«زهرا امینی» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بهزیستی به ۲ طیف مراجعه کننده خدمات مشاوره ژنتیک ارایه میکند یک بخش مددجویان بهزیستی هستند که رایگان خدمات دریافت میکنند و بخش دیگر سایر مراجعانی که در صورت تایید نداشتن تمکن مالی، کمک هزینه آزمایش ژنتیک را دریافت میکنند.
وی اظهار داشت: آزمایش ژنتیک اغلب با گرفتن خون انجام میشود و از ۱۰ تا ۷۰ میلیون هزینه دارد که مددجویان بهزیستی توان پرداخت آن را ندارد و سازمان تقبل هزینه را برعهده دارد.
امینی افزود: اکنون پنج مرکز ژنتیک در اراک و یک مرکز مشاوره پایه در شهرستان خمین وجود دارد که مرکز پایه مردادماه امسال راهاندازی شده است.
وی انجام مشاوره و آزمایش ژنتیک را اقدامی ضروری و راهکاری مناسب برای پیشگیری از تولد کودکان معلول دانست و بیشتر معلولیتهای مادرزادی علت ژنتیکی با منشاء ازدواج فامیلی دارند که با مشاوره و آزمایش ژنتیک تا سطح بالایی قابل پیشگیری هستند.
امینی افزود: تمامی زوجهای جوان در آستانه ازدواج که آزمایشهای عادی آنها مشکوک باشد باید آزمایش ژنتیک انجام دهند و ازدواجهای فامیلی، سابقه معلولیت یکی از اعضای خانواده، مواجهه مادر با عوامل خطرزا مانند داروها، اشعه و مواد شیمیایی از موارد مهمی هستند که انجام آزمایش ژنتیک برای آنها ضروری است.
۶۵ هزار توانجو در استان مرکزی از خدمات بهزیستی استفاده میکنند.
نظر شما