به گزارش ایرنا، قاسم سلیمانی دشتکی روز پنجشنبه در نشست اقتصاد مقاومتی و شورای برنامه ریزی استان با حضور رئیس دیوان محاسبات کشور و هیأت اقتصادی اعزامی به ایلام اظهار داشت: استان ایلام یک استان کوچک با جمعیتی کم اما ظرفیتها و ویژگیهای ملی است که توسعه این استان نیازمند نگاه و توجهها در سطح ملی است.
وی افزود: از جمله پتانسیلهای ملی استان ایلام میتوان به گستره وسیع مرز مشترک با عراق، پایانه مرزی مهران که محل تردد روزانه ۶۰۰ کامیون با صدور یک و نیم میلیارد دلار کالا است، ذخایر عظیم نفت و گاز و توان تولید ۲۰۰ هزار بشکه نفت در روز، راهپیمایی بزرگ اربعین که با توجه به نزدیکی و امنیت مرز مهران با عراق ۶۵ درصد زائران اربعین از این مرز عبور میکنند، اشاره کرد.
سلیمانی دشتکی یادآور شد: استان ایلام با وجود ملی بودن و ظرفیتهای متعدد در حوزههای مختلف اما دارای کاستیها و مشکلاتی است که با همراهی و نگاه مسئولان کشوری باید نواقص استان در زیرساختها و پروژههای مهم جبران شود.
وی توضیح داد: انتظار میرود دولت در پرداخت بدهی پیمانکاران پروژههای حساس چون سه پیمانکار بزرگراه ایلام - صالح آباد - مهران، تونل کبیرکوه، شرکت سیمان دهلران، پتروشیمی دهلران، بیمارستان ایلام اهتمام جدی تری ورود و همچنین بدهیهای تکلیفی بدهکاران دولتی را تعیین تکلیف کند.
وی خواستار تأمین اعتبار برای تکمیل سدهای در حال ساخت استان ایلام از جمله سدهای چناره، سیکان، میمه شد و همچنین به وضعیت فعالیت وزارتخانههای نیرو و جهاد کشاورزی در استان برای اجرای طرح احیای اراضی دهلران اشاره کرد و گفت: وزارت نیرو به علت عدم تخصیص اعتبارات مالی همزمان با وزارت جهاد کشاورزی پیش نمیرود و این عدم توازن حرکتی موجب تعلل و کندی در روند تکمیل این پروژه شده است.
وی در مورد موضوع اربعین هم اظهار داشت: اربعین امسال به علت لغو روادید از اهمیت ویژه ای برخوردار است چرا که اربعین امسال حجم زیادی از زائران به سمت مرز مهران سرازیر میشوند و مسئولان کشوری و دولت باید اعتبارات اربعین امسال استان ایلام را ۱۰۰ درصد تخصیص دهند.
***
نماینده مردم استان ایلام در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: سرمایه گذاری در ایلام توسط بخش دولتی موجب اشتغال زایی و رونق در استان و عاملی برای عدم مهاجرت مردم به مرکز و دیگر استان های کلان شهر است.
شادمهر کاظم زاده کاظم زاده افزود: تنها بخش دولتی بعد از اتمام جنگ تحمیلی که در استان ایلام برای سرمایه گذاری ورود کرده صندوق توسعه ملی است و انتظار ما تزریق اعتبارات بیشتر این صندوق به استان است.
وی ابراز امیدواری کرد: صندوق توسعه ملی در پروژه های مهم و تاثیرگذاری چون پتروشیمی دره شهر، ایجاد سیلو در آبدانان، تکمیل پروژه ۵۰۰ مگاواتی برق در دهلران، به مناقصه رفتن مسیر پل گاومیشان به پل دختر از محل سیلاب و … ورود کند.
دیگر نماینده مردم استان ایلام در مجلس شورای اسلامی هم اظهار داشت: ایلام تنها استان فاقد راه آهن است که ایجاد راه آهن در استان جزء اولویت های مهم وزارت راه و شهرسازی قرار گرفته است و مسئولان وزارتخانه به طور جدی در صدد احداث خط ریلی در استان ایلام هستند.
سلام امینی افزود: یکی دیگر از مهمترین اولویت های مسئولان ارشد کشور باید میادین مشترک نفت و گاز استان ایلام با عراق باشد چرا که هم اکنون عراق در میادین مشترک سروَک آذر و چنگوله به استخراج بالا دست یافته در حالیکه ما در زمینه استخراج از طرف عراقی خیلی عقب هستیم و با توجه به اینکه شیب جغرافیایی میادین نفتی به سمت عراق است باید طرف ایرانی در استخراج نفت جدیت بیشتری داشته باشد و از سرمایه گذاران نفتی با توجه به شرایط تحریم ها و ریسک های آن حمایت کند.
۷۱۷۲/۶۱۱۹
نظر شما