۲۰ تیر ۱۳۹۸، ۱۰:۳۳
کد خبرنگار: 982
کد خبر: 83391115
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مصرف بی رویه پلاستیک تهدید جدی زیست محیطی است

۲۰ تیر ۱۳۹۸، ۱۰:۳۳
کد خبر: 83391115
مصرف بی رویه پلاستیک تهدید جدی زیست محیطی است

اراک - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: مصرف بی رویه پلاستیک و رفتارهای نادرست در پراکنش این پسماند تجزیه ناپذیر در طبیعت از چالش های جدی زیست محیطی است که در سایه غفلت مردم و مسئولان فاجعه بار می شود.

«رضا میرزایی» روز پنجشنبه در آستان روز جهانی بدون پلاستیک (۲۱ تیرماه) در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: ایران در زمره پنج کشور اول مصرف کننده مواد پلاستیکی دنیا است و استان مرکزی نیز در این الگوی رفتاری شرایط مطلوبی ندارد.

وی افزود: آمارهای رسمی بیانگر آن است که بیش از سه میلیون تن پلاستیک سالانه در ایران تولید می شود و این درحالی است که تجزیه این ماده در طبیعت بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ سال به طول می انجامد و در صورت بی برنامگی و غفلت در مدیریت مصرف پلاستیک ها در سال های آتی سلامت زیستی مردم را می بلعند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی خاطرنشان کرد: کیفیت پسماندهای عادی دارای ترکیبی شامل ۶۵ درصد پسماند تر و ۳۵ درصد پسماند خشک است که ۱۰ درصد از پسماندهای خشک را پلاستیک ها شامل شده اند.

میرزایی توضیح داد: سازگار نبودن پلاستیک ها با محیط زیست و انباشت آن در طبیعت موجب از بین رفتن سرمایه ملی می شود و آلایندگی منابع آب، خاک و دریاها با پلاستیک ها روز به روز نگران کننده تر است.

وی ادامه داد: انباشت و ماندگاری بالای پلاستیک ها در طبیعت، مشکلات بازیافت و دشواری در استفاده مجدد این مواد گرفتاری جدی زیست محیطی است و این درشرایطی است که مردم عادات رفتاری غلطی را در استفاده از پلاستیک ها در سال های اخیر پیدا کرده اند که باید در سایه فرهنگ سازی اصلاح شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی یادآور شد: صرف نظر از آلودگی های ظروف و کیسه های پلاستیکی برای محیط زیست جای گرفتن بی رویه پلاستیک ها در مناسبات زیست خانوار تاثیر نامطلوب بر سلامت می گذارد و عوامل بیماری زا را ایجاد و بسط می دهد.

میرزایی گفت: اگر هر ایرانی در هفته یک پلاستیک کمتر مصرف کند سالانه ۸۱۶ میلیون کیسه کمتر مصرف می شود که کمک بزرگی به مسایل زیست محیطی است.

وی افزود: استفاده از دستمال و کیسه پارچه ای برای نان و حذف پلاستیک ها از موضوعاتی است که اداره حفاظت محیط زیست استان بر آن تاکید دارد و امسال در آستانه روز بدون پلاستیک در رایزنی با اتحادیه خبازان و چند فروشگاه عمومی در اراک قرار است که توزیع کیسه های پارچه ای و مشوق های لازم اجرایی شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: خانواده ها باید با تغییر رویه رفتاری ظروف بادوام را جایگزین یک بار مصرف های خطرافرین کنند چرا که غذای داغ و یا بسیار سرد در ظرف پلاستیکی بیماری زا اسیت.

میرزایی توضیح داد: در آستانه روز بدون پلاستیک همچنین این اداره با همراهی سمن های زیست محیطی در اغلب شهرستان های استان اقدام به پاکسازی محیط زیست و حواشی جاده ها از پسماندهای پراکنده پلاستیکی کرده است.

پلاستیک در سال ۱۸۵۶ توسط الکساندر پارکس اختراع شد.

۶۰۱۳/‏