وی که روز پنجشنبه با شبکه خبری سی. ان. ان گفت و گو میکرد، اظهار داشت: اگر قرار باشد ایران دست به اقداماتی علیه نفتکشها در خلیج فارس بزند میتواند به سراغ کشتیهای سایر کشورها که آسیب پذیری بیشتری دارند برود اما اگر چنانچه آمریکا و انگلیس که بیشترین کشتیهای در حال تردد این منطقه را دارند تصمیم به اعزام ناو جنگی بگیرند، مسائل با چالش بیشتری مواجه میشود.
بنت درباره اقدام انگلیس در توقیف یک نفکتش ایرانی در آبهای بین المللی در جبل الطارق و هشدار رئیس جمهوری اسلامی ایران به انگلیس برای دست زدن به این "دزدی دریایی"، گفت که تهران هرکاری برای بازگردان به توافق هستهای با وارد کردن فشار به طرفهای مقابل انجام میدهد.
پژوهشگر ارشد اندیشکده رند در ادامه گفت که ایرانیان به وضوح تلاش میکنند تا انگلیسیها را به عقب برانند و همچنین به دیگر قدرتهای اروپایی فشار وارد آورند تا با تحت فشار قرار دادن واشنگتن، توافق هستهای را به حالت اول بازگردانند.
بنت در ادامه سخنان خود تاکید کرد: ایرانیان میخواهند که آمریکا عقب نشیند وبه آنها اجازه تجارتی که میخواهند بدهد بنابراین تا زمانی که واشنگتن به تهران فشار وارد میآورد آنها نیز تلاش میکنند به این اقدامات پاسخ دهند در عین حال نه ایران و نه آمریکا به دنبال جنگ فراگیر در منطقه نیستند اما در صورت بروز چنین رویدادی پیامدهای آن بسیار هولناک خواهد بود.
وی در ادامه گفت: ایران راههای گوناگونی برای فشار وارد ساختن بر آمریکا و دیگر متحدان آن به کار خواهد برد، از کاستن تعهدات خود به توافق هستهای، تا دسترسی به خلیج فارس و دیگر نقاط، به ایران این توانمندی را داده است تا آمریکا و متحدانش آسوده نباشند.
نظر شما