به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهشهای خبری ایرنا، یک افسر پلیس رژیم صهیونیستیدو هفته پیش یک یهودی ۱۹ ساله فلاشایی سیاهپوست اتیوپیایی را در حیفا به قتل رساند. این موضوع باعث شکل گیری اعتراضات گستردهای علیه نژاد پرستی رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی شد که هنوز هم ادامه دارد. این اعتراضات دامنه آن به شهرهای اصلی همچون «حیفا»، «اشدود» و «اشکلون» کشیده شده است. تاکنون بیش از ۱۲۰ نیروی پلیس در این درگیریها زخمی و ۴۰۰ نفر بازداشت شده اند. یهودیان فلاشا همان یهودیان اتیوپیایی هستند که در دهههای هشتاد و نود گذشته به دلیل وعدههای بسیار به سرزمینهای اشغالی فلسطین مهاجرت کرده و امروز جمعیت آنها به حدود ۱۵۰ هزار تن می رسد.
اقدام اخیر صهیونیستها، زخمهای کهنه نژاد پرستی علیه سیاهپوستان مهاجر اتیوپی را تازه کرده و وجود شکاف و گسست در سرزمینهای اشغالی را بیش از گذشته آشکارتر کرده است.
تبعیض نژادی علیه یهودیان فلاشا در سرزمینهای اشغالی
روزنامه «القدس العربی» چاپ لندن در گزارشی به قلم «عبد الرؤوف أرناؤوط» نوشت: تظاهرات یهودیان فلاشا بار دیگر بحران کسانی را که در جامعه رژیم اسرائیل در حاشیه قرار گرفته اند، آشکار کرد. اقلیتها در سرزمینهای اشغال شده از جمله یهودیان اتیوپیایی و روسی از اقدامات تبعیض نژادی علیه خود شکایتهای بسیاری دارند. فعالان فلاشا معتقدند که آنها در نهادهای حکومتی از سیاست تبعیض نژادی علیه خود رنج میبرند و با آنان به عنوان شهروند درجه دوم برخورد میشود. یهودیان اتیوپیایی به دلیل اعمال سیاستهای تبیعض نژادی علیه خود در ادغام با جامعه رژیم اسرائیل با سختیهای بسیاری روبرو هستند. برپایه پژوهشی که مرکز پژوهش کودکان و جوانان «انگلبرگ» در سال ۲۰۱۷ میلادی با عنوان «ادغام نوجوانان اتیوپی- اسرائیلی» منتشر کرده است، به مشکلات نوجوانان اتیوپیایی توجه چندانی نمیشود و درباره بهبود وضعیت آنان هیچ تلاشی نمیشود. به اقلیتهای یهود در سرزمینهای اشغالی به عنوان افرادی نگریسته میشوند که در لاک خود خزیده اند. میزان فقر میان یهودیان فلاشا در حال گسترش است و ۴۱ درصد از آنان با فقر دست و پنجه نرم میکنند.
روزنامه «الشروق» مصر در گزارشی به قلم «هاجر فواد» نوشت: یهودیان فلاشا از زمانی که به سرزمینهای اشغال شده پا نهاده اند با بسیاری از چالشها دست و پنجه نرم میکنند. سختیهای ادغام در جامعه، سو تفاهم میان فرهنگها، گسترش انواع بیماریهای مزمن در میان آنان از نتایج تغییر شیوه زندگی و اختلاف در اعتقادات فرهنگی آنان است. تغییر در شیوه زندگی که با مهاجرت از اتیوپی به سرزمینهای اشغالی رخ داد سبب شوک فرهنگی و انقلاب اجتماعی شد. عادتهای جسمانی و غذایی سنتی اتیوپیایی ها کم کم از بین رفت و مردانی که سرگرم کشاورزی بودند با مهاجرت به سرزمینهای اشغال شده بیکار شدند یا مجبور شد با دستمزد پایین مشغول به کار شوند. جوانان آنان مجبور به پیوستن به یگانهای جنگی شدند. کودکان آنان از حق آموزش محروم شدند و برخی از آنان مجبور شدند برای ملحق شدن به مدارس دینی مسافت گستردهای را بپیمایند. هیأت دینی حاکم در سرزمینهای اشغال شده برای یهودی سازی اتیوپیایی ها و در پیش گرفتن عادات و رسوم جامعه یهودی از سوی آنان تلاش کرد اما حاخامهای یهودی در یهودی بودن آن تردید و با به رسمیت شناختن آنان به عنوان یهودی مخالفت کردند. این موضوع سبب محرومیت آنان از بسیاری از حقوقشان شده است.
به نوشته روزنامه فرامنطقه ای «الحیات»، با یهودیان فلاشا به عنوان شهروند درجه دوم برخورد میشود. هنوز هم اسرائیلیها به دلایل مختلفی از جمله رنگ پوست، به مهاجران اتیوپی نگاه از بالا به پایینی دارند. اگرچه اسرائیل ادعا میکند که در زمینه ارزشهای دموکراتیک و مساوات پیشتاز است اما اتیوپیایی ها میگویند که پلیس اسرائیل برخورد خشونت آمیزی با آنان دارد و اقدامات تبعیض نژادی سبب شده است سطح زندگی اقتصادی و اجتماعی آنان پایین باشد.
رنج رژیم صهیونیستی از گسستهای اجتماعی و بی هویتی ها
روزنامه «العربی الجدید» چاپ لندن در گزارشی به قلم «علی انوزلا» نوشت: تظاهرات یهودیان فلاشا در اسرائیل بار دیگر تبعیض نژادی بودن رژیم اسرائیل را به یاد جهانیان انداخت. این تظاهرات چهره زشت این رژیم را در برخورد با یهودیانی که رژیم صهیونیستی برای رویارویی با چالش بافت جمعیتی از آنان در سرزمین اشغال شده استقبال کرد، بر ملأ کرد. این رخدادها نشان داد که جامعه یهودی اسرائیلی از وجود بحران هویت رنج میبرد و در ادغام یهودیان فلاشا در داخل ساختار جامعه آپارتاید با شکست روبرو شده است. این رویدادها بار دیگر چهره زشت نژادپرستانه رژیم اسرائیل را که از زمان بر پایی به اشغالگری، غصب و تبعیض نژادی علیه مخالفان دینی خود ادامه میدهد نشان داد. اسرائیل برپایه اندیشه تبعیض نژادی و جنگ همیشگی شکل گرفته است و گزینه دیگری را برای ادامه بقای خود ندارد. نژادپرستی بیماری کشنده ای است که جامعه اسرائیل را از داخل ویران خواهد کرد. زیرا جامعهای که بر پایه اندیشه تحقیر کردن دیگران و ظلم و غصب حق دیگران شکل گرفته است و کشت و کشتار را افتخار میداند در پایان به آخر عمر خود خواهد رسید. اکنون نشانههای انحطاط اخلاقی طرح رژیم صهیونیستی آشکار شده است و روزی خواهد رسید که این رژیم از داخل فرو خواهد پاشید.
تارنمای «عرب ۴۸» فلسطین هم در گزارشی به قلم «انطوان شلحت» اعتراض یهودیان اتیوپی در سرزمینهای اشغال شده را بیانگر وجود شکافهای اجتماعی در جامعه اسرائیل به شمار آورد و نوشت: جامعهای که شهروندان آن از مهاجران تشکیل شده است از این شکاف جدا نخواهد بود و به انسجام نخواهد رسید تا در آن آرامش پایدار برقرار شود. این شکاف به دنبال شکافهای دیگر خود را نشان داده است. شکافی خود را در انتخابات چندی پیش رژیم اسرائیل و ناکامی نتانیاهو در تشکیل حکومت خود را نشان داد. آنچه سبب شد نتانیاهو نتواند دولت تشکیل دهد. محلق نشدن «اویگدور لیبرمن» رئیس حزب «اسرائیل خانه ما» به او بود. او علت ملحق نشدن به نتانیاهو را وجود مسائل اساسی به شمار آورد که با تلاشهای یهودیان متعصب «حریدی» برای اعمال قید و بندهای دینی با جامعه اسرائیل در ارتباط است.
نظر شما