خبر فوری: رفع فیلترینگ

۲۲ تیر ۱۳۹۸، ۱۲:۳۰
کد خبر: 83392962
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

فضای کسب و کار در کرمانشاه ۹ پله ارتقا یافت

۲۲ تیر ۱۳۹۸، ۱۲:۳۰
کد خبر: 83392962
فضای کسب و کار در کرمانشاه ۹ پله ارتقا یافت

کرمانشاه- ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه گفت: این استان در سال ۹۷ رتبه آخر کسب و کار در بین استان های کشور را داشت اما با تلاش و سیاست گذاری صحیح در بهار امسال به رتبه ۲۲ یعنی ۹ پله ارتقا یافت که نشان از بهبود فرصت سرمایه گذاری و جذب سرمایه در کرمانشاه است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، هدایت حاتمی روز شنبه در نشست شورای برنامه ریزی استان کرمانشاه که در سرسرای تدبیر استانداری برگزار شد، افزود: شاخصه فضای کسب و کار یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های اقتصادی است که به افراد و بخش خصوصی نشان می دهد کجا و چگونه سرمایه گذاری کنند و مسئولان برای جذب سرمایه گذاری باید چه سیاست‌هایی را دنبال کنند.

وی ارتقا جهشی بهبود فضای کسب و کار را فاکتور مهمی برای جذب سرمایه گذار در استان دانست و افزود: در سال گذشته سه مقوله تورم، نرخ بیکاری و فضای کسب و کار مانع بزرگی برای استان بود که با تلاش توانستیم تورم افسار گسیخته سال گذشته را کاهش دهیم و با سیاست‌های تنظیم بازار، کرمانشاه را از پنج استان آخر با بیشترین نرخ تورم جدا کنیم.

حاتمی در ادامه مقوله تورم را شاخصه بسیار مخرب برای برنامه ریزی و سرمایه گذاری در اقتصاد استان دانست و گفت: تورم تمام برنامه‌هایی که برای یک مقوله و پروژه اقتصادی انجام می‌شود را به هم می‌ریزد یعنی اگر فردی قرار بود یک سوله را با یک میلیارد تومان بسازد، باید ۲ میلیارد تومان هزینه کند و این تمام بخش‌ها را با مشکل مواجه می‌کند.

وی با اشاره به اینکه تورم بیشتر خود را در کالاهای مصرفی جامعه نشان می‌دهد و می‌تواند مخاطرات زیادی ایجاد کند، افزود: در سال گذشته توزیع کالاهای حساس مردم که بیشتر با ارز تأمین می‌شد در شهرک‌های حاشیه نشین و بین اقشار ضعیف توزیع شد.

حاتمی با بیان اینکه سیستم توزیع کالا توسط دولت از ۱۰ سال پیش در کشور قطع شده گفت: یکی از مشکلات توزیع کالاهای ارزان قیمت در مشکلات تورمی سال گذشته نبود سیستم صحیح توزیع بود که استان سعی کرد این را از طریق اتحادیه‌ها و اصناف و تعاونی‌های روستایی انجام بدهد و تا حد زیادی موفق بودیم.

چهار راهکار برای مهار تورم و گرانی در استان کرمانشاه

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود برای مهار تورم و گرانی در سال ۹۸ پیشنهاد داد که کشتارگاه‌های استان واگذار شود و تاکید کرد: مصرف گوشت قرمز یکی از مهم‌ترین کالاهای مصرفی مردم است اما در کرمانشاه قیمت گوشت قرمز که خود یکی از مهم‌ترین استان‌های تأمین کننده آن در کشور است، ۱۵ هزار تومان گران‌تر از میانگین کشوری است که این با واگذاری کشتارگاه‌ها حل خواهد شد.

حاتمی در ادامه میوه و تره بار را یکی دیگر از اقلام مهم و پرمصرف مردم دانست که باید زیرساخت‌هایی برای کنترل گرانی و تورم آن ایجاد شود به همین دلیل در سال ۹۸ در برنامه داریم که هشت میدان تره بار در استان کرمانشاه ایجاد کنیم.

وی یکی از راهکارهای مهم مهار تورم و گرانی در استان را قرارداد با فروشگاه‌های بزرگ رنجیره ای دانست و افزود: اکنون ۱۰۰ فروشگاه بزرگ و زنجیره‌ای در کرمانشاه فعال است که با رایزنی با مدیران این فروشگاه‌ها تخفیف بیشتری می‌توانیم برای عرضه کالا در استان بگیریم.

چهامین راهکار حاتمی برای مهار تورم و گرانی مصرف کالاهای تولید شده استان بود و گفت: باید در کرمانشاه بیشتر کالاهایی تولید کنیم که در آنها مزیت داریم، یعنی بتوانیم در داخل استان کالایی تولید کنیم که خودمان بیشتر مصرف می‌کنیم تا هزینه حمل و نقل و بعد مسافت و دست به دست شدن کالا به آن نخورد و ارزان به دست مصرف کنندگان برسد.

او در پایان با بیان اینکه کاهش نرخ بیکاری در فصل بهار امسال نشان از روند صحیح سیاست‌های اقتصادی استان است، گفت: موضوع بیکاری، تورم و بهبود فضای کسب و کار همانند هر موضوعی دیگر برای حل شدن نیازمند هماهنگی، انسجام و برنامه ریزی علمی و دقیق تمام بخش هاست تا نتیجه حاصل شود.

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای ۳۲ شهر و ۲ هزار و ۶۲۲ روستا است.

نرخ بیکاری کرمانشاه در بهار امسال ۱۴.۷ درصد اعلام شده که نسبت به سال گذشته ۴.۷ درصد کاهش یافته است.
۸۰۶۶

برچسب‌ها