۱۹ تیر ۱۳۹۸، ۱۵:۱۷
کد خبرنگار: 1931
کد خبر: 83390257
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نشست شورای حکام، نمایش جدید امریکا

تهران- ایرنا- «نشست ۱۹ تیر شورای حکام، محک جدید اروپاست»، «استاد دانشگاه آلاباما: آمریکا با ایران وارد جنگ شود در گرداب خلیج فارس گرفتار می‌شود»، «چه کسی مسیر نفتکش ایرانی را لو داد؟» و «کارمندان دولت، منتظر افزایش حقوق بیشتر باشند» از جمله مهمترین عناوین گزارش های رصد شده از تارنماهای خبری داخلی در طول 24 ساعت گذشته است.

گروه اطلاع رسانی بنابه رسالت خبری ایرنا، به عنوان خبرگزاری رسمی نظام، دولت و مردم، به منظور ایجاد پل ارتباطی در مسیر گسترش آگاهی سازی، با مروری بر برجسته ترین گزارش های پایگاه های خبری داخلی در طول ۲۴ گذشته، گزیده ای از این گزارش ها را انتخاب و منعکس کرده است.

نشست ۱۹ تیر شورای حکام، محک جدید اروپاست

وبگاه خبری تحلیلی «خبرآنلاین» در گفت‌وگو با سیدجعفر هاشمی، دیپلمات سابق درباره تحولات برجام مطرح کرد: گام دوم برجام روز یکشنبه ۱۶ تیرماه اجرایی شد. آژانس انرژی اتمی روز دوشنبه ۱۷ تیرماه افزایش سطح اورانیوم غنی سازی شده را به ۴ درصد از سوی ایران تایید کرد. اتحادیه اروپا نیز پیرو گزارش آژانس قرار است یک نشست دیگر برگزار کند. در همین حال هفته گذشته ایالات متحده آمریکا خواستار نشست اضطراری شورای حکام آژانس شد که قرار است امروز چهارشنبه به وقت محلی در وین برگزار شود. کارشناسان معتقدند این نشست یک شوی دیگر از سوی آمریکا است و خروجی خاصی نخواهد داشت چراکه ایران طبق توافق عمل کرده است. در این باره با سیدجعفر هاشمی دیپلمات و سفیر اسبق کشورمان در برزیل گفت‌وگو کرده‌ایم:

جلسه شورای حکام امروز به درخواست آمریکا در آژانس اتمی امروز در وین برگزار می شود. با توجه به تمام فرضیه ها بدترین خروجی این نشست چی می تواند باشد؟

نشست شورای حکام از استیصال واشنگتن است. آنها واقعاً نمی دانند در مقابل ایران چه راهبردی در پیش بگیرند. ضمن اینکه این نشست یک راه دیگری برای محک اروپا است. آنها در این جلسه صداقت خود را نسبت به ایران باید ثابت کنند و تعهد بدهند که کشورهای اروپایی خصوصاً فرانسه المان و انگلیس در شورای حکام این اقدام غیر قانونی را همانند سایر اعضا که حتماً محکوم میکنند اینها هم همین کار را کنند. این حداقل کاری است که انها می توانند انجام دهند. نشان دهند که هنوز در مسیر مخالفت امریکا از برجام پایبند هستند و امریکا هم این سیگنال را خواهد گرفت که در مواجهه با ایران تنها است و طرف اروپایی را ندارد. مشاور رئیس جمهور فرانسه در تهران است و او شخصی است که باید این تعهد را در دیدار با مقامات کشورمان بدهد.

هیچ اتفاق خاصی هم امروز در شورای حکام نمی افتد. بدترین خروجی ان این است که یک بیانیه گزارشی می دهند که اتقاقاتی از این دست افتاده است. تحریم ها هم برنمی گردد. انها نمی توانند این کار را انجام دهند چون اقدام ایران طبق برجام است و خارج از برجام نیست که انها بتوانند تحریم ها را اعمال کنند. در صورتی برمیگرد که مکانیزم ماشه فعال شود که اقدام ایران خلاف نبوده که این ماشه فعال شود صداقت اروپا زمانی ثابت می شود که انها همانند سایر کشورها امریکا در این کار محکوم کنند. تایید اقدام ایران از سوی آژانس هم نه خلاف ان پی تی است نه خلاف مقررات آژانس.

استاد دانشگاه آلاباما: آمریکا با ایران وارد جنگ شود در گرداب خلیج فارس گرفتار می‌شود

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز در گفت‌وگو با نادر انتصار استاد علوم سیاسی دانشگاه آلاباما، آورده است: گام دوم کاهش تعهدات برجام از سوی ایران برداشته شد تا علاوه بر پیچیده‌تر شدن فضای دیپلماسی میان ایران و کشورهای غربی سطح تنش نیز افزایش یافت.

این استاد دانشگاه درباره نوع مواجهه اروپا با برجام و میزان صدق گفتار آنها گفت: «من به اروپا اعتماد ندارم چون سخنان ضد و نقیض زیادی از سوی کشورهای اروپایی شنیده می‌شود. اکنون یکی از امضا کنندگان برجام یعنی آمریکا رسماً از آن قرار داد خارج شده است. سه کشور اصلی اروپائی یعنی فرانسه، انگلستان و آلمان هم تعهدات خود را انجام نداده‌اند ولی مرتب اعلامیه صادر می‌کنند که آنها میل به حفظ برجام هستند ولی در عمل همان سیاست تحریم ایران را دنبال می‌کنند و ایران را مرتب به چشمه می‌برند و تشنه برمی‌گردانند. اکنون تقریباً چهار سال از امضاء برجام گذشته است و اروپا مانند گذشته همان سیاست یک بام و دو هوا را در واکنش به گام دوم ایران را دنبال خواهد کرد.

او درباره سازوکار اینستکس ادامه داد: «اگر فرض کنیم که اینستکس جدا به راه بیافتد این مانند قطره آبی است که در دریا انداخته شده است. اینستکس در مقطع کنونی نه به تجارت نفت ایران کمک میکند و نه رابطه بانکی با ایران را تسهیل خواهد کرد. قرار نبود که بعد از برجام اروپا فقط به صادرات غذا و دوا بسنده کند. برجام اروپا را قانونی موظف کرده است که روادید تجاری خود با ایران را عادی سازد. نه تنها اروپا این کار را نکرده است، دائماً به ایران سرزنش میکند که در برجام باقی بماند و راضی باشد که به عنوان کشوری صغیر با او رفتار شود. کشورهای اروپائی اگر جدا مایل به باز کردن گره برجام هستند میتواند تعهدات برجامی خود را که تا کنون زیر پا گذاشته اند را انجام دهند ودر عمل نشان دهند که اروپا کور کورانه دنباله رو سیاست آمریکا در مقابل ایران نیست».

انتصار در پاسخ به این پرسش که واکنش آمریکا در قبال کاهش تعهدات برجامی ایران چه خواهد بود، اظهار کرد: «مانند همیشه ترامپ یک مقدار بد و بی‌راه و فحاشی خواهد کرد و بدون هیچ خجالتی ایران را متهم به نقض برجام می‌کند؛ کاری که خود او از مدت‌ها پیش انجام داده است». او درخصوص اینکه آیا هنوز باب دیپلماسی باز است یا خیر گفت: «باب دیپلماسی در صورت ادامه تهدیدات و تحریم‌های ایران و امید به اینکه ایران راهی جز تسلیم در مقابل آمریکا ندارد بسته خواهد ماند. در زمان حاضر هیچ شرایطی وجود ندارد که نشان دهد که ترامپ و دار و دسته اش میل به دیپلماسی با احترام متقابل دارند».

چه کسی مسیر نفتکش ایرانی را لو داد؟

وبگاه خبری «خبرآنلاین» در گفت و گو با سعید لیلاز تحلیلگر مسایل اقتصادی و سیاسی، آورده است: «در تمام ۴۰ سال گذشته نیروهای رادیکال مخالف در ایران همواره با نیروهای رادیکال و دشمنان قسم خورده این کشور درعرصه بین المللی همسو بوده اند. اگر بررسی کنید متوجه می شوید که در شرایطی مثل تحریم جناح هایی در داخل جمهوری اسلامی کاملاً همراه و هم رای با جناح های سیاسی در ایالات متحده و رژیم صهیونیستی هستند.»

او گفت: «چون سالهاست که از جنبه سیاسی و ایدئولوژیک به مسایل نگاه نمی کنم و در این زمینه نگاهم بیشتر بر اساس منافع ملی است؛ معتقدم که منافع گروهی در داخل، حول محور تحریم و انزوای ایران است. رفتار این گروه داخل ایران همواره همراهی با مخالفان جمهوری اسلامی در آمریکا یا پایتخت های عربی بوده است.»

لیلاز تصریح کرد: «اینکه آقای زنگنه نمی خواهد یا نمی تواند تحریم ها را دور بزند، فریب بزرگ افکار عمومی و یک دروغ بزرگ است. امکان ندارد مردی به سلامت و کاربلدی آقای زنگنه پیدا کنیم. این نوع اظهارات و حملات تضعیف دولت آقای روحانی در بدترین شرایط اجتماعی، اقتصادی و سیاسی ایران در خط مقدم جبهه مبارزه با آمریکاست. در واقع این بحث ها نشانه این است که کسانی می خواهند از پشت به آقای زنگنه خنجر بزنند.»

کارمندان دولت، منتظر افزایش حقوق بیشتر باشند

تارنمای خبری تحلیلی «تابناک» گزارش داد: افزایش حقوق کارکنان و کارمندان دولت از همان زمان که بودجه دولت برای تصویب به مجلس ارسال شد، محل مناقشه بین دولت و مجلس بود. دولتی‌ها رقم افزایش بودجه را ۲۰ درصد برای سال جاری در نظر گرفته بودند، ولی مجلسی‌ها اصرار داشتند این نحو پرداخت به هیچ عنوان با عدالت سازگاری ندارد و باید میزان افزایش‌ها متناسب با وضعیت معیشتی مردم باشد.

با این حال بودجه در مجلس به تصویب رسید و در مورد افزایش حقوق‌ها مقرر شد، به میزان حداقل دریافتی حقوق بگیران ۴۰۰ هزار تومان افزایش داده شود و ۱۰ درصد هم افزایش حقوق داشته باشند؛ علاوه بر این نیز باید چند درصدی برای نظام هماهنگ حقوقی در نظر گرفته می‌شد.

اما دولت زیر بار این مصوبه نرفت و ادعا داشت که قانون افزایش حقوق کارکنان و بازنشستگان را طبق مصوبه مجلس اجرا کرده، ولی مجلسی‌ها اعتقادشان بر این بود که این قانون توسط دولت دور زده شده و آن گونه که مصوبه مجلس است، اجرا نشده است.

این بحث مدت‌هاست در مجلس مطرح است و با گذشت سه ماه از سال، نقطه مناقشه بین دو قوه شده است. با این حال در روزهای گذشته مشخص شد که ماده جدیدی، آن هم غیر قانونی در کمیسیون تلفیق بعد از مصوبه مجلس به قانون اضافه و به دولت ابلاغ شده که باعث پدید آمدن این مشکلات گشته است.

به موجب این بند، دولت موظف شده بود ضریب افزایش حقوق و مزایای مستمر کارکنان و حقوق بگیران موضوع بند (ی) تبصره ۱۲ را به گونه‌ای تعیین نماید که علاوه بر افزایش ۴ میلیون ریالی، از حداقل درصد بند (ج) در این حکم بهره‌مند شوند. این ایراد در نهایت توسط نمایندگان مجلس در نامه‌ای به ریاست مجلس اعلام و موضوع برای بررسی بیشتر به هیأت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین ارسال شد و روز گذشته این هیأت نظر قطعی خود را در خصوص مصوبه دولت اعلام کرد. طبق اعلام هیأت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین مصوبه دولت غیر قانونی و لغو شد.

ماجرای ادامه‌دار نفتکش جبل الطارق؛ پاسخ ایران چه خواهد بود؟

وبسایت خبری «فرارو» در گزارشی آورد: پنج‌شنبه گذشته، نیروهای ویژه دریایی بریتانیا، از طریق هلی‌کوپتر بر عرشه نفتکش «گریس ۱» فرود آمدند و آن را به اتهام انتقال نفت به سوریه توقیف کردند. یک روز بعد، دولت جبل‌الطارق به دستور دادگاه عالی آنجا توقیف نفتکش یادشده را به مدت دو هفته تمدید کرد. مقامات بریتانیا می‌گویند نفتکش گریس ۱، با دور زدن قاره آفریقا، مقادیر زیادی از نفت ایران را به مقصد سوریه حمل می‌کرد و، چون سوریه از سال ۲۰۱۱ تحت تحریم اتحادیه اروپا است، بریتانیا اقدام به توقیف نفتکش کرد.

