"محمد حسین اسماعیلی" روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: مصرف آب از ابتدای سال جاری تا نیمه تیر ماه بیش از ۱۷ میلیون و ۷۰۰ هزار متر مکعب بوده حال آنکه این عدد در مدت مشابه سال گذشته بیش از ۱۶ میلیون متر مکعب بوده که این ضرورت صرفه جویی را ضروری می نماید.
وی خواستار صرفه جویی در مصرف آب شد و اضافه کرد: بارندگی های اخیر نباید ما را دچار این تصور کند که حالا دیگر آب فراوان در دسترس هست.
زنگ خطر به صدا در آمده است
آغاز تابستان امسال با شروع موج گرمای شدید همراه بود و به دنبال آن مصرف آب را هم در این شهر کویری، دو چندان کرد.
پاییز و زمستان سال گذشته در شهر یزد بارشهای خوبی رخ داد که موجب شد که مردم تصور کنند منابع آبی در شهر یزد تا حدی تأمین شده و می توانند هر جور که خواستند مصرف کنند.
اما مسئولان اعلام کردند که بارشها هیچگونه تأثیری در منابع آبی نداشته و اثرات خشکسالی در سالهای گذشته به حدی بوده که این میزان بارشها هم نمیتواند کمبود آب را جبران کند.
ضرورت فرهنگ سازی مصرف
یکی از راهکارهای صرفه جویی در مصرف آب بویژه در شهرهایی مثل یزد که دچار کمبود آب هستند فرهنگ سازی در این زمینه است که میتواند با راهکارهایی گوناگون در سطح شهر و در بین جوامع مختلف اجتماعی و تمامی اقشار اجرا و شهروندان را نسبت به توجه ویژه به این بحث معطوف سازد.
استفاده نکردن از کولرهای آبی
شدت گرما موجب شده تا بخش قابل توجهی از مصرف آب به نام کولرهای آبی رقم بخورد و شاید بتوان با قاطعیت گفت که استفاده نکردن از کولرهای آبی میتواند عاملی تأثیر گذار در بخش صرفه جویی آب باشد و سهم بسزایی را در ذخیره این موهبت الهی در شهر جهانی و کویری یزد داشته باشد.
سهم یزد از نزولات جوی چیزی کمتر ۶۰ میلیمتر است؛ یکی از مؤثرترین روشهای کاهش مصرف آب شرب، استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف است، بکارگیری این تجهیزات باعث کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی مصرف آب در بخشهای مختلف میشود.
نصب تجهیزاتی همانند شیرهای اهرمی، سردوش کاهنده مصرف، پرلاتور، فلاش تانکهای کم مصرف و شیرهای فتو الکترونیک با نصب در محلهای اصلی آب در حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد مصرف آب خانگی را به خود اختصاص داده اند.
آب کم است، صرفه جویی باید در دستور کار مصرف کنندگان باشد.
۷۵۳۴/ ۶۱۹۷
نظر شما