۱۹ تیر ۱۳۹۸، ۱۰:۰۵
کد خبرنگار: 915
کد خبر: 83389402
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سم پاشی و آموزش راهی برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو

گنبدکاووس - ایرنا - رئیس شبکه دامپزشکی گنبدکاووس اعلام کرد که عملیات سم پاشی دام ها و جایگاه نگهداری آنها به همراه آموزش و اطلاع رسانی به مردم بویژه درمناطق روستایی برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو دراین شهرستان از سوی کارشناسان دامپزشکی درحال انجام است.

دکتر نادر گوگلانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اقدامات اشاره شده بالا به همراه آموزش به مردم و دامداران در ۶۰ روستا و نیز سلاخ های شاغل در کشتارگاه دام شهرداری گنبدکاووس، توسط کارشناسان شبکه دامپزشکی و با همکاری نیروهای بسیج و دهیاران درحال انجام است.

وی اضافه کرد: درحال حاضر سمپاشی ۲۰۰ هزار مترمربع جایگاه دام و سمپاشی بدن ۱۵ هزار و ۵۰۰ رأس گاو و گوساله و ۹۵ هزار رأس دام گوسفند و بز در مناطق روستایی گنبدکاووس در دستور کار قرار دارد.

دکتر گوگلانی با بیان اینکه تاکنون هیچ موردی از بیماری تب کریمه کنگو در جمعیت دامی و یا در جامعه انسانی در منطقه گنبدکاووس مشاهده نشده است، گفت: رعایت اصول بهداشتی بالاخص در موقع ذبح دام در کشتارگاه‌ها و یا منزل و خرید گوشت قرمز ممهور به مهر دامپزشکی برای جلوگیری از این بیماری ضروری است.

وی تصریح کرد: کشتارگاه دام شهرداری از سه سال قبل مجهز به دستگاه پیش سردکن شده و دام‌هایی که در این واحد دامی ذبح می‌شود ۲۴ ساعت در پیش سردکن نگهداری و سپس توزیع می‌شوند.

رئیس شبکه دامپزشکی گنبدکاووس به شهروندان نیز توصیه کرد: در صورتی که اقدام به ذبح دام سبک یا سنگین درمنزل می‌کنند و یا از مکان‌هایی به جز قصابی‌های مجاز گوشت قرمز خریداری می‌کنند، حتماً باید قبل از مصرف جگر و یا گوشت‌ها، آن را بین ۸ تا ۱۲ ساعت در یخچال با دمای ۴ تا ۸ درجه بالای صفر نگهداری نمایند.

** تب کریمه کنگو

تب کریمه کنگو از بیماری‌های ناقل حیوان به انسان است که از طریق حشره‌ای به نام کنه به انسان منتقل می‌شود. این بیماری ویروسی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) با گزش یک کنه از خانواده Bunyaviridae منتقل می‌شود و گرچه میزبان اصلی آن حیوانات است، ولی موارد پراکنده آن در انسان نیز دیده می‌شود.

این بیماری برای اولین بار در سال ۱۹۴۴ در شبه جزیره کریمه توسط دانشمندان روسی شناسایی شد و تب هموراژیک کریمه نام گرفت؛ در سال ۱۹۶۹ مشخص شد عامل تب خونریزی دهنده کریمه مشابه عامل بیماری است که در جریان اپیدمی سال ۱۹۵۶ در کنگو پیدا شد و ترکیب نام این دو منطقه علت نامگذاری این بیماری است.

CCHF بیشتر در آفریقا، بالکان، خاورمیانه و کشورهای آسیای جنوبی دیده می‌شود. طیف وسیعی از حیوانات وحشی و حیوانات اهلی مانند گاو، گوسفند و بز میزبان اصلی این ویروس هستند؛ پرندگان معمولاً نسبت به ویروس مقاوم هستند ولی شیوع آن در شترمرغ و کشتارگاه‌های مرغ در آفریقا نیز دیده شده است.

** علائم و نشانه‌های بیماری

دوره نهفته بیماری بسته به عمق نیش کنه متفاوت است. در صورت گزش عمیق، دوره نهفته بین یک تا سه روز و حداکثر ۹ روز است؛ اگر بیماری بر اثر تماس با خون یا بافت آلوده باشد، دوره نهفته پنج تا شش روز و حداکثر ۱۳ روز است.

تب، درد عضلانی، گردن درد، سفت شدن بافت گردن، درد چشم، حساسیت چشم نسبت به نور، تهوع، استفراغ، اسهال، شکم درد، گلودرد، نوسانات خلقی شدید و خواب آلودگی از مهمترین علایم تب خونریزی دهنده کنگو هستند و در برخی بیماران افزایش ضربان قلب، تورم غدد لنفاوی، بزرگ شدن کبد، خونریزی داخلی قابل مشاهده از روی پوست، نارسایی کبد و ریه نیز دیده می‌شود؛ داروهای ضد ویروسی تنها راه درمان بیماری هستند که به صورت خوراکی و وریدی استفاده می‌شوند.

شهرستان گنبدکاووس با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت درشرق استان گلستان واقع است؛ دامداران این شهرستان حدود ۸۰ هزار دام سنگین و حدود ۳۵۰ هزار راس دام سبک را پرورش می دهند؛ این شهرستان صاحب یکی از بزرگترین میدان های فروش دام زنده در کشور است.

/‌۳۰۳۹/‌۱۸۶۰

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha