سلیمان البان روز دوشنبه در آئین بازگشایی بازارچه مرزی «ساریسو – ماکو» اظهار داشت: بازگشایی بازارچه مرزی «ساریسو» و افتتاح بازارچه مرزی «پیراحمد کندی» مایه خیر و برکت و تقویت روابط دوستانه ۲ کشور دوست و همسایه خواهد بود.
وی با بیان اینکه ملتهای ایران و ترکیه در یک جغرافیای مشترک مثل یک دو بردار در کنار یکدیگر زندگی میکنند، افزود: با بازگشایی این بازارچهها در مرزهای ۲ کشور امنیت و آسایش در این مناطق دوچندان شده و رفاه و آسایش مرزنشینان نیز تأمین میشود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه وجود مرز بین ایران و ترکیه جنبه فیزیکی دارد، ادامه داد: مهم این است که مرزی در ذهنهایمان ایجاد نشود؛ در این صورت مرزبندی فیزیکی خود به خود حل میشود.
وی زمان تقریبی افتتاح بازارچه مرزی «پیراحمد کندی» را ۲ تا سه ماه آینده پیش بینی کرد و گفت: این بازارچه به امنیت و آسایش و سودمندی مرزنشیان دو کشور منجر خواهد شد.
«البان» اضافه کرد: همانگونه که استاندار محترم آذربایجان غربی اشاره کردند، رهبران دو کشور نیز همین هدف را دنبال میکنند و بر افزایش تعاملات و همکاری متقابل تاکید دارند؛ این خواسته افراد و مرزنشینان دو طرف نیز میباشد.
والی آغری ترکیه تاکید کرد: ما هم به عنوان مسئولان این مناطق و در راستای همین سیاستها و همین خواستهها اینجا جمع شدهایم.
در پایان این مراسم بازارچه مرزی «ساریسو - ماکو» با حضور استاندار آذربایجان غربی، والی استان آغری ترکیه و مقامات مرزی ایران و این کشور همسایه بازگشایی شد.
بازارچه «ساریسو» در سال ۱۳۹۲ و به بهانه کارهای عمرانی از طرف ترکیه تعطیل شد؛ بازارچه مشترک مرزی ساریسوی - ماکو از جمله فعالترین بازارچههای مرزی بین ایران و ترکیه بود که با تعطیلی آن دهها نفر از مردم منطقه بیکار شدند.
ساریسوی در ماکو، صنم بولاغی در پلدشت، سرو در ارومیه، کیله در سردشت، تمرچین در پیرانشهر، ناویه خان در اشنویه و رازی در خوی بازارچههای مهم این استان را در مجاورت مرزهای ترکیه، عراق و جمهوریآذربایجان تشکیل میدهد.
با بازگشایی بازارچه مرزی پیراحمدی در چالدران بازارچههای مرزی استان به هشت مورد خواهد رسید.
۷۱۳۲/۳۰۷۲
نظر شما