در مقابل، ایران می‌گوید از آنجا که ایران عضو اتحادیه اروپا نیست و تحت تحریم نفتی این اتحادیه هم نیست، بریتانیا حق نداشت نفتکش آن را توقیف کند. به همین دلیل، ایران اقدام بریتانیا را محکوم و آن را «راهزنی دریایی» دانست. از زمان اعمال تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه در سال ۲۰۱۱، این اولین بار است که بریتانیا با استفاده از نیروی نظامی جلوی صادرات نفت به سوریه را می‌گیرد. در سال‌های گذشته مطمئناً از ایران به سوریه نفت صادر شده است، اما تا بحال به این شکل از صادرات نفت به سوریه ممانعت نشده است. به همین دلیل، ایران توقیف گریس ۱ را یک سابقه خطرناک دانست که نباید تکرار شود.

ایران تا حالا به دو دلیل به اقدام بریتانیا پاسخ نداده است: ۱- گفتگوهای مرتبط با توافق هسته‌ای آسیب نبیند. یک شنبه گذشته، ایران گام دوم کاهش تعهدات هسته‌ای را برداشت. در پی این اقدام، اروپایی‌ها به رهبری فرانسه، برای نجات برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) به تکاپو افتادند. کمیسیون اروپا گفته است تلاش‌های دیپلماتیک زیادی برای حفظ برجام در جریان است. ظاهراً ایران مایل است به این تلاش‌ها فرصت دهد تا ببیند آیا اروپا می‌توانند منافع اقتصادی‌اش را تامین کنند یا خیر. ۲- امیدواری به آزادی نفتکش توقیف‌شده. در حال حاضر، تنها راه دریایی صادرات نفت ایران به سوریه از طریق تنگه جبل الطارق است. مصر ماه‌ها پیش، تحت فشار آمریکا، عبور نفتکش‌های ایرانی از کانال سوئز را ممنوع کرده بود. بنابراین، اگر در اثر تنش با بریتانیا، تنگه جبل الطارق هم به روی نفتکش‌های ایرانی مسدود شود، عملاً صادرات نفت از ایران به سوریه از طریق دریا امکان‌پذیر نخواهد بود. البته در ماجرای نفتکش جبل الطارق، ایران روایت بریتانیا مبنی بر اینکه مقصد نفتکش توقیف‌شده سوریه است، را تکذیب کرد.

اما پاسخ ایران چگونه خواهد بود؟ در سطح رسمی تا حالا هیچ مقامی از ماهیت پاسخ احتمالی ایران به بریتانیا سخنی نگفته است. با این حال، برخی محافل غیررسمی و رسانه‌ای از «اقدام متقابل» علیه بریتانیا حمایت می‌کنند. محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، اخیراً در توئیتی، صریحاً خواستار توقیف یک نفتکش انگلیسی شد. او نوشت: «انگلیس اگر نفتکش ایرانی را رفع توقیف نکند، وظیفه دستگاه‌های مسئول، اقدام متقابل و توقیف یک نفتکش انگلیسی است.»

بریتانیا احتمال پاسخ ایران را جدی گرفته و سعی می‌کند نفتکش‌های خود را از مرز ایران دور نگه دارد. خبرگزاری بلومبرگ، به نقل از منابع آگاه نوشت نفتکش «بریتیش هریتیج» متعلق به شرکت نفتی «بریتیش پترولیوم» از بیم توقیف توسط ایران، از ورود به تنگه هرمز امتناع کرده و در خلیج فارس مانده است.

عضو فراکسیون امید: خیلی از نمایندگان حرف نمی‌زنند، چون نگران حضور در دوره بعد مجلس هستند

وب سایت خبری «عصرایران» در گفت‌وگو با علی ابراهیمی عضو فراکسیون امید، آورده است: علی ابراهیمی در مورد انتقاداتی که به عملکرد فراکسیون امید در مجلس دهم مطرح می شود گفت: فراکسیون امید علی رغم اینکه در ابتدا سعی کرد مقداری پرقدرت و باانگیزه ظاهر شود اما در ادامه مقداری از این انگیزه را از دست داد. امیدی‌ها بر روی کسانی که با لیست امید وارد مجلس شده بودند حساب باز کرده بود که محقق نشد و خیلی از این افراد این فراکسیون را به عنوان فراکسیون سیاسی انتخاب نکردند.

عضو فراکسیون امید در گفت‌وگو با عصرایران ادامه داد: عدد فراکسیون امید دررای گیری ها بین ۹۰ تا ۱۰۰ رای است و رسماً نمی شود گفت که فراکسیون امید فراکسیون غالب در مجلس است هرچند تنوعی که در سلایق سیاسی است و به شکلی تمایل کسانی که در فراکسیون مستقلین هستند را به سمت امید می بینیم اما در رقابت های جدی معمولاً کم می آورند.

