاسیس تعاونی و استفاده از صندوق تعاونی‌های خرد، دانش بنیان‌ها از تامین ضمانت و نقدینگی بهره ببرند.

وزیر کار تصریح کرد: همچنین برنامه‌ریزی شده با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی وزارت علوم اولین صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر ایجاد و مورد حمایت قرار گیرد.

وی ادامه داد: اشتغال نیاز به مطالعه جامع دارد که آموزش عالی و بخش‌های اقتصادی مربوطه باید مطالعه جامع انجام داده و کسب و کار را توسعه دهند.

وی درباره راهکار ایجاد اشتغال گفت: استفاده از طرح‌های زودبازده و راستی آزمایی راه حل اساسی ایجاد شرایط مطلوب برای تولید و سرمایه‌گذاری در کشور است که باید با کمک دانشگاه‌ها انجام شود.
نیاز است در این زمینه کارگروه مشترکی ایجاد و نتایج آن به دولت ابلاغ شود تا مشکل اشتغال حل شود.

۰ نفر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha