گروه اطلاع رسانی بنابه رسالت خبری ایرنا، به عنوان خبرگزاری رسمی نظام، دولت و مردم، به منظور ایجاد پل ارتباطی در مسیر گسترش آگاهی سازی، با مروری بر برجسته ترین گزارش های پایگاه های خبری داخلی در طول شبانه روز گذشته، گزیده ای از این گزارش ها را انتخاب و منعکس کرده است.
سروری: دست ایران در کوتاهکردن دم انگلیس از منطقه باز است؛ لندن هشدار مثلث حقوقی، دیپلماسی و نظامی را جدی بگیرد
پایگاه خبری تحلیلی «نامه نیوز» در گفت و گو با پرویز سروری، فعال سیاسی اصولگرا و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هشتم، آورده است: اینکه امروز امیرسرتیپ حاتمی وزیر دفاع، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه و سیدابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه در مراسم های جداگانه توقیف نفتکش ایران توسط انگلیس در تنگه جبل الطارق را راهزنی و دزدی دریایی اعلام کردند و درباره عدم توجه لندن به تبعات این مسئله هشدار دادند.
با پرویز سروری فعال سیاسی اصولگرا و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هشتم درباره تبعات احتمالی بی توجهی لندن به هشدارهای تهران گفتگو کردیم.
انگلیس و آمریکا با ضربه شصت ایران دارند تلو تلو میخورند
پرویز سروری با بیان اینکه انگلیس به نیابت از آمریکا نفتکش ایران را توقیف کرد، به نامه نیوز گفت: آمریکا با آن همه ادعاهایی که گوش دنیا را کُر می کند امروز قادر نیست، به تنهایی در مقابل ایران واکنش نشان دهد، به همین جهت متحد همیشگی اش را مجبور کرد تا حثیتش را بر سر این موضوع بگذارد و دست به یک دزدی دریایی بزند.
وی ادامه داد: بعد از دریافت ضربه شصت از طرف ایران، آمریکا و انگلیس امروز اقدامات انفعالی را انجام می دهند. در واقع به حدی قدرت آن ضربه سنگین بود که در یک سردرگمی چنین اقدام غیرقانونی، غیراخلاقی و غیر دیپلماتیکی را مرتکب شدند. وقتی به سر یک بوکسور ضربه محکم و سختی وارد می شود او تلو، تلو می خورد و برای آنکه حریف را از خود دور کند بدون تمرکز به جهات مختلف مشت پر می کند.
انگلیس نفتکش را توقیف کرد تا مانع اجرای گام دوم هستهای ایران شود
عضو حزب جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی تأکید کرد: البته انگلیس انگیزه هایی هم برای بازی در پازل آمریکا داشت و آن اینکه این مسئله را بهانه ای برای کاهش تعهدات برجامی اش در مقابل ایران قرار دهد. در واقع انگلیس پیش از پایان مهلت ۶۰ روزه ایران در ۱۶ تیرماه نفت کش ما را توقیف کرد تا نسبت به تصمیم تهران در برداشتن گام دوم هشدار دهد و حساسیت اروپایی ها را نسبت به اقدام هسته ای تهران برانگیزد.
وی افزود: جمهوری اسلامی به اقدام انگلیس وقعی ننهاد و تصمیم خود را برای برداشتن گام دوم به اجرا درآورد چون آنقدر در منطقه قدرت دارد که اگر لازم باشد پاسخی بدهد که انگلیسی ها هرگز در مخیله شان آن را محاسبه نکرده باشند. معتقدم انگلیسی ها دچار خطای بزرگ محاسباتی شدند، آن هم در شرایطی که با مسئله برگزیت مشکلات جدی دارند.
لندن هشدار مثلث حقوقی، دیپلماسی و نظامی را جدی بگیر د
سروری درباره سه ضلعی هشدار حقوقی، نظامی و دیپلماتیک ایران به انگلیس که توسط رئیس قوه قضائیه، وزیر دفاع و وزیر امورخارجه اعلام شد، تأکید کرد: مثلث حقوقی، دیپلماسی و نظامی ایران به انگلیسی ها این پیام را می دهد که جمهوری اسلامی در دفاع از منافع خودش راسخ است بنابراین آناه باید هشدار این مثلث را جدی بگیرند و همه نظام واکنش مناسب را به اقدام انگلیسی ها نشان خواهند داد.
بیگدلی: سیاست تجزیه ایران به صورت رسمی توسط آمریکا اعلام نشده است؛ ترامپ قصد دارد سردرگمی در تصمیم گیری های خود را به ایران نیز انتقال دهد
وب سایت خبری تحلیلی «شفقنا» در گفت و گو با علی بیگدلی، نوشت: این کارشناس مسایل غرب اروپا و آمریکا درباره انگیزه آمریکا از رفتارهای ضد و نقیض در قبال ایران، اظهار کرد: دیپلماسی جدیدی که آمریکایی ها مخصوصاً ترامپ در پیش گرفته، این است که طرف مقابل خود را دچار یک بلاتکلیفی و بی تصمیمی کند در واقع ترامپ قصد دارد سردرگمی در تصمیم گیری های خود را به طرف مقابل نیز انتقال دهد و شاهدیم ترامپ در سیاست های خود در قبال ایران و کره شمالی چنین رفتاری را در پیش گرفته است. منتها رفتار چند ضلعی ترامپ نباید طرف مقابل را دچار یک سردرگمی و دستپاچگی کند و بیشتر به سیاستی که به نفع خودش هست و می تواند از لابه لای این چندگانگی بیرون بیاورد، اتکا کند چرا که در تصمیم گیری های دیپلماتیک اصل بر منافع ملی هر کشوری است.
بیگدلی در پاسخ به اینکه با توجه به سیاست های ترامپ، آیا آمریکا طرح و برنامه ای برای تغییر رژیم و تجزیه ایران دارد؟ گفت: هیچکدام از این سیاست ها به صورت رسمی توسط آمریکا اعلام نشده و بارها ترامپ بیان کرده که به دنبال تغییر رژیم در ایران نیست، از سوی دیگر تغییر رژیم ایران کار راحتی نیست. تغییر رژیم در برخی از کشورها از جمله عراق اتفاق افتاد، ولی در سوریه نتوانستند این سیاست را عملی کنند و ناچار به عقب نشینی شدند. در برخی از کشورها مانند افغانستان به موفقیت رسیدند، ولی عواقب بعدی آن بسیار به زیان آمریکا تمام شد بنابراین تغییر رژیم به این راحتی نیست که آمریکایی ها بخواهند تصمیم بگیرند و سپس دگرگونی ها و مشکلات دیگری نداشته باشند به عنوان مثال تغییر رژیم در افغانستان طالبان را به وجود آورد، در سوریه و عراق داعش را به وجود آورد و در مصر اخوان المسلمین را قدرتمند کرد لذا تغییر رژیم یک کشور به این راحتی نیست. از سوی دیگر هیچکدام از این سناریوها به عنوان یک استراتژی از سوی آمریکا مطرح و اعلام نشده است.
او ادامه داد: در مورد تجزیه بیشتر صبحت روی نقطه کردستان هست، بحث کردستان تنها مختص به ایران نیست و کشورهای دیگر مثل سوریه، عراق و ترکیه وابستگی بیشتری به نهاد کُرد دارند بنابراین به نظر نمی رسد که هیچ کشوری چشمداشتی به سرزمین ما داشته باشد و قومیتی بخواهد مستقل شود، اگرچه از ۲۰۰ سال پیش بحث خودمختاری مطرح بوده است، ولی هیچ گاه بحث استقلال طلبی و تجزیه ایران و تشکیل کشورهای جدید به عنوان یک نهاد مستقل سیاسی مطرح نبوده است. همه کشورها می دانند تجزیه ایران به این راحتی صورت نمی گیرد؛ مشخص نیست که چرا این روزها برخی انقدر نگران شدند و بحث تجزیه ایران را مطرح می کنند!
بیگدلی در مورد اینکه در شرایط فعلی، واکنش ایران در برابر آمریکا باید در چه چارچوب و اصولی باشد، گفت: آقای ترامپ می گوید که تا قیامت هم همین وضع را می تواند ادامه دهد، ولی ادامه این وضعیت به نفع ایران و آمریکا نخواهد بود. ما نمی توانیم شرایط امروز یعنی تنگناهای اقتصادی که همه مردم آن را با جان و دل احساس می کنند را برای طولانی مدت ادامه دهیم، حتی اگر تفکر مقامات ارشد ما این باشد که یک سال و نیم که از عمر دولت ترامپ باقی مانده را تحمل کنیم و شاید در دوره آینده دموکرات ها سر کار بیایند این هم یک امر نسبتاً محالی است چرا که موقعیت داخلی ترامپ بسیار رضایت بخش است. ترامپ تلاش دارد تغییراتی در سیاست خارجی خود به وجود آورد به همین دلیل به کره شمالی رفت، تغییرات مثبت در سیاست خارجی می تواند امتیازی برای ترامپ در انتخابات آینده آمریکا باشد.
اصلاحطلبان و ۴ گرایش در مواجهه با انتخابات اسفند
پایگاه خبری «عصر ایران» گزارش داد: در حالی که فضا همچنان برای انتخابات اسفند ۹۸ مجلس شورای اسلامی سرد به نظر میرسد در میان اصلاح طلبان و در مواجهه با آن چهار گرایش دیده میشود: گرایش اول: مشارکت تنها با نیروهای اصلی. دوم: «آش نخورده و دهان سوخته» نشویم. سوم ماندن در صحنه در هر حالت و چهارم: کنار ایستادن و دامن زدن به رقابت ۵ طیف اصولگرایان.
گرایش اول معتقد است باید فهرستی از نیروهای درجه اول و هزینه داده و مشهور خود را ارایه دهند و تنها تا اندازه کمی رد صلاحیت ها را بپذیرند ولی اگر رد صلاحیت ها چنان بود که عملاً امکان معرفی کاندیدا نداشتند بی آنکه لفظ «تحریم» را به کار برند اعلام کنند قصد مشارکت داشتیم ولی کاندیداهایمان را حذف کردند و تکلیف را از خود ساقط بدانند و کنار بکشند. از مواضع سید مصطفی تاج زاده و صفایی فراهانی برمی آید که به این گرایش تعلق داشته باشند.
گرایش دوم اما از حیث تأثیر گذاری و نقش آفرینی باور به شرکت در انتخابات ندارد از این رو که از یک سو مجلس کارآیی خود را از دست داده و نهادهای دیگر چون شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی فضای مجازی و مجمع تشخیص مصلحت نظام عملاً قانون گذاری میکنند و از سوی دیگرمعتقد است اگر اکثریت مردم حاضر نشوند ولو فهرست نیروهای اصلی هم از فیلتر شورای نگهبان بگذرد اصلاح طلبان بختی ندارند از این رو میگویند «نمیتوانیم» یا «نمیشود» و خلاص. عباس عبدی در مصاحبه اخیر به کم رنگ شدن نقش مجلس اشاره کرده و هر چند عین تعابیر پیش گفته را به کار نبرده اما به نظر می رسد به گرایش دوم تعلق داشته باشد او می گوید ابتدا باید راهبرد را مشخص کرد و بعد به انتخابات پرداخت.
گرایش سوم اما اصلاحطلبی را بدون حضور در نهادهای حاکمیتی بلاموضوع و بلاوجه می داند و می گویند اگر سنگ از آسمان ببارد نیز باید شرکت کرد ولو شکست در پیش باشد و شرکت در انتخابات را بخشی از مناسک مردم سالاری می دانند و قهر با صندوق را به هر بهانه و دلیل، مذموم. شاید بتوان حزب کارگزاران یا حزب آقای کواکبیان را مدافع این ایده دانست با این توضیح که کارگزاران خواستار گفت و گو با سطوح مختلف حاکمیت قبل از برگزاری انتخابات است.
گرایش چهارم معتقد است با کنار ایستادن، تضادهای اصولگرایان بیرون میریزد واین به نفع اصلاح طلبان است. حزب اتحاد ملت از این ایده دفاع می کند و از سخنان اخیر علی شکوری راد نیز این موضع بر می آید که معتقد است ادامۀ ائتلاف با دولت اعتدال گرا از یک سو موجب ریزش سرمایه اجتماعی و از جانب دیگرموجب وحدت اصول گرایان می شود. حال آنکه در غیاب آنان دستکم ۵ طیف درون اصول گرایی (اول: اصولگرایان سنتی با نمادهایی چون حداد عادل، دوم: قالیباف و نو اصولگرایان یا اصولگرایان جوان، سوم: اصولگرایان حامی دولت و برجام با نماد علی لاریجانی، چهارم: اصولگرایان حامی احمدینژاد که چه بسا با عنوان دیگر به صحنه بیایند و پنجم: جبهۀ پایداری که آشکارا خواستار کنار زدن دولت روحانی هستند که با چهرههایی چون حمید رسایی شناخته میشوند) با هم رقابت میکنند.
چرا ریاست «قالیباف» در بنیاد مستضعفان منتفی شد؟؛ فتاح یکی از گزینههای جدی بنیاد
وب سایت خبری «تابناک» در این گزارش آورده است: در این دو سال قالیباف جدای از حکمی که از سوی رهبر انقلاب برای عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام دریافت کرد، هیچ مسئولیت دیگری بر عهده نگرفته، ولی بارها خبر ریاست او بر بنیاد مستضعفان در رسانهها منتشر شده است که آخرین خبر در این زمینه، حدود یک هفته پیش منتشر شد و با توجه به پایان مدت زمان پنج ساله ریاست بنیاد، این موضوع خیلی مورد توجه قرار گرفت.
خبرهایی که در این باره منتشر شد، حکایت از این دارد که پرویز فتاح به احتمال فراوان رئیس بعدی بنیاد مستضعفان خواهد بود، چون حکم «محمد سعیدی کیا» که از ۳۱ تیرماه ۹۳ صادر شده، روزهای آخر مدت زمان پنج ساله خود را میبیند. این موضوع نشان میدهد محمدباقر قالیباف که یکی از گزینههایی جدی ریاست بنیاد بود دیگر این مسئولیت را بر عهده نخواهد گرفت.
محمود رضوی، از چهرههای نزدیک به تیم شهردار پیشین پایتخت، در توییتی با تکذیب خبر ریاست قالیباف بر بنیاد مستضعفان نوشت: «خبر آمد خبری در راه است، ولی دروغ بود!» البته او در توئیت خود به صراحت اشاره کرده که قالیباف گزینه ریاست بنیاد مستضعفان بوده، اما این مسئولیت را نپذیرفته است. رضوی نوشته: «بحث بنیاد مستضعفان مدتهاست که مطرح شده و آقای قالیباف هم هیچ گاه آن را نپذیرفتند.»
این چهره نزدیک به قالیباف، همچنین طعنهای به جریان رقیب او زده و با اشاره به عزم جدی این کاندیدای سابق ریاست جمهوری به یادآوری بیانیه انتخاباتی اخیر او پرداخته و نوشته است: «اتاق جنگ روانی ناکارآمدان از سایه مدیریت کارآمد جهادی هم میترسد و تخریب را از روزها قبل آغاز کرده، ولی مجلس تا چشاندن طعم کارآمدی به مردم ادامه دارد.»
ایران باید موضوع توقیف نفتکش در جبل الطارق را از راه حقوقی پیگیری کند؛ در غیر این صورت، ممکن است این اتفاق در جای دیگری در دنیا تکرار شود
پایگاه خبری تحلیلی «انتخاب» در گفت و گو با قاسم محبعلی، مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت خارجه، آورده است: وی درباره توقیف نفتکش ایرانی در جبل الطارق می گوید: گزینه های واکنش ایران به انگلیس متعدد است. بهتر است از راه حقوق بین الملل و راه های بین المللی این موضوع پیگیری شود و ایران کانال های لازم برای این موضوع را بررسی کند.
محبعلی درباره توقیف نفتکش حامل نفت ایران در جبل الطارق گفت: بنا به گفته اسپانیایی ها و انگلیس ها، آمریکا درخواست توقیف این نفتکش را کرده است. این اقدام یک قدم بیشتر در جهت تنش بین ایران و آمریکاست و به نوعی افزایش محدودیت هایی است که آمریکایی ها برای فروش نفت ایران در نظر دارند.
او افزود: اینکه این نفتکش مذکور مقصدش کجا بوده، اینکه از نظر قانونی، وضعیتش به چه صورت بوده، خودش جای بحث دارد. اینها مواردی است که باید با دقت بحث شود تا ایران بداند که چگونه و از چه راهی می تواند با این اقدام آمریکایی ها و انگلیسی ها از نظر حقوقی برخورد کند. زیرا در غیر این صورت این اتفاق می تواند زمینه ساز تکرار آن در مناطق دیگر باشد. بالاخره آمریکایی ها عبور نفتکش های ایران را تحت کنترل دارند و اگر این روند ادامه پیدا کند، طبیعی است که می تواند واکنش های ایران را هم در پی داشته باشد.
محبعلی با اشاره وضعیت حقوقی و حاکمیتی منطقه جبل الطارق گفت: این منطقه تحت حاکمیت انگلیس است. جبل الطارق یکی از این نقاطی بود که در همین برگزیت بحث و اختلاف بر سر آن وجود داشت و در نهایت اسپانیایی ها کوتاه آمدند و ادامه حاکمیت انگلیس را پذیرفتند. در نتیجه، اسپانیا عملاً نقش مستقیم و حاکمیتی در جبل الطارق ندارد. از نظر سیاسی اسپانیا در اتحادیه اروپاست و از آنجایی که علاقه مند نیست تنش با ایران را افزایش دهد می تواند کمک کننده باشند.
محبعلی با اشاره به اینکه گزینه های واکنش ایران به انگلیس متعدد است، گفت: بهتر است از راه حقوق بین الملل و راه های بین المللی این موضوع پیگیری شود و ایران کانال های لازم را بررسی کند، اما در درجه دوم اگر چنین تلقی شود که این اقدام فاقد پشتوانه حقوق بین المللی است وضعیت متفاوت خواهد بود.
واگذاری سهام دولتی؛ راه درست خصوصیسازی چیست؟
وب سایت خبری «فرارو» در گفت وگو با کارشناسان اقتصادی، آورده است: خصوصی سازی طی این سالیان با مشکلات بسیار زیادی روبرو بوده که حتی چندین مورد آن به بحران تبدیل شده، مثالهایی نظیر واگذاریهای هپکو اراک، آلومینیوم المهدی، شرکت نیشکر هفت تپه و … تنها در این رابطه مشت نمونه خروار است.
حال با توجه به مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد، دولت در جدیدترین اقدام خود قصد دارد سهام باقیمانده خود در شرکتهای پالایشگاه نفت لاوان، شیراز، اصفهان، تهران، بندرعباس، تبریز، بانکهای تجارت، ملت و صادرات ایران و دو شرکت بیمهای شامل بیمه البرز و بیمه اتکایی امین را واگذار کند.
همچنین دولت سهام خود در هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج فارس، شرکتهای ملی صنایع مس ایران و فولاد مبارکه اصفهان، ایران خودرو، سایپا، کشت و صنعت و دامپروری پارس و سرمایه گذاری ملی ایران را نیز در فهرست واگذاری قرار داده است.
در این راستا باقیمانده سهام دولت در شرکتهای بزرگ بورسی ذکر شده به صورت بلوکی و یکجا واگذار خواهد شد. حال باید دید با توجه به شرایطی که وجود دارد، سرانجام واگذاریهای پیش رو به چه سمت و سویی خواهد رفت، آیا قصه تکراری عدم موفقیت خصوصی سازی دوباره تکرار میشود یا اینکه دولت با درس گرفتن از تجربیات گذشته، این بار در جاده موفقیت گام خواهد برداشت.
در همین رابطه مهدی پازوکی کارشناس مسائل اقتصادی و استاد دانشگاه در گفت و گو با فرارو با اشاره به اینکه به طور عمده دو تجربه در رابطه با خصوصی سازی در دنیا وجود دارد، اظهار داشت: «اولین تجربه ناموفق و مربوط به خصوصی سازی در شوروی است که هیچ گونه موفقیتی در آن نبود، اما دومین تجربه که بسیار موفق بود، مربوط به زمان فروپاشی دیوار برلین است.»
پازوکی با اشاره به اینکه برای خصوصی سازی واقعی در ایران ابتدا باید شرایط کسب و کار را فراهم کرد، گفت: «در این زمینه باید به سه نکته توجه کرد، اولاً باید شفافیت در نظام اقتصادی حکمفرما باشد، دوماً فضای رقابتی میبایست بین بنگاههای اقتصادی در جریان باشد و دست آخر نیز از وجود هرگونه رانت و انحصار در هر زمینهای باید جلوگیری شود.»
همچنین بهرام وهابی استاد دانشگاه و پژوهشگر اقتصادی در گفتگو با فرارو با تاکید بر اینکه در بحث خصوصیسازی باید بین مفهوم مالکیت و مدیریت تفاوت قائل شد، گفت: «در تجربههای خصوصی سازی گذشته به دلیل اینکه دولت مالکیت را واگذار کرد، اما همچنان مدیریت را در اختیار دارد، آن واگذاریها موفقیت آمیز نبود و به نوعی شکست خورده است.»
آخوندی: هیچ تعلق خاطری به جریان اصولگرایی نداشتم / صندوق رأی هنوز هم مرجع مدیریت تعارض است
وبگاه خبری «خبرآنلاین» در گفت و گو با عباس آخوندی وزیر مسکن سابق دولت یازدهم آورده است: عباس آخوندی در همین روزهایی که دیگر وزیر راه نیست و روزگارش در گوشه دنج دانشکده مطالعات جهان می گذرد و در تلاش برای عملیاتی کردن «ایده ایران» است، مهمان کافه خبر خبرگزاری خبرآنلاین شد تا از حس و حال روزهای بعد از وزارتش بگوید. او ابایی ندارد از اینکه بگوید تعلق خاطری به اصولگرایان ندارد، از اینکه یک پارلمانتاریست نیست و سودای کاندیداتوری مجلس را ندارد.
صریح و بی لکنت می گوید «مسکن مهر پاسخی به تقاضاهای بازار مسکن نداد»، می گوید «دعواهای جناحی به خاطر این است که ایران را دوست ندارند»، می گوید «صندوق رای هنوز هم مرجع حل تعارضات است» و او همچنان «یک رأی» دارد.
آخوندی در این گفت وگوی تصویری برایمان از ایده ایران و ملزومات آن گفت و اینکه همبستگی اصلی ترین مساله در این ایده است. از اختلافاتش با آیت الله هاشمی بر سر فروش تراکم در شهرداری تهران روایت کرد و تاکید داشت اگر شهردار تهران بود هیچگاه کارهای قالیباف و احمدی نژاد را انجام نمی داد.
آنجا که پای انتخابات ۸۸ به میان آمد با این نگاه که امروز باید در مسیر وحدت و همبستگی باشیم سکوت اختیار کرد و البته به دستگاه های انتخاباتی توصیه کرد قاعده انصاف را رعایت کنند تا مردم هم ترغیب به مشارکت در انتخابات شوند.
آقای آخوندی! شما اصولگرایید، اصلاحطلبید، اعتدالگرایید، هیچکدام هستید، همهاش هستید؟
من قطعاً جزو اصولگراها به معنی امروزیاش نیستم. جزو جریان اصلاحطلب به معنی سازمانیاش هم نیستم، بیشتر خودم را یک آدم روشنفکر میدانم.
ناطق نوری با دانشجویان زندگی می کرد و تعامل مثبت داشت
آقای ناطق نوری این روزها جزو چهرههایی حساب میشود که برخلاف آنچه انتظار میرفت، اصلاحطلبان بیشتر برایش احترام قائل هستند تا اصولگراها. این مشی از قبل هم در ایشان وجود داشت؟
بله. من در یادداشتی که اخیراً راجع به هفت تیر نوشتم تا حدودی به این مباحث اشاره کردم.آن زمان جهاد سازندگی یک جریان دانشجویی بود، که به شدت تحت تاثیر جریان چپ و شرایط حاکم انقلاب بود، در واقع جهاد سازندگی به هیچ وجه با حزب سر سازگاری نداشت و کوچکترین گرایشی به سمت حزب جمهوری نداشت. آن زمان آقای ناطق با همه دانشجوها سروکله میزد، زندگی میکرد و با آنها خیلی تعامل مثبت داشت.
بانیپال شومون: بارها فکر کردم کاش در آن صحنه عبدالمالک را میزدم
«خبر آنلاین» در گفتوگو با بانیپال شومون، بازیگر نقش مامور امنیتی در «شبی که ماه کامل شد»، آورده است: او شاید یکی از منفعلترین ماموران امنیتی که در فیلمهای ایرانی به تصویر کشیده باشد را ایفا کرده باشد. ماموری که در بهترین وضعیت برای نابود کردن یک تروریست قرار دارد اما به یک دلیل انسانی او را نمی زند.
«در تمام طول فیلم قدرت از نیروهای امنیتی ایران نمیبینیم و برعکس انفعال میبینیم. این توجیه احمقانه است که نیروی امنیتی نشانه میگیرد و ریگی را نمیزند چون بچهای در بغل دارد.» اینها بخشی از حرفهای مسعود فراستی در برنامه «هفت» جمعهشب است. اما آیا نیروی امنیتی «شبی که ماه کامل شد» منفعل است؟ بانیپال شومون بازیگر این کاراکتر در گفتوگو با خبرآنلاین، گرچه میگوید گاهی از اینکه در تمام فیلم مثل سایه حضور دارد و نمیتواند کاری از پیش ببرد حرصش میگیرد، اما در صحنهای که او میتوانست عبدالمالک را بزند و نزد، نگاهش کاملاً انسانی بود.
نقشی که در «شبی که ماه کامل شد» بازی میکنید یک مقدار منفعل به نظر میرسد. همین نقش از ابتدا به شما پیشنهاد شده بود؟
بله همین نقش پیشنهاد شد این نقش نگاهی انسانی به ماجرا دارد و اصلاً فیلم تفاوت همین نگاه انسانی و غیر انسانی است و همین نگاه انسانی این شخصیت مرا جذب خود کرد.
هم نقشی که در «شهرزاد» بازی کردید نقش خوبی بود هم در «تختی». به نظر میرسد «تختی» برایتان تجربه تلخی شد.
متاسفانه همینطور است. خیلی ناراحت شدم از اینکه نفروخت. همه چیز به کنار به نظر من در ایران فارغ از اینکه فیلم چی است، اسم تختی باید ده میلیارد بفروشد و این فیلم خیلی شریف بود. من خیلی دوستش داشتم. شاید چیزهایی در فیلم نباشد ولی هر چه هست واقعیت است و تحریف نشده. با یک پرداخت درست و کارگردانی هوشمندانه توکلی و … انتظارم خیلی بیشتر است.
تختی در این فیلم خیلی منفعل است و نقشهای شما که دوستان تختی بودید خیلی جذابتر درآمده.
شاید من هم همینطور فکر میکنم ولی وقتی سکانس پایانی را میبینید که فیلم با آن شروع میشود، یعنی همه اینها را میتواند بشورد ببرد. من مدام منتظرم در فیلم یک اکت ببینم که بتوانم همذاتپنداری کنم ولی وقتی آخرش آن کار را با خودش میکند میبینی که در سن اوجت نمیتوانی تمامش کنی و تختی شوی.
سورپرایز ویلموتس از دسته یک لیگ آزادگان
وب سایت خبری «پارسینه» در این گزارش درباره عجیبترین نفرات دعوت شده به تیم ملی ایران، نوشت: تیم ملی ایران اردویی کوتاه مدت را در تیرماه برگزار خواهد کرد تا سرمربی بلژیکی نفرات جدید و البته تازه وارد را برای تیمش شناسایی کند؛ بازیکنانی که شاید هیچوقت شانس دیده شدن با پیراهن سفید تیم ملی ایران را نداشتند می توانند با برگ برنده ی ویلموتس خودی نشان دهند.
فهرست جدید تیم ملی با واکنشهایی روبهرو و باعث تعجب برخیها شده است. با این حال علت دعوت از این بازیکنان از سوی مارک ویلموتس نگاهی به آینده است تا بتواند برای تیم ملی پشتوانه سازی کند. ویلموتس به دنبال تغییراتی در تیم ملی است و تعدادی از بازیکنان فعلی که پا به سن گذاشتهاند باید کم کم از بازیهای ملی خداحافظی کرده و جای خود را به بازیکنان جدیدی بدهند. از همینرو سرمربی تیم ملی به دنبال ارزیابی بازیکنان جوانی است که در لیگهای داخلی ایران خود را نشان دادهاند تا در صورت جلب رضایت او، در آینده به تیم ملی اضافه شوند.
شاید حضور شهریار مغانلو و پیمان رنجبری به عنوان دو مهاجمی که در فهرست قرار دارند، بیشتر از همه تعجب برانگیز باشد که نکته جالب در دعوت از این بازیکنان، درخشش آنها در لیگ دسته اول است. مغانلو در ملوان و رنجبری در گلگهر سیرجان با ۱۶ گل آقای گلهای لیگ دسته اول شدند و از همینرو در فهرست قرار گرفتند.
ویلموتس در اردوی قبلی تیم ملی بازیکنان را با توجه به لیست جام جهانی و جام ملتها انتخاب کرده بود و پس از اعلام فهرست اولیه، درخواست کرد تا علی علیپور به عنوان آقای گل دو فصل گذشته لیگ برتر در اردو حاضر شود. او پس از اردوی اول، بررسیهای خود را در خصوص لیگ دسته اول نیز انجام داد و از همکارانش درخواست کرد که آقای گلهای لیگ یک را به او معرفی کنند و به همین دلیل هم دو آقای گل لیگ دسته اول را به تیم ملی فرا خواند.
سند رسمی دارید؟ داشته باشید؛ هنوز مالکیت شما قطعی نیست!
تارنمای خبری تحلیلی «الف» گزارش داد: هر کشوری برای ایجاد ثبات اقتصادی نیازمند قوانینی است که جلوی سوء استفاده کنندگان و سوداگران را بگیرد و امنیتی در جهت اطمینان خاطر سرمایهگذاران ایجاد کند. اما این مورد در کشور ما به سبب برخی مشکلات قانونی ضمانت اجرا ندارد و هیچکس به طور قاطع نمیتواند مالکیت خود را ثابت کند. به همین دلیل سرمایهگذاران بیم دارند که حتی در صورت خرید ملکی به صورت رسمی، فردی بر مالکیت آنها ادعا کند. همین موضوع گاه سبب ورشکستگی واحدهای اقتصادی است. زیرا هر واحد تولیدی برای انجام فعالیتهای خود نیاز به تهیه ملک دارد اما هر چند که در راستای تهیه زمین، کاملاً قانونی اقدام به خرید کرده باشد، بازهم نمیتواند از وضعیت مالکیت خود اطمینان پیدا کند.
براساس مشاهدات انجام شده و گفتگو با یک مدیر عامل شرکت ساختمان سازی معلوم شد، این شرکت ساختمانسازی هشت سال پیش، زمینی را به مساحت ۱۲۰۰ متر در یکی از مناطق تهران خریداری میکنند تا با جذب سرمایه و سرمایهگذار، این زمینها را تبدیل به ساختمان کنند. اما پس از مدتی فردی با ارائه برگی کاغذ، مدعی میشود که چهار دست قبل مالک وقت، به وسیله قولنامه ملک مذکور را به وی، فروخته است.
نکته جالب اینکه رئیس این شرکت، زمین مذکور را پس از طی کردن فرایندهای قانونی نظیر استعلامات اداره ثبت و مالیات، خریداری کرده و پس از اطمینان پیدا کردن از صحت معامله اقدام به خرید آن نموده است. وی که اکنون شرکتش ورشکسته شده و کارمندانش نیز بیکار، معتقد است که با اعتماد به سند رسمی، ملک را خریداری کرده اما اکنون با مشکل روبرو شده است.
هرچند رئیس این شرکت سرمایه گذاری با استفاده از سند رسمی و طی کردن تمامی فرایندهای قانونی، اقدام به خرید ملک مذکور کرده بود اما باز هم دادگاه به شخصی حکم داد که با ارائه یک برگ کاغذ به دادگاه، از کسی که سند رسمی دارد، شکایت کرده بود. به عبارتی دیگر برای دادگاههای کشور فرقی نمیکند که طرف ادعا کننده دارای سند رسمی باشد یا غیررسمی، بلکه آنچه برای آنها مهم بوده تقدم زمانی هر یک از اسناد بر دیگری است.
از طرف دیگر این موضوع باعث بیکار شدن بسیاری از کارمندان شرکت مذکور شده زیرا شرکت را با ورشکستگی روبرو کرده و علاوه بر آن شرکت توانایی پرداخت مطالبات مردم را ندارد.
یکی از کارمندان این شرکت به خبرنگار الف گفت: پس از ادعای صورت گرفته برروی زمین شرکت، شرکت ورشکست شد و از اینرو شرکت توانایی پرداخت حقوق ما را ندارد. به همین دلیل مشکلات بسیاری برای ما بوجود آمده است. حدود دو ماه است که ما حقوق نگرفتهایم و خود این موضوع سبب بهم ریختن زندگی ما شده است.
مدیر فنی این شرکت ساختمانی نیز گفت: پس از این اتفاق هیچ گاه نمیتوانم از وضعیت مالکیت خود اطمینان، حاصل کنم. زیرا هر کس میتواند با ارائه یک برگه کاغذ مدعی شود که صاحب خانه من است و با رجوع به دادگاه ملک من را از من بگیرد!.
دکتر عباس کریمی عضو هیات علمی حقوق دانشگاه تهران معتقد است امنیت قضایی منوط به این است که مردم با اطمینان خاطر و با در نظر داشتن قوانین حکومتی بتوانند به حقوق خود برسند.
وی تاکید کرد: در بحث امنیت قضایی، سند رسمی سهم بسیار مهمی بازی میکند، یعنی زمانی که سند عادی موجب بیاعتباری سند رسمی شود، امنیت قضایی مردم نیز به هم ریخته و امنیت اقتصادی کاملاً مخدوش میشود و با مخدوش شدن امنیت اقتصادی هیچ سرمایهای در کشور استقرار پیدا نمیکند. از این رو یکی از مهمترین روشهایی که در دنیا مرسوم بوده، توجه به اسناد رسمی است.
راه حل چیست؟
پاکباز وکیل پایه یک دادگستری معتقد است: تنها راه برونرفت از این معضل و کاهش حجم انبوهی از پروندههای قضایی که دقیقاً به دلیل همین اعتباربخشی به اسناد عادی تشکیل میشود، اصلاح و بازنگری در قوانین موجود و تصویب قوانینی است که همچون کشورهای پیشرفته دنیا، موجب برتری اسناد رسمی بر اسناد عادی شده و مردم را به ثبت معاملاتشان در دفاتر اسناد رسمی مکلف کند.
تجهیز استادیوم وظیفه باشگاهها نیست؛ تهدید تعطیلی لیگ برتر عملی نمیشود
وبسایت خبری «مشرق» در گفت و گو با عزیزالله محمدی، رئیس اسبق سازمان لیگ فدراسیون فوتبال، آورده است: پیرامون تأکید فدراسیون فوتبال برای تجهیز به موقع استادیوم های محل برگزاری مسابقات لیگ برتر و تأکید شورای امنیت پس از اتفاقات فینال جام حذفی گفته شده اگر موارد مذکور در نامه ای که به باشگاه ها ارسال شده اجرایی نشوند مسابقات در موعد قبلی برگزار نخواهد شد.
وی درباره مجهز کردن استادیوم های ورزشی اظهار داشت: در دورانی که رئیس سازمان لیگ بودم و حتی در سال های ۹۲-۹۱ که مهدی تاج در شش ماهه دومش به سازمان لیگ آمد همان زمان تأکید می کردیم که استادیوم ها باید مجهز باشند. ما در همان دوره هم ۷ تا ۸ استادیوم درجه A داشتیم. استادیوم قم، کرمان، ذوب آهن در اصفهان، ثامن مشهد، تختی تهران، انقلاب کرج و استادیوم آزادی همگی A بودند. البته تعدادی دیگر از استادیوم ها هم بودند مانند استادیوم ۱۵ هزار نفری همدان که آنها هم مجهز بودند.
محمدی اضافه کرد: مجهز شدن استادیوم ها فقط دوربین گذاشتن نیست بلکه باید تفکیک تماشاگران، جایگاه خبرنگاران، ورودی مسئولین و تیم ها و این موارد را نیز رعایت کرد که همان زمان هم در استادیوم ها رعایت شده بودند. حتی بنده به یاد دارم که شماره گذاری صندلی ها نیز در برخی استادیوم ها اجرایی شده بود.
وی خاطرنشان کرد: تنها اشکال آن زمان نبود بلیت فروشی الکترونیک و سکوهای ورزشگاه هایی بود که صندلی نداشتند تا بتوانیم آنها را شماره گذاری کنیم که البته اینها هم با خود باشگاه ها بود. ضمن اینکه فدراسیون هم قراردادی با شرکت برهانمبین بسته بود تا ۵ استادیوم را به گیت الکترونیک مجهز کنند که تنها استادیوم آزادی را تجهیز کردند!
عضو اسبق هیأت رییسه فدراسیون فوتبال تصریح کرد: با این تفاسیر می بینید که آن زمان هم ما پیگیر این موارد بودیم. الان نیز هر چهار باشگاهی که در لیگ قهرمانان داریم باید هم پروانه حرفه ای داشته باشند و هم استادیوم های شان مجهز شود. استادیوم سرخابی ها که آزادی است و مشکلی ندارد. سپاهان هم که امکاناتش مهیاست و فقط گیت بلیت فروشی و دوربین لازم دارد و پدیده مشهد هم که ورزشگاه تازه ساخت امام رضا را دارد و مشکلی نیست.
دستورات رئیس جمهوری در خصوص رسیدگی به زلزله زدگان خوزستان+تصاویر اختصاصی جماران از خسارات زلزله
پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران در گفت و گو با غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان، نوشت: استاندار خوزستان با اشاره به پیگیری رئیس جمهوری در خصوص شرایط زلزله زدگان خوزستان، گفت: آقای روحانی عنوان کردند که سلام من را به مردم شهرستان های مسجد سلیمان، ایذه و گلگیر برسانید و به آنها اطمینان دهید که همانند سیل زدگان، تا انتها در کنار زلزله زدگان این منطقه هستیم.