نماینده مردم شازند استان مرکزی در مجلس بیان کرد: افرادی که در شورای مرکزی فراکسیون هستند، انگیزه‌های اثرگذاری سیاسی را به خوبی ندارند که علت آن را باید ازخود شورای مرکزی پرسید. سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی درمورد اینکه علت عدم بیان این حقایق توسط نمایندگان و دولت چیست گفت: در مورد نمایندگان مجلس که کاملاً مشخص است به خاطر این حرفی نمی‌زنند که مقاومتی برای حضور مجددشان در مجلس بوجود بوجود نیاید و به همین دلیل رعایت می کنند که بسیاری از مسائل را بیان نکنند. ترکیب دولت نیز ترکیب مورد انتظار نیست و این گلایه از رئیس جمهور وجود دار که حقایق رادر مورد کم و کاستی های موجودد بیان کنند.

بیت‌کوین چیست و چه کسانی در ایران در حال استخراج آن هستند؟

پایگاه خبری «عصر ایران» در گزارشی آورد: نهادهایی که دسترسی به برق مجانی یا ارزان صنعتی دارند، انحصار این حوزه را به دست گرفته و آن‌طور که شواهد نشان می‌دهد مصمم هستند این انحصار را حفظ کنند.

بیت کوین چیست؟

احسان نوروزی، روزنامه‌نگار تکنولوژی و پژوهشگر بلاکچین در برلین، در پاسخ به این پرسش می‌گوید: «بیت کوین در حقیقت بزرگ‌ترین بانک بی‌دفتر و دستک و غیرمتمرکز جهان است به این معنی که می‌تواند تراکنش‌های مالی را بین دو طرف، در هر جایی از دنیا انجام دهد، بدون اینکه نیازی باشد این دو نفر به هم اعتماد داشته باشند و بدون اینکه نیاز به هیچ واسطه‌ای باشد.

برای اولین بار است که تراکنش‌های مالی بدون نیاز به هیچ نهاد سوم یا نهاد واسطه‌ای انجام می‌شوند. بیت کوین می‌تواند به صورت بسیار موثر و بدون اختلال در شبکه این کار را تا زمانی که ماینرها تراکنش‌ها را تأیید بکنند، انجام دهد.» «آنهایی که بیت کوین‌ها را استخراج می‌کنند [ماینرها]، خون در رگ های شبکه می‌دمند، یعنی هر چه ماینرها بیشتر باشند، شبکه امن‌تر و باثبات‌تر است و با اطمینان بیشتری کار می‌کند.»

بیت‌کوین را چگونه استخراج می‌کنند؟

به گفته این کارشناس، بیت کوین در حقیقت الگوریتمی است که اساسش رمز نگاری است. «الگوریتم بیت کوین به ماینرها در برابر حل یک سری مسائل ریاضی جایزه می‌دهد. هر چه شمار بیت کوین‌های منتشرشده بیشتر شود، این مسائل ریاضی سخت تر می‌شوند؛ با توجه به اینکه رقابت بین ماینرها هم بالاتر می رود و تعداد بیشتری به عنوان استخراج کننده به شبکه می‌پیوندند، الان به توان فنی خیلی بیشتری نیاز است تا برای استخراج بیت کوین در اختیار شبکه بلاکچین قرار داد.

قوانین ایران در مورد بیت‌کوین چه می‌گویند؟

وزارت ارتباطات از پیاده‌سازی آزمایشی نخستین ارز دیجیتالی کشور توسط پست‌بانک و عرضه به نظام بانکی برای تأیید خبر داده و وزارت صنعت از استخراج ارز مجازی به عنوان یک صنعت نام برده بود.

انفعال در زمینه قانون‌گذاری حوزه ارز دیجیتال و مشخص نبودن ممنوعیت یا قانونی بودن این فعالیت در ایران، موجب شده کسانی که قصد فعالیت در این حوزه را دارند، به نوعی با سردرگمی روبه‌رو شوند.

نسترن محسنی، معاون بررسی‌های فنی و صدور پروانه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در ایران، در اکانت اینستاگرام خود نوشته است: «در حالیکه استخراج ارز دیجیتال از سوی برخی بزرگان، یک صنعت شناسایی می‌شود، از سوی برخی نهادها ممنوع اعلام شده و همچنان متقاضیان ورود به این حوزه در بلاتکلیفی هستند. ظاهراً هر زمان که به مباحثی که نیازمند رگولاتوری مشارکتی است می‌رسیم، بر تاخیرها افزوده می‌شود.»

سیدابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی هم در گفت‌وگو با ایسنا می‌گوید مرکز ملی فضای مجازی در حال بررسی این موضوع و برگزاری جلسات مشترک با بانک مرکزی است. وی به مردم «توصیه» کرد: «به‌هیچ وجه فعلاً وارد این فضا نشوند تا سیاست و مقررات خود را در این حوزه اعلام کنیم.»

بانک مرکزی هنوز موضع رسمی خود را در قبال نحوه برخورد با ارزهای دیجیتالی مشخص نکرده و گفته می‌شود پست‌بانک وظیفه راه‌اندازی این ارزهای بومی را برعهده گرفته و قرار است ضوابط استفاده از آنها تا پایان شهریورماه مشخص شود.

مافیای موتورسازی، مقصر آلودگی تابستانی در تهران؟

تارنمای «خبرآنلاین» با بیان این مطلب که «۲.۵ میلیون موتورسیکلتی که تهران را آلوده کرده‌اند»، گزارش داد: یکی از منابع اصلی ایجاد آلاینده ازن در شهر تهران اکسیدهای نیتروژن هستند، این ترکیب‌ها وقتی در گرمای تابستان در مقابل نور خورشید قرار بگیرند پس از انجام برخی واکنش‌ها به ازن تبدیل می‌شوند.

مسعود تجریشی، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت از محیط زیست در این رابطه به خبرآنلاین گفت: «تقریبا عمده شهرهای بزرگ اروپایی بعد از اینکه مسئله آلودگی ذرات خود را حل کردند با این بحران مواجه شدند. وقتی اکسیدهای نیتروژن که در هوا وجود دارد در معرض نور خورشید قرار می‌گیرد بعد از واکنش‌هایی ثانویه ازن را تشکیل می‌دهند. اما وقتی ذارت معلق در هوا وجود داشتند نور خورشید کمتری به این ترکیب‌ها می‌رسید و در نتیجه تهران شاهد آلودگی ازن کمتری بود.» با این وجود آلودگی ازن اتفاقی طبیعی نیست، چراکه انسان‌ها عامل اصلی انتشار اکسیدهای نیتروژن در هوا هستند و قطع این انتشارات توسط انسان، کیفیت هوا شهر را بهبود می‌دهد.

تجریشی در این باره گفت: «خودروهای دیزلی و موتورهای کاربراتوری عامل اصلی ایجاد NOx (اکسیدهای نیتروژن) هستند، به همین دلیل باید به سمتی برویم تا مسئله موتورهای کاربراتوری‌ها حل بشود. اگر بتوانیم این بحث را مدیریت کنیم می‌توان بحران ازن را حل کنیم.»

طبق ماده ۱۲ آئین‌نامه فنی ماده دو لایحه هوای پاک هم «تولیدکنندگان و واردکنندگان موتورسیکلت از تاریخ ابلاغ این تصویب‌نامه موظف هستند ۱۰ درصد سبد محصولات هر دوره سه ماهه خود را بر مبنای تعداد تولید، به موتورسیکلت برقی اختصاص دهند و در صورت عدم امکان به ازای شماره‌گذاری هر دستگاه موتورسیکلت از میزان ۱۰ درصد مذکور، سه دستگاه موتورسیکلت فرسوده از رده خارج کنند.»

اما در اتفاقی با درخواست وزارت صنعت، معدن و تجارت اجرای این قانون یک سال تاخیر افتاد. حسین شهیدزاده سرپرست شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در رابطه با این موضوع به خبرآنلاین توضیح داد: «این مصوبه می‌توانست در کاهش آلودگی هوا شهر تهران نقش داشته باشد اما با لابی قدرتمند تولیدکنندگان اجرا آن یک سال به تعویق افتاد. دلیل آنها برای انجام کار، جلوگیری از بیکاری کارگرها بود، اتفاقاً اگر موتورهای فرسوده از رده خارج نشوند این اتفاق رخ می‌دهد و کارگرها از کار بیکار می‌شوند.»

داستان تکراری «احزابِ یک‌بار مصرف» اصولگرا و سهم‌خواهی‌های انتخاباتی

وب سایت خبری «خبرآنلاین» در این گزارش آورده است: تجربه برگزاری دوازده دوره انتخابات ریاست جمهوری و ده دوره مجلس نشان از آن دارد که «احزاب یک‌شبه» نه تنها موفقیتی در رقابت های انتخاباتی نداشته بلکه کمترین تاثیر را در بالا بردن میزان مشارکت عهده دار بوده اند.

کارنامه اصولگرایان در راه اندازی احزاب و جبهه‌های انتخاباتی یک‌شبه

تشکیل احزاب یک شبه محدود به یک جناح نیست اما شاید بتوان گفت اصولگرایان کارنامه پرکارتری در تشکیل احزاب یک شبه و یک بار مصرف داشته‌اند، احزابی که البته تاثیر چندانی در جذب مشارکت به نفع اصولگرایان نداشته است.

نیم‌نگاهی به رفتار سیاسی اصولگرایان در چهار انتخابات اخیر مجلس و ریاست جمهوری نشان می‌دهد که در هر دوره با ترکیبی ضربتی وارد عرصه انتخابات شده‌اند، یک روز با جبهه متحد اصولگرایان و ترکیب ۸+۷ در انتخابات مجلس نهم، روز دیگر با ائتلافی سه گانه در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، کمی بعدتر ائتلاف بزرگ اصولگرایان در مجلس دهم و در آخرین انتخابات ریاست جمهوری هم ترکیب جمنا (جبهه مردمی نیروهای انقلاب)، جبهه‌ای که اگرچه توانست تعدد نامزدهای اصولگرا را با مدیریت دستوری خود به نامزد واحد برساند اما باز هم نتیجه دلخواه را کسب نکرد.

احزابی که برای سهم خواهی انتخاباتی متولد می شوند

یکی از عمده‌ترین دلایل شکل گیری احزاب یکبار مصرف نگرش‌های معطوف به سهم‌خواهی در مقاطع انتخاباتی است، موضوعی که مهدی چمران بر این باور است جمنا برای مخالفت با آن شکل گرفت، اما واقعیت آن است که در پی همین سهم خواهی ها در جمنا بود که هیچ گاه از سوی همه گروه های اصولگرا مورد پذیرش قرار نگرفت و بعد از شکست در انتخابات، تمام فعالیت آن محدود به صدور چند بیانیه مناسبتی شد.

تشکل جدید شاجا (شورای ائتلاف جریان ارزشی انقلاب)؛ تشکلی که به نظر می رسد آنهم قرار است به جای فعالیتی ادامه دار و ماندگار، باز هم فعالیتی محدود به انتخابات یازدهم مجلس داشته باشد تا قصه احزاب و جبهه های انتخاباتی یک شبه را کاملتر کند.

حذف صورت مسئله از خیابان‌های شهر!؛ چرا طرح ساماندهی کودکان کار در ایران بی‌نتیجه می‌ماند؟

پایگاه خبری رویداد ۲۴ در گفت‌وگو با زهرا شعار روانشناس کودک از طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان آورد: طرح ساماندهی کودکان کار یکی از راه‌های مقابله با آسیب های اجتماعی بوده که چند سالی است در حال اجراست، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد در اجرای این طرح، شرایط کودکان کار در نظر گرفته نشده است و معمولاً به این اقدام بسنده شده که کودکان از خیابان‌ها حذف شوند و به محلی دیگر برده شوند، یعنی تنها صورت مسئله از خیابان‌ها پاک شده و برنامه‌ای بلندمدت برای آن وجود ندارد.

زهرا شعرا روانشناس کودک ۲۴ تبعات اجرای نامناسب طرح ساماندهی کودکان را بررسی کرده است. او معتقد است طرحی که هماکنون در حال اجراست، به مسائلی همچون درمان کودکان کار و به شرایط آنها در بلند مدت توجهی ندارد.

این روانشناس کودک با اشاره به طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان و دستگیری این کودکان عنوان می‌کند: معمولاً کودکان کار در حالی در خیابان دستگیر می‌شوند که حتی علت آن را هم نمی‌دانند. آنها چند روزی در موسسات خاصی نگهداری می‌شوند و سپس رها می‌شوند و معمولاً دوباره به خیابان باز می‌گردند و این چرخه مدام تکرار می‌شود.

زهرا شعار با طرح این سوال‌ها که «آیا این برخوردها مشکلات اصلی کودکان کار را حل می‌کند؟» و اینکه «آیا اگر کودک دچار بیماری خاصی است بیماری او را درمان کرده و بعد دست خانواده می‌سپارند» یا «جلسات بازی درمانی و روان درمانی برای کودکان برگزار می‌شود؟» می‌گوید: تا جایی که اطلاع دارم هیچکدام از این موارد به صورت دقیق اجرا نمی‌شود.

این مدرس دانشگاه با یادآوری ماده ۲۷ پیمان نامه حقوق کودک که می‌گوید «همه کودکان حق دارند از شرایط خوب زندگی برخوردار باشند تا شرایط مناسب شکوفایی توانایی‌ها و رشد اجتماعی ومعنوی و اخلاقی و اجتماعی آن‌ها فراهم شود» عنوان می‌کند: انتظار داریم افرادی که قصد کمک و سیاستگذاری برای یاری کودکان کار را دارند، از سلامت روانی و اخلاقی لازم برخوردار بوده و با درک شرایط روحی، جسمی و اجتماعی این کودکان و استفاده از روش‌های علمی و عملی روانشناسی با آن‌ها برخورد کند.

در قبال آمریکا همچنان اجماع نظر بین هیأت حاکمه ایران برقرار است

پایگاه خبری شفقنا در گفت وگو با اردشیر پشنگ، پژوهشگر مسایل خاورمیانه، آورده است: اظهار نظرهای آمریکایی ها علیه ایران در موضوعات مختلف بستری را فراهم کرده که برخی از رسانه های خارجی تحلیل هایی خلاف واقع از شرایط داخلی ایران داشته باشند، به ادعای این رسانه ها «اختلافات در ایران دیگر به اختلاف بین مردم و نخبگان حاکم بر این کشور محدود نمی شود بلکه ویروس کشمکش ها به درون هیئت حاکمه ایران نیز سرایت کرده است.»

پشنگ درباره اینکه پس از تصمیمات آمریکا در قبال ایران و خروج از برجام، وحدت نظر در میان مقام های سیاسی، ارکان نظام و جناح های سیاسی در این موضوع، در چه وضعیتی قرار دارد، اظهار کرد: از بدو انقلاب تا به امروز تعیین و تدوین سیاست های استراتژیک نظام چه در دوره امام خمینی (ره) و چه در دوره آیت الله خامنه ای برعهده رهبری بوده است.

اردشیر پشنگ افزود: در ایران سیاست های راهبردی و کلیدی را مقام رهبری و سیاست های اجرایی را هیأت دولت دنبال می کند و در این بین نهادهای دیگری نیز هستند. طبیعتاً ارکان حاکم در نظام جمهوری اسلامی ایران، چه ارکان انتخابی مثل ریاست جمهوری و دولت و مجلس و برخی دیگر از نهادهای انتخابی، چه ارکان انتصابی که شامل نیروهای نظامی و امنیتی و برخی دیگر از نهادهاست، فصل الخطاب استراتژی های کلان در سیاست خارجی به طور عام و در قبال مساله آمریکا به طور خاص با مقام رهبری بوده است و ما شاهدیم که عمدتاً در تمام دوره ها ارکان رسمی نظام پیرو دیدگاهی بودند که از سوی رهبری اعلام شده است. در دوره اخیر هم طبیعتاً همین وضعیت ادامه داشته و ما طی ماه های اخیر شاهد تغییر یا دیدگاه های متفاوتی در قبال مساله آمریکا نیستیم حتی برخی از فعالین اصلاح طلب خارج از حکومت هم صحبت از آن می کنند که در دوره اخیر باید در مقابل حکومت دونالد ترامپ مقاومت کرد، بنابراین می توان گفت که یک اجماع جدی در بین هیأت حاکم اعم از هیأت حاکم انتخابی و انتصابی زیر نظر استراتژی کلانی که رهبری ایجاد کرده اند، وجود دارد.

او گفت: در شرایط فعلی در بین بخش عمده ای از نخبگان نیز این وضعیت ادامه دارد، یکی از دلایلی که تا به این لحظه درباره انتخاب راه دوم در قبال آمریکا بحث نمی شود، به رفتار متناقض آمریکا باز می گردد یعنی ما در مساله برجام شاهد هستیم که آقای ترامپ برای نخستین بار بدعتی را در آمریکا ایجاد کردند که توافق مکتوب و رسمی یک رئیس جمهور پیشین را نقض کردند و ترامپ خواهان یک توافق دیگر است و پرسش و سوال کلیدی و طبیعی ایران این است که چه تضمینی وجود دارد با رویه ای که ترامپ ایجاد کرده دولت بعدی آمریکا قابل اعتماد باشد و به تعهدات خود پایبند بماند!؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha