دومای روسیه امروز سه شنبه در پی توهین یک مجری تلویزیونی گرجستان به ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه که منجر به تشدید تنش ها بین مسکو و تفلیس شد، با صدور بیانیه ای خواستار مجازات گرجستان شد.
دوماً در جلسه علنی خود بیانیه ای را تصویب کرد که در آن به دولت روسیه توصیه شده که تدابیری را برای مجازات بیشتر گرجستان برای تایید به رئیس جمهوری روسیه پیشنهاد کند.
در بیانیه گفته شده است که این تدابیر ممکن است مربوط به واردات نوشیدنی و آب معدنی از گرجستان و ارتباطات مالی با این کشور و فعالیت های گردشگری و اعمال تعرفه های گمرکی باشد.
علت این درخواست دومای روسیه، اقدامات تحریک آمیز ضدروسی در گرجستان اعلام شده است که در چندین مورد ملی گرایان گرجی به گردشگران روسی حمله کرده و این مسائل منجر به تشدید تنش ها در روابط دو کشور شده است.
رسانه های دولتی روسیه ساعاتی پس از انتشار این بیانیه خبر دادند که ولادیمیر پوتین با درخواست مجازات بیشتر گرجستان به دلیل توهین به وی، مخالفت کرده است.
ویاچسلاو والودین رئیس دومای روسیه به خبرنگازان گفته است: روسیه در مکان نخست انتقال پول به گرجستان قرار دارد و در سال ۲۰۱۸ شهروندان گرجی از روسیه ۶۴۱ میلیون دلار پول به کشور خود ارسال کردند.
به گفته رئیس دوماً، یک سوم گردشگران خارجی در گرجستان را گردشگران روس تشکیل می دهند بنابراین ما راه های زیادی برای مجازات گرجستان داریم.
روابط روسیه و گرجستان در هفته های اخیر پرتنش شده است و اظهارات روز یکشنبه یک مجری برنامه سیاسی در شبکه تلویزیونی روستاوی ۲ از شبکه های سراسری گرجستان، علیه رئیس جمهوری روسیه، روابط دوجانبه را متشنج کرد.
شبکه تلویزیونی روستاوی۲ متعلق به مخالفان دولت گرجستان از سوی میخاییل ساآکاشویلی رئیس جمهوری سابق گرجستان (ساکن اوکراین) تامین مالی میشود.
به نظر میرسد که دور جدید تنشها بین روسیه و گرجستان پس از چند سال روند ترمیم روابط بار دیگر ازسرگرفته شده است.
درپی بروز ناآرامیها در تفلیس پایتخت گرجستان و توهین به روسیه در این اعتراضات، رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ ماه ژوئن (اول تیر ماه) دستور توقف پروازهای مسافربری از این کشور به گرجستان را صادر کرد و این دستور از دیروز به اجرا در آمد.
دولت روسیه همزمان با صدور این دستور به شرکت های گردشگری این کشور توصیه کرد از فروش تورهای گردشگری به گرجستان خودداری کنند.
به گفته دمیتری پسکوف سخنگوی رئیس جمهوری روسیه، در شرایطی که وضع گرجستان آرام و عادی شود، ممنوعیت پروازهای مسافربری به این کشور نیز لغو خواهد شد.
پسکوف در گفت وگو با کانال تلویزیونی روسی ار. ب. کا گفت که وضعیت گرجستان باید بهبود یابد و هر گونه تهدید برای امنیت شهروندان روس از بین برود.
سال گذشته حدود یک و نیم میلیون گردشگر روس به گرجستان سفر کردند.
یادآور میشود که نا آرامیها در گرجستان اواخر خرداد ماه و برای آن آغاز شد که سرگئی گاوریلوف از نمایندگان دومای روسیه که ریاست یک مجمع پارلمانی به نام مجمع پارلمانی کلیسای ارتدوکس را برعهده دارد در پارلمان گرجستان سخنرانی کرد.
سخنرانی گاوریلوف به زبان روسی و اینکه در کرسی رئیس پارلمان نشسته بود با اعتراض مخالفان دولت این کشور مواجه شد و جمعی از فعالان سیاسی معترض، سخنرانی وی را برهم زده و گاوریلوف مجبور به ترک پارلمان شد.
مخالفان دولت گرجستان در مقابل پارلمان این کشور اجتماع کرده و با نیروهای پلیس درگیر شدند که بر اثر آن دهها نفر مجروح شدند که در بین مصدومین چند شهروند روس ازجمله خبرنگاران نیز قرار داشتند.
بر اساس گزارش شبکه رن تی وی، میخاییل ساآکاشویلی رئیس جمهوری پیشین گرجستان تحریک کننده اعتراضات تفلیس بود و وی که در کییف پایتخت اوکراین بسر میبرد از طرفداران خود خواسته بود که علیه دولت گرجستان تظاهرات کنند.
این نا آرامیها که با شعارهای ضدروسی از جمله «روسیه اشغالگر جایی در گرجستان ندارد» همراه بود منجر به استعفای رئیس مجلس گرجستان شد.
سالومه زورابیشویلی رئیس جمهوری گرجستان نیز که در خارج از کشورش بسر میبرد روسیه را به دست داشتن در ناآرامیها متهم کرد.
روسیه در سال ۲۰۰۸ وپس از مناقشه اوستیای جنوبی که با ورود نیروهای گرجستان به این منطقه خودخوانده آغاز شد استقلال اوستیای جنوبی و آبخازیا را به رسمیت شناخت و تفلیس روابط دیپلماتیک با مسکو را قطع کرد و این کشور را اشغالگر خواند.
نظر شما