غلامرضا شریعتی در خصوص رسیدگی به وضعیت زلزله زدگان شهرستان مسجد سلیمان، اظهار داشت: آقای دکتر روحانی تماس داشتند و شرایط منطقه و اوضاع و احوال مردم را سؤال کردند و به بنده دستور دادند که برنامه های امروزم را لغو کنم و سریعاً به منطقه برگردم. من برگشتم و در جریان امر قرار گرفتم و شرایط را دیدم.
استاندار خوزستان افزود: دفتر رئیس جمهوری مجدداً تماس گرفتند و از شرایط منطقه و مردم سؤال کردند و من هم آخرین اطلاعات را خدمت ایشان گفتم؛ ایشان هم دستورات لازم را دادند.
وی تصریح کرد: رئیس جمهوری دستور دادند که تمام امکانات استان و شهرستان، برای کمک رسانی به مصدومان و کسانی که منازلشان آسیب دیده، بسیج شود و امکانات لازم در اختیارشان قرار بگیرد. همچنین عنوان کردند که هر جایی لازم است ایشان دستور دهد هم بنده از ایشان بخواهم، تا ان شاء الله پیگیری های لازم انجام شود.
شریعتی ادامه داد: آقای روحانی عنوان کردند که سلام من را به مردم شهرستان های مسجد سلیمان، ایذه و گلگیر برسانید و به آنها اطمینان دهید که همانند سیل زدگان، تا انتها در کنار زلزله زدگان این منطقه هستیم. دستور ارزیابی و تعیین خسارت منازل را هم صادر کرده اند و سعی می کنیم که شرایط را بهبود دهیم.
تاثیر ۵ مربی خارجی لیگ برتر
وبسایت خبری «جماران» در گفت و گو با مرتضی محصص، رئیس کمیته آموزش فدراسیون فوتبال و مدرس فیفا، آورده است: این کارشناس فوتبال، ارزیابی فنی خود را از تاثیر حضور ۵ مربی خارجی لیگ برتر نوزدهم یعنی گابریل کالدرون در پرسپولیس، آندره آ استراماچونی در استقلال، مصطفی دنیزلی در تراکتور، اسکوچیچ در صنعت نفت آبادان و وینگو بگوویچ در گل گهر سیرجان را تشریح کرد.
مرتضی محصص درباره انتخاب کالدرون به عنوان سرمربی تیم فوتبال پرسپولیس گفت: در فصل جدید ما رنگ های مختلفی را در لیگ خواهیم داشت؛ این یک تمسخر نیست بلکه به این معناست که ما در لیگ شاهد تفکرات متفاوتی خواهیم بود. شناخت زیادی از کالدرون دارم چون بارها با او هم کلاس بودم و مربی و مدرس خوبی هم هست. فوتبال آرژانتین روی اصول و انجام فوتبال صحیح قرار گرفته است و حتی تیم آرژانتینی که در کوپا آمریکا سوم شد، همین طور بازی می کرد؛ هر چند به نتیجه ایده آل آنها ختم نشد. بنابراین باید از پرسپولیسِ کالدرون، انتظار بازی های زیبا داشته باشیم اما اینکه آیا به نتیجه هم ختم می شود یا خیر را نمی دانم. با توجه به مهره های خوبی که پرسپولیس دارد و شرایط مربیگری کالدرون مطمئن هستم پرسپولیس در فصل جدید زیبا بازی خواهد کرد.
شرط موفقیت استقلال با استراماچونی؟
او هم چنین درباره استراماچونی سرمربی جدید تیم استقلال اظهار کرد: از استراماچونی اطلاعات خیلی دقیق ندارم اما می دانم هم زمان با مربیانی چون آلگری و ساری کارش را شروع کرد و این مربیان نوآوری هم در فوتبال داشته اند. اگر این مربی ایتالیایی از داخل خوب حمایت شود و از حاشیه دور بماند من مطمئن هستم موفق می شود. مدیرعامل استقلال کار سختی دارد و اگر بتواند این کار را به خوبی انجام بدهد تیمش هم نتیجه می گیرد. این مربیان به محیط شلوغ، حواشی و صحبت های غیرفوتبالی عادت ندارند. اگر این شرایط را از استراماچونی و کالدرون دور کنیم این دو مربی می توانند به فوتبال ایران کمک زیادی بکنند.
مربیان خارجی سن بالا، برای آینده باشگاه ها ثمری ندارند
رئیس کمیته آموزش فدراسیون فوتبال همچنین درباره معیار انتخاب مربیان خارجی برای تیم ها گفت: سوال بزرگی که زمان انتخاب مربیان خارجی پیش می آید این است که این مربیان برای آینده باشگاه آمده اند و یا فقط نتیجه گیری مهم است؟ اگر برای گرفتن نتیجه یک مربی انتخاب می شود باید به کارنامه او توجه ویژه ای صورت بگیرد اما اگر برای آینده انتخاب می شود باید سن مربی درنظر گرفته شود. مربی با سن بالا نمی تواند برای آینده یک باشگاه ثمربخش باشد چرا که هر لحظه احتمال تغییر دارد.
محصص افزود: اینکه چه انتظاری از سرمربی خارجی وجود دارد مهم ترین سوالی است که باید از کمیته فنی یک باشگاه پرسید. جواب این سوال معیار آنها را مشخص می کند. در واقع تعیین می کند که قرار است مربی با چند نتیجه ضعیف اخراج شود یا این مسائل مهم نیست و آینده برای آنها مهم است. تیم های حاشیه خلیج فارس این گونه فوتبال را جلو می برند.
نظر شما