اکرم روستایی شیردل روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در واقع این آزمایش به طور یقین نمیتواند مشخص نماید آیا نوزاد مشکل دارد یا نه بلکه احتمال خطر را مشخص می کند.
او گفت: اگر نتیجه تست مثبت باشد، این بدین معنی است که احتمال وجود نقص بالاتر از دیگران است. به همین دلیل پزشک ممکن است برای خانم باردار آزمایش های تشخیصی مانند آمنیوسنتز (نمونه گیری از مایع آمنیوتیک) انجام دهد تا از بابت سالم بودن جنین مطمئن شود.
وی عنوان کرد: اگر نتیجه تست غربالگری منفی شود، این بدین معنی است که احتمال وجود نقص در جنین آنقدر پایین است که احتیاج به پیگیری ندارد و لیکن تضمیمی وجود ندارد که نوزاد طبیعی باشد.
روستایی شیردل اظهار داشت: مزیت آزمایش های غربالگری این است که هیچ گونه خطر سقط را به همراه ندارد و صدمهای به جنین نمیرساند.
وی اضافه کرد: با توجه به محدودیت زمان اخذ مجوز سقط قانونی و ضرورت آگاهی والدین برای انتخاب غربالگری ناهنجاری جنین، مشاوره با خانم باردار باید در اولین ملاقات بارداری (هفته ۶ تا ۱۰ بارداری) انجام گیرد.
کارشناس سلامت مادران معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه گفت: ضمناً"غربالگری مرحله اول ناهنجاری جنین را با شروع هفته ۱۱ تا پایان هفته ۱۳ بارداری، غربالگری مرحله دوم در هفته ۱۵ تا ۱۷ بارداری و سونوگرافی جهت غربالگری ناهنجاریهای اصلی در هفته ۱۶ تا ۱۸ بارداری باید انجام شود.
روستایی شیردل، نقایصی که در آزمایش های غربالگری ناهنجاری جنین کشف میشوند را اختلالات کروموزومی (تریزومی ۲۱، ۱۸، ۱۳) که شایعترین آنها سندرم داون (مونگولیسم) میباشد، ذکر کرد و گفت: شخصی که سندرم داون دارد، علاوه بر اینکه دارای چهره مشخص و متفاوتی میباشد، دچار ناتوانی در یادگیری و مشکلات پزشکی نیز هست. هیچ درمانی برای سندرم داون وجود ندارد و تا آخر عمر همراه فرد میباشد.
وی اختلال نقص لوله عصبی و ناهنجاریهای اصلی در جنین را از دیگر نقایصی دانست که در آزمایش های غربالگری ناهنجاری جنین کشف میشود.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت دارد که ۳۰ درصد از این جمعیت زیر ۱۸ سال سن دارند.
۳۰۳۳/۸۰۶۵