۱۸ تیر ۱۳۹۸، ۱۴:۵۵
کد خبرنگار: 2038
کد خبر: 83388576
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بررسی فعالیت های انتخاباتی جناح های سیاسی کشور

۱۸ تیر ۱۳۹۸، ۱۴:۵۵
کد خبر: 83388576
بررسی فعالیت های انتخاباتی جناح های سیاسی کشور

تهران- ایرنا- رصد و بررسی فعالیت های انتخاباتی هر دو طیف های سیاسی کشور و انتقاد آن ها از فعالیت های جناح رقیب، در رسانه های داخلی مورد توجه قرار گرفته است.

به گزارش گروه نشریات خبری؛ بررسی امروز سه شنبه ۱۸ تیر ماه رسانه‌های داخلی نشان می‌دهد که موضوع انتخابات در رسانه‌های منتسب به جریان اصلاح طلب، بیشتر از رسانه‌های نزدیک به جریان اصولگرا، پیگیری شده است.

رسانه‌های نزدیک به جریان اصلاح طلب در مطالب خود به محورهایی همچون، استفاده ابزاری اصولگرایان از ناطق نوری درخصوص دستیابی به وحدت؛ عدم وجود چشم انداز برای اصولگرایان؛ نقد جناح اصوگرا از سوی یک روزنامه‌نگار اصولگرا؛ لزوم تغییر در جناح اصولگرا؛ گفت‌وگوی ملی یا شوی انتخاباتی؛ شاجا به جای جمنا و لزوم شرکت بزرگان در انتخابات مجلس اشاره کرده اند.

رسانه‌های منتسب به اصولگرا نیز به سخنان انتخاباتی قائم مقام جبهه پایداری و عدم تحقق وعده‌های انتخاباتی دولت پرداخته اند.

رسانه‌های اصلاح طلب

رسانه‌های نزدیک به جریان اصلاح طلب معتقدند در سال‌های اخیر وحدت به رؤیای دست نیافتنی اصولگرایان تبدیل شده است. همچنین این رسانه‌ها بر این باورند، اصولگرایان در حالی فضا را برای خود در انتخابات پیش روی مجلس مساعد می‌بینند که به مراتب اقبال جامعه به این جریان کمتر از اصلاح‌طلبان است. استفاده ابزاری اصولگرایان از ناطق نوری درخصوص دستیابی به وحدت

روزنامه آرمان در مطلبی نوشت: اصولگرایان روزگاری چهره‌هایی مطرح را در صف اول خود می‌دیدند که به سبب سابقه، قدرت نظم‌دهی و توان وحدت‌آفرینی سرآمد بودند و در هر انتخابات به عنوان رقیبی جدی برای جریان چپ و بعدتر برای اصلاح‌طلبان حضور می‌یافتند؛ اما دیر زمانی است که چرخش روزگار کاری با این جریان کرده که در سال‌های اخیر وحدت به رؤیای دست نیافتنی آن‌ها تبدیل شده است. در کشورهایی که ساختار حزبی قوی وجود ندارد، وحدت جناح‌های سیاسی معمولاً از طریق شخصیت‌های سیاسی میسر می‌شود. در آستانه انتخابات مجلس در سال ۹۸ اصولگرایان به چهره‌ای مانند ناطق نوری که همواره فردی تأثیرگذار در جریان اصولگرایی بوده و در سال‌های اخیر به سبب تندروی‌های این جریان طرد شده نیاز پیدا کرده‌اند و تلاش دارند تا با انکار نزدیکی او به اعتدال‌گرایان و اصلاح‌طلبان در سال‌های اخیر، برای خود در انتخابات آینده اعتباری دست و پا کنند. در همین راستا، روز گذشته احمد کریمی اصفهانی، فعال سیاسی اصولگرا به نامه‌نیوز گفت که با هیچ متر و معیاری نمی‌توان آقای ناطق را جدای از اصولگرایی دانست؛ زیرا او همیشه اصولگرا بوده و هست و این موضوع خلل‌ناپذیر است. او همچنین مدعی شد که اصلاح‌طلبان می‌خواهند آقای ناطق را به نفع خود مصادره کنند.

عدم وجود چشم انداز برای اصولگرایان

آفتاب یزد در مطلبی نوشت: اصولگرایان در حالی فضا را برای خود در انتخابات پیش روی مجلس مساعد می‌بینند که به مراتب اقبال به این جریان کمتر از اصلاح‌طلبان از سوی جامعه است.

نقد جناح اصوگرا از سوی یک روزنامه‌نگار اصولگرا

اعتماد نوشت: محمد مهاجری، روزنامه‌نگار اصولگرا درباره تمایل نداشتن اصولگرایان به کار جمعی و تشکیلاتی گفت: «اصولگرایان نسبت به اصلاح طلبان اراده قوی‌تری برای کار جمعی دارند اما مشکل این است که اختلافات درونی آنها همانند اصلاح‌طلبان خیلی گسترش یافته است.».. «اصولگرایان تصور می‌کنند چون جناح اصلاح‌طلب و اعتدال‌گرا به دلیل حمایت از دولت تضعیف شده‌اند مردم «عاشقانه» به پای صندوق‌های رأی می‌روند و به آنها رأی می‌دهند. در واقع آنها خود را پیروز انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی می‌دانند و به شکل طبیعی هر کس که خود را از اکنون پیروز بداند در پی وزن‌کشی سیاسی می‌رود.»....این فعال سیاسی اصولگرا درباره سخنان خطیب نماز جمعه هفته گذشته تهران خطاب به دولت مبنی بر اینکه «اگر قفل‌ها با کلید باز نمی‌شود دست‌کم با چکش باز کنید»، توضیح داد: «همیشه ما اصولگرایان با چکش قفل‌ها را باز می‌کردیم، این‌بار هم بیاییم باز کنیم. اگر مشکلات با چکش باز می‌شد در این ۴۰ سال چرا باز نکردیم؟ چکش اگر روش منطقی بود مردم به این روش رأی می‌دادند.»

لزوم تغییر در جناح اصولگرا

"چه باید کردی برای تندروها" عنوان یادداشتی است که در روزنامه همدلی منتشر شده است. در بخشی از این یادداشت می‌خوانیم: چه این دولت بر سرکار باشد و چه نباشد، و در انتخابات ۱۴۰۰ یک دولت اصول‌گرا بر سرکار بیاید یا نیاید، اصول‌گرایان مجبورند مهم‌ترین تصمیم حیاتی خود را در ۴۰ سال اخیر بگیرند؛ تغییر. بدون تغییر، یعنی پاسخ‌های کهن به سوالات جدید، و این یعنی تبدیل ایران به اندلسی دیگر. اگر حیات اندلس دچار فروپاشی شد، تنها به دلیل تهاجم فرهنگی و امثالهم نبود. بلکه به این دلیل بود که در اندلس نیز کوته‌نظران صدرنشین شدند و اندیشمندان مفلوک و خانه‌نشین و هم آنان بودند که ساختارهای سیستم رانتی حامی / پیرو را قوام و دوام بخشیدند و شد آنچه نباید بشود. اینکه کسی دیوار خانه‌ای را بنا و اعضای دیگر خانواده آن را تخریب کند، از عقلانیت حکمرانی به دور است. بی‌تردید آنان که خفت دخترکی معصوم را می‌گیرند و دندان غضب برمی‌فشارند که اگر نبود همین مقدار نظارت شبکه‌های اجتماعی، میزان خشونت به چه اندازه می‌توانست باشد، یا نمی‌دانند فریادها و هشدارهای امیرمومنان در باره ایجاد کوخ‌ها در کنار کاخ‌ها به چه معنایی است، یا می‌دانند و کوچه علی‌چپشان قوی‌تر از هر موقع دیگری شده است.

شاجا به جای جمنا

به گزارش آفتاب یزد، امروز چهره‌های اصولگرایان خود به انحلال جمنا اذعان دارند و خبر از تشکیلاتی جدید در ساختار اصولگرایان می‌دهند. شاجا عنوانی است که این روزها شنیده می‌شود. شورای ائتلاف جریان ارزشی انقلاب! عنوانی که افرادی چون مصباحی مقدم از آن یاد می‌کنند و البته بدیهی است که کسانی مثل مهدی چمران که از بنیانگذاران جمنا به شمار می‌آید نسبت به آن موضع بگیرد و بگوید: جمنا تغییری نکرده و نمی‌دانم آقای مصباحی مقدم از کجا چنین حرفی را گفته‌اند چون ایشان با جمنا ارتباط نداشته و در جمنا مسئولیتی ندارند که در مورد تمام شدن جمنا مطلبی را اعلام کنند. البته بعدتر برای کاهش این دعوای درون جناحی اعلام شد که جمنا قرار است در داخل شاجا بیاید و هرچند منحل نشده اما از این پس ساختار مستقلی هم نخواهد داشت. مثلاً محمدرضا باهنر در پاسخ به سوالی درباره انحلال جمنا و تغییر نام آن به شاجا می‌گوید: مجموعه نیروهای اصولگرا تلاش می‌کنند وحدت خوبی را در بین خود ایجاد کنند؛ حالا هر دوره، اسم خاص خودش را دارد.

