محمدصادق معتمدیان در نشست شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان خراسان جنوبی افزود: یکی از دلایلی که در این بخش توفیق زیادی نداشته ایم، جزیرهای عمل کردن است.
وی گفت: شرط موفقیت در مبارزه با موادمخدر جزیره ای عمل نکردن دستگاههاست که یکی از فلسفههای تشکیل شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر همین آسیب بوده است؛ این شورا ایجاد شده تا تقسیم کار کنیم اما الان تمام توان ما در بخش مقابله است، در حالی که این تجارت پرسود و مافیایی در جهان به گونه ای است که سوداگران به راحتی از آن دست نمی کشند و این راه ادامه دارد.
رئیس شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر خراسان جنوبی اظهار داشت: پس درخواست بنده این است که صرفاً دنبال آمار و ارقام و برگزاری جلسات نباشید، بلکه عملکرد دستگاههای مسئول باید منطبق بر یک سیاست واحد با هم همپوشانی و هم افزایی داشته باشد تا خروجی کار مطلوب باشد.
وی افزود: تلاشهای همه عزیزان قابل تقدیر است اما باید کمیته های تخصصی که زیرمجموعه این شورا هستند، فعال شده و مباحث کارشناسی در این کمیته ها مطرح شود؛ جلسات شورای هماهنگی نیز با دستور کار مشخص دنبال شود، چرا که شورا باید تصمیم ساز باشد.
معتمدیان گفت: گزارشها نشان میدهد که در بحث مقابله و کشفیات عملکرد خوبی داشتیم، اما موضوع نگران کننده، آثار و تبعات اجتماعی موادمخدر است و امروز شاهد تغییر ذائقه مردم از موادمخدر سنتی به صنعتی هستیم که آثار بسیار مخرب آن را در پرونده های مختلف دستگاه قضایی می بینید.
وی با اشاره به اهمیت پیشگیری در حوزه موادمخدر اظهار داشت: تاکید بنده بر تقویت رویکرد فرهنگی و پیشگیرانه است؛ باید بتوانیم آسیب ها و تهدیداتی که در این حوزه در سطح استان داریم را احصا کنیم و براساس دادههای استانی و واقعیات موجودِ استان به ارائه راهکار بپردازیم.
استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: باید با کمک دانشگاه و نهادهای علمی - پژوهشی و همچنین سمن ها، کار پژوهشی راجع به استان انجام شود و آمارها را براساس برش استانی به روز کنیم تا بدانیم اساساً مسئله و اولویت ما در این بخش چیست.
وی گفت: به نظر می رسد آموزش و پرورش، دانشگاه و اقشار آسیب پذیر، سه جامعه هدف مهم ما در مبارزه با مواد مخدر هستند.
معتمدیان با انتقاد از روش های قدیمی و سنتی در مبارزه با موادمخدر بیان کرد: اینکه دور هم نشسته و سخنرانی و مصاحبه کنیم اتفاق خاصی نمی افتد، بلکه باید به دنبال راهکارهای جدید باشیم چرا که خروجی کار نشان می دهد که در کنار همه زحماتِ قابل تقدیر، هنوز به نتیجه دلخواه دست پیدا نکرده ایم و اگر ارزیابیِ میدانی کنیم خواهیم دید که چقدر برنامههای ما موفق بوده است.
وی افزود: باید با اقداماتی همچون ساخت فیلم و سریال و اقدامات رسانهای، به دنبال روشهای نوین پیشگیری باشیم.
۳۰۲۸
نظر شما