زهرا غلامرضایی روز دوشنبه در نشست خبری که به مناسبت هفته بهزیستی برگزار شد، افزود: در سال ۹۶، ۲ هزار و ۳۰۰ و در سال گذشته چهار هزار پرونده جهت ارائه خدمات مداخلهای ژنتیک در استان تشکیل و غربالگری و مشاوره ژنتیک برای افراد مشکوک، در سه مرحله پیش از ازدواج، پیش از بارداری و حین بارداری انجام شد.
وی از اجباری شدن آزمایشهای ژنتیک در زمان ازدواج خبر داد و اضافه کرد: تمامی زوجهای جوان در آستانه ازدواج که آزمایشهای عادی آنها مشکوک باشد باید تحت آزمایش ژنتیک قرار گیرند.
غلامرضایی با اشاره به هزینههای بالای انجام آزمایشهای ژنتیک، ادامه داد: از سال گذشته این آزمایشها برای مددجویان بهزیستی به طور رایگان انجام میشود و در آینده نیز برای افراد عادی که توان مالی نداشته باشند تا ۷۰ درصد هزینهها پرداخت خواهد شد بنابراین هیچ فردی به خاطر نیاز مالی از چرخهای آزمایشها حذف نمیشود.
وی گفت: ازدواجهای فامیلی، سابقه معلولیت یکی از اعضای خانواده، مواجه مادر با عوامل خطرزا مانند داروها، اشعه و مواد شیمیایی از موارد مهمی هستند که انجام آزمایش ژنتیک برای آنها ضروری است.
غلامرضایی همچنین با اشاره به فعالیت ۴۷ مرکز مشاوره در استان گفت: این مراکز در سال گذشته بالغ بر ۴۲ هزار خدمت ارائه دادند.
وی همچنین از فعالیت چهار مرکز گذری روزانه کاهش آسیب و سه مرکز شبانه در استان خبر داد و افزود: سالانه ۱۰ تا ۱۲ هزار خدمت اعم از توزیع وعده غذای گرم، خدمات استحمام، توزیع سرنگ و بسته بهداشتی در این مراکز به معتادان ارائه میشود.
غلامرضایی با اشاره به فعالیت ۲۲ مرکز ترک اعتیاد مردان و یک مرکز ویژه زنان در استان، گفت: کمپ بانوان از سال ۹۶ تأسیس شده و از آن زمان تاکنون ۵۲۴ معتاد زن را پذیرش کرده است.
معاون توسعه پیشگیری اداره کل بهزیستی قزوین همچنین از شناسایی ۶۸ بیمار مبتلا به اچ آی وی مثبت خبر داد و افزود: این افراد از خدمات باشگاه مثبت بهزیستی استان بهره مند هستند.
۶۱۰۱* ۷۳۸۸
نظر شما