گفت‌وگوی ملی یا شوی انتخاباتی

روزنامه ابتکار در گزارش با عنوان "گفت‌وگوی ملی یا شوی انتخاباتی" نوشت: در شرایطی که جناح‌ها و جریان‌های سیاسی به بن‌بست گفتمانی رسیده‌اند و نخبگان فکری آنها تا کنون نتوانسته‌اند چاره‌ای برای این بی‌رمقی و کمای حزبی بیندیشند، انتظار می‌رود که جریان‌های سیاسی برای ایجاد هیجان در فضای سیاسی کشور و بالا بردن سطح مشارکت سیاسی اختلافات را کنار گذاشته و در راستانی منافع ملی حرکت کنند. یکی از مصادیق چنین امری «گفت‌وگوی ملی» است، طرحی که اکثر تحلیل‌گران سیاسی بر لزوم آن در چنین شرایطی بیش از گذشته تاکید می‌کنند. تاکنون بسیاری از فعالان سیاسی، اجتماعی و مدنی بارها و در مقاطع مختلف بر لزوم ایجاد گفت‌وگوهای ملی برای رسیدن به انسجام و وحدت تاکید کرده‌اند. چه آن زمانی که رئیس دولت اصلاحات در سال ۹۵ بحث «آشتی ملی» را مطرح کرد و چه پس از آنکه عارف رئیس فراکسیون امید مجلس بحث گفت‌وگوهای ملی را کلید زد؛ هدفی جز هماهنگی، وحدت و انسجام ملی در راستای منافع ملی مدنظر نبود....بنابراین بحث گفت‌وگوی ملی سال‌هاست که مطرح شده است و اولین‏‬ بار نیز این موضع از سوی اصلاح‌طلبان مطرح شد. … کما اینکه برخی اصولگرایان برای تحقق این گفت‏و‏گو شرط گذاشتند. ‬ باید توجه داشت که گفت‌وگوی ملی‏ ‏چیزی بیشتر از مشارکت در یک بازی سیاسی است که طرفین در مقابل هم قرار می‌گیرند. گفته می‌شود هیچ‏کدام از این افراد نماینده دو جریان سیاسی اصلاح‏طلبان و همچنین اصولگرایان نیستند، اگر اینگونه است پس قرار است در مورد موضوعات مورد اختلاف چه طیف‌ها و جریانی صحبت شود. آیا همین افراد می‌توانند نمایندگی جریانی محسوب شوند و موضوعات و انتظارات یک حناح سیاسی را مطرح کنند و آیا اصلاً جناح‌های سیاسی این اشخاص را به نمایندگی خود قبول دارند.

