چادری فواد حسین (Chaudhry fawad hussain) روز سه شنبه در دیدار با استاندار اصفهان در استانداری، افزود: زمینههای همکاری بسیار خوبی در بخشهای علمی و فناوری بین ۲ کشور ایران و پاکستان و همچنین شهر اصفهان وجود دارد که در توسعه روابط سیاسی و اقتصادی نقش مهمی خواهد داشت.
وی با اشاره به فعالیت خانه ریاضیات اصفهان، اظهار داشت: امید است با وجود چنین مراکز علمی و پژوهشی در ایران، همکاریهای ۲ کشور بیش از پیش توسعه یابد.
خانه ریاضیات اصفهان، به عنوان نخستین خانه ریاضیات ایران و جهان به دنبال تشکیل ستاد ملی سال جهانی ریاضیات در سال ۱۳۷۷ آغاز به کار کرد.
وزیر علوم و فناوری پاکستان، یکی از برنامههای این کشور را ایجاد اشتغال و کارآفرینی ذکر و خاطرنشان کرد: یکی از زمینههای آن صنعت فرش است که همکاریهای خوبی در این زمینه با ایران داریم.
وی به نقش مهم علم و فناوری در توسعه روابط بین کشورها و بنیاد علمی اکو اشاره و اضافه کرد: کشورهای مهمی مانند ایران، پاکستان و ترکیه در تقویت آن، جایگاه بسزایی دارند.
وزیر علوم و فناوری پاکستان، آب را یکی از زمینههای مورد تاکید برای همکاری بین کشورهای منطقه عنوان و تصریح کرد: مسائل و مشکلات منطقهای، گریبانگیر همه کشورهای آن منطقه میشود.
وی با بیان اینکه پاکستان تلاش میکند تا روابط خود را با همه کشورها از جمله در منطقه مانند هند عادی کند، افزود: در این زمینه باید از ظرفیتها و همکاریهای همدیگر استفاده کنیم.
استاندار اصفهان نیز در این دیدار گفت: نقاط اشتراک ایران و پاکستان فقط در زبان نیست بلکه مهمترین آن، دین اسلام و برادری بین آنهاست.
عباس رضایی با بیان اینکه ایرانیان، استقبال پر شور مردم پاکستان از آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب را هیچگاه فراموش نمیکنند، افزود: این موضوع نشاندهنده عمق روابط قلبی و انسانی بین ۲ ملت است.
وی با اشاره به برگزاری اجلاس هیأت امنای بنیاد علمی اکو در اصفهان، تصریح کرد: با توجه به ظرفیتها و جاذبههای فراوانی که در اصفهان وجود دارد، میتوان دبیرخانه دائمی بنیاد را در این شهر مستقر کرد و در این مورد، حق اصفهان، ضایع شده است.
استاندار اصفهان، اظهار امیدواری کرد که این موضوع امروز در جلسههای اجلاس مطرح و برای انتقال دبیرخانه به اصفهان، تصمیم گرفته شود.
وی با بیان اینکه مردم منطقه باید مسائل و مشکلات خود را با همکاری همدیگر حل کنند، تاکید کرد: این کار موجب استقلال همه کشورها میشود و یکی از مبانی تفکر انقلاب اسلامی نیز استقلال همه کشورهای منطقه با دید برادری، برابری و عدالت است.
رضایی با استقبال از اعلام آمادگی وزیر پاکستان برای همکاریهای علمی در زمینههای ریاضی، هنر و ادبیات با دانشگاههای ایران، اضافه کرد: در بسیاری دیگر از بخشها مانند پزشکی نیز زمینه همکاری ۲ طرفه وجود دارد و تبادلات علمی ما باید افزایش یابد.
وی به خواهرخواندگی اصفهان و لاهور پاکستان نیز اشاره و خاطرنشان کرد: برای تقویت این پیوند اعلام آمادگی میکنیم و روابط اقتصادی بین ۲ کشور و اصفهان باید افزایش یابد.
استاندار اصفهان تاکید کرد: از فعالان اقتصادی پاکستان در بخشهای مختلف از جمله فرش دعوت میکنیم تا با سفر به اصفهان با ظرفیتهای اقتصادی و فناوری آن آشنا شوند تا زمینههای گسترش روابط، ایجاد شود.
چادری فواد حسین (Chaudhry fawad hussain) وزیر علوم و فناوری پاکستان برای حضور در چهارمین اجلاس هیأت امنای بنیاد علمی اکو و پنجمین نشست کمیته اجرایی به اصفهان سفر کرد.
دومین روز چهارمین اجلاس هیأت امنای بنیاد علمی اکو و پنجمین نشست کمیته اجرایی آن سهشنبه ۱۸ تیر با حضور وزرای علوم کشورهای پاکستان و ایران و دبیرکل اکو و هیأت بلند پایه کشورهای عضو در سالن اجلاس معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان آغاز شد.
انتخابات ریاست جدید بنیاد، بررسی و تبادل نظر برای مشکلات علمی این سازمان و بحث و بررسی درباره موضوع برنامه منطقهای علم و فناوری در حوزه اکو از جمله برنامههای این اجلاس ۲ روزه است.
در نخستین روز این اجلاس در جلسه کمیته اجرایی این بنیاد در زمینه طرحهای علمی مشترک بحث و تبادل نظر شد.
بنیاد علمی اکو(ECOSF) سازمانی بیندولتی متشکل از ۱۰ کشور اسلامی شامل افغانستان، پاکستان، آذربایجان، ترکمنستان، قزاقستان، قرقیزستان، ترکمنستان، ازبکستان، ترکیه و ایران است که هدف اصلی آن توسعه اقتصادی در منطقه اکو بر پایه ارتقا علم، فناوری و نوآوری است.
این سازمان با پوشش ۳۶۰ میلیون نفر که یک چهارم جمعیت مسلمانان جهان را تشکیل میدهد، بزرگترین تشکل اقتصادی جهان اسلام محسوب میشود.
۳۰۱۱/۶۰۲۶/
نظر شما