عباس بدخشان روز دوشنبه در نشست خبری اظهار داشت: این مراکز مجوز فعالیت را از دانشگاه علوم پزشکی و بهزیستی دریافت می کنند اما نظارت بر نام نویسی و توزیع دارو بین معتادان توسط دانشگاه علوم پزشکی انجام می شود.
به گفته وی و بر اساس آخرین آمار، گلستان ۱۴۹ هزار معتاد غیرمستمر و ۷۹ هزار معتاد مستمر دارد.
وی بیان کرد: با وجود نظارت های مستمر، برخی مراکز، داروهای دولتی را با قیمت آزاد به معتادان تحت درمان خود می فروشند که در صورت اطلاع از این تخلف، سهمیه آنان قطع و یا کاهش خواهد یافت.
استفاده از قرص و شربت متادون، یکی از درمان های جایگزین در ترک اعتیاد به مواد مخدر است.
به گفته معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان پارسال سهمیه متادون ۱۰۶ مرکز کاهش و پرونده فعالیت یک مرکز نیز باطل شد.
بدخشان ادامه داد: علاوه بر مراکز درمان مستقیم اعتیاد با داروهای جایگزین، گلستان چندین مرکز دی. آی. سی (مراکز کاهش آسیب اعتیاد)، مرکز تی. سی (اجتماع مدار) ۳ سرپناه، در ۳۴ کمپ و مرکز اقامت میان مدت با هفت هزار و ۳۴۵ معتاد و یک مرکز نگهداری معتادین متجاهر با ۵۵۹ معتاد دارد.
وی بیان کرد: گلستان جزو ۳ استان دارنده مرکز تخصصی درمان اعتیاد کودکان زیر ۱۷ سال کشور است که این مرکز با ۱۰ تخت در بیمارستان آل جلیل آق قلا دایر شده و با افزایش ۲۵ تخت دیگر، معتادان بالای ۱۷ سال نیز درمان خواهند شد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان افزود: ستاد مبارزه با مواد مخدر هفت میلیارد ریال برای کمک به معتادین بی بضاعت استان اختصاص داد که هزینه درمان آنها و بستری شدن در بیمارستانهای دولتی از محل این اعتبارات تأمین میشود.
نظر شما