لزوم شرکت بزرگان در انتخابات مجلس

به گزارش روزنامه آرمان، امام جمعه موقت اصفهان گفت: ما شأن خود را بالاتر از مجلس بدانیم بسیار غلط است. حجت‌الاسلام محمدتقی رهبراظهارکرد: چه نهادی مهم‌تر از نهاد قانونگذاری وجود دارد؟ سیاست‌های کلی مملکت‌داری در مجلس تعیین می‌شود؛ بنابراین عقلای مجرب ما باید از حضور در مجلس استقبال کنند. وزن مجلس هرچه سنگین‌تر باشد به نفع کشور و مردم ایران است. مگر یک کشور بیش از یک رئیس‌جمهور احتیاج دارد؟ یا مگر چند رئیس قوه قضائیه می‌خواهیم؟ اما مجلس احتیاج به تعداد زیادی از نیروهای کارکشته انقلابی دارد که باید بیایند و خدمت کنند. ما پیرو مکتبی هستیم که مولایمان علی (ع) شیوه حکومت‌کردن را به ما آموخته است. حضرت تنها افرادی را شایسته حکومت می‌داند که دارای توانمندی، علم و عدالت باشند. بنابراین باید منش حضرت علی را سرلوحه کارمان قرار دهیم و از هیچ کوششی برای آبادانی کشور اسلامی‌مان فروگذار نکنیم. وی افزود: سیر زمان اقتضا می‌کند که عده‌ای از میدان سیاست خارج شوند و عده دیگری روی کار بیایند اما در این میان عواملی دست‌به‌دست می‌دهند تا برخی از شخصیت‌های کارآمد به حاشیه رانده شوند؛ برای مثال به یاد داریم که در سال‌های ابتدایی انقلاب مجلس تصویب کرد که افراد بالای ۷۵ سال نمی‌توانند به مجلس راه یابند در صورتی که چنین موضوعی برای دولت پیش نیامد و تردیدی وجود ندارد که وضع چنین قانونی در آن برهه جز سیاسی‌کاری چیزی نبود. وی خاطرنشان کرد: چه طور ممکن است در مجلس که محل کار فکری است از ظرفیت افرادی که برای مثال ۵۰ سال تجربه دارند استفاده نکرد. دومین عامل جبر زمان و گردش روزگار است که افرادی می‌آیند و می‌روند و در پی تغییر نسل، جوان‌ها جای سیاستمداران کهنه‌کار را می‌گیرند. سومین عامل هم به روحیات افراد باز می‌گردد. عده‌ای حاضر نیستند پول‌های هنگفت هزینه کنند تا به مجلس راه یابند و برای کسب رأی شام بدهند.

رسانه‌های اصولگرا

رسانه‌های نزدیک به جریان اصولگرا بر این عقیده هستند که: مدعیان اصلاحات به جای مطالبه‌گری از قوه مجریه و ارائه گزارش عملکرد به افکار عمومی، با توهین به شعور مردم، قصور و تقصیرها را به گردن دیگران می‌اندازند. سخنان انتخاباتی قائم مقام جبهه پایداری

به گزارش خبرگزاری فارس، گفت‌وگو با صادق محصولی که این روزها در قامت قائم مقام جبهه پایداری ایفای نقش می‌کند، علاوه بر آسیب‌شناسی دولت حسن روحانی، ۳ دسته دیگر آسیب‌شناسی را شامل می‌شود؛ آسیب‌شناسی جریان اصول‌گرا، آسیب‌شناسی جریان اصلاحات و در نهایت آسیب‌شناسی جبهه پایداری.

محصولی، تجارب گذشته ائتلاف با اصولگرایان را بازخوانی می‌کند و با اشاره به لیست مشترک اصول‌گرایان برای انتخابات مجلس دهم می‌گوید که وقتی ما موافق درجه یک برجام را در کنار مخالف سرسخت برجام در یک لیست قرار می‌دهیم، مردم احساس دوگانگی می‌کنند. با این همه او می‌گوید اگر اصول‌گرایان از تجارب گذشته درس بگیرند و روش‌هایی که منجر به شکست این جریان می‌شود را کنار بگذارند، جبهه پایداری حاضر است بار دیگر با آن‌ها ائتلاف کند. اعتقاد محصولی درباره اصلاح‌طلبان این است که آن‌ها نیازمند رجعت به ارزش‌ها هستند و اگر این کار را انجام دهند، مورد استقبال اصول‌گرایان قرار می‌گیرد. او با اشاره به عملکرد دولتِ مؤتلف اصلاح‌طلبان، این سوال را از آن‌ها می‌پرسد که چرا کسانی که تکرار می‌کردند، این روزها ساکت هستند و صدایی از آن‌ها شنیده نمی‌شود؟

عدم تحقق وعده‌های انتخاباتی

در بخشی از گزارش منتشر شده در ستون نگاهی به دیروزنامه های زنجیره‌ای روزنامه کیهان آمده است: اکنون ۶ سال از عمر دولت روحانی سپری شده است. در این میان مدعیان اصلاحات به جای مطالبه‌گری از قوه مجریه و ارائه گزارش عملکرد به افکار عمومی، با توهین به شعور مردم، قصور و تقصیرها را به گردن دیگران می‌اندازند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha