۲۲ تیر ۱۳۹۸، ۱۳:۲۷
کد خبر: 83393104
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

عفت حریمی برای حفظ ارزش ها

ایلام- ایرنا - بدحجابی علاوه بر این که خود یک ناهنجاری اجتماعی به شمار می آید و جامعه را به بی بند و باری می کشد، زمینه ساز بسیاری از زشتی های اخلاقی است و ضرورت رعایت حجاب و عفاف در جامعه را برای پیشگیری از آسیب ها و حفظ ارزش های انسانی دو چندان می کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، زن در بسیاری از جوامع در فعالیت های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و … شرکت می‌کند و سهم بسزایی در این زمینه ها دارد. بنابراین، حضور زنان در جامعه امری انکارناپذیر است و روز به روز به این فعالیت ها اضافه و زنان دوش به دوش مردان در تمامی زمینه ها به فعالیت می پردازند.

حال آیا پوشش می‌تواند بر حضور زن در جامعه تأثیر داشته باشد یا خیر؟ پاسخ بسیار روشن است؛ زیرا اسلام همان گونه که به اختلاط مرد و زن نامحرم هشدار داده و آنان را از پی آمدهای بد و زشت آن بازداشته است، به پوشش و حجاب او توجه خاصی داشته تا حضور او را در جامعه حفظ و سلامت نفسانی جامعه را تضمین کند.

*پوشش پایبندی به ارزش ها و رعایت هنجارها

پوشش و حجاب، نه تنها باعث سلامت اخلاقی جامعه و پای بندی به هنجارهای دینی می‌شود، بلکه زمینه بروز و شکل گیری بزه کاری ها را به حداقل می رساند و اعضای جامعه را نیز به سوی تشکیل خانواده، تنظیم روابط خانواده و عاطفی و قاعده مند کردن آن سوق می‌دهد.
بر همین اساس حجاب و پوشش اسلامی که یکی از اوامر انسان ساز الهی و یکی از احکام حیات بخش اسلام در زندگی طیبه است و منطبق بر فطرت بشر و مبتنی بر نیازها و شرایط روانی او و زمینه ساز پویایی و کمال انسانی فرد و جامعه است.

*رعایت حجاب و تأثیر آن بر خانواده سالم

برای حفظ نظام خانواده و به وجود آوردن محیطی سالم و فرزندان پاک رعایت حجاب ضروری است و باید بالاترین امنیت، یعنی امنیت ناموسی، در خانه حاکم شود.

از طرفی بدیهی است، اگر خانواده سالم باشد و پوشش را رعایت کند، جامعه که از اجتماع خانواده ها تشکیل شده، سالم و پایدار خواهد ماند. در جامعه‌ای که بیشتر اعضای آن را جوانان تشکیل می دهند باید در برابر این فرآیند حساس تر باشند؛ زیرا جوانان در برابر مناظر شهوت انگیز و تهییج کننده، زودتر تحریک می‌شوند و چنین مناظری عامل مهمی در سوق دادن آنان به فساد خواهد شد. در نتیجه، نیروی فعال اجتماع به راه های فساد و تباهی کشانده و به جامعه ضربه جبران ناپذیری از جهات اقتصادی مادی، اجتماعی و اخلاقی وارد خواهد شد.

«آمارهای قطعی و مستند نشان می‌دهد که با افزایش بی حجابی و بدحجابی در جهان، طلاق و از هم گسیختگی زندگی زناشویی در دنیا به طور مدام بالا رفته است؛ چرا که «هر آنچه دیده بیند دل کند یاد» و هر چه دل در اینجا یعنی هوس های سرکش، بخواهد، به هر قیمتی باشد به دنبال آن می رود و به این ترتیب هر روز دل به دل بری می بندد و با دیگری وداع می گوید.

جامعه‌ای که در سطح بالایی از باورهای دینی باشد، در سایه ایمان، در برابر بسیاری از آسیب ها مصون می ماند و دشمنان نمی توانند در صفوف آن رخنه کنند و نقشه های آنان نقش بر آب می‌شود. این جامعه که دل به خدا سپرده و سرانجام زندگی را رسیدن به خالق خود می داند، دل به دیگری نمی سپارد و عقاید خود را متزلزل نمی کند. در این جامعه، حجاب و پوشش جزء احکام مسلم دین و مذهب به شمار و زنان حاضر نمی شوند خود را به زینت های زودگذر و دنیایی مزین کنند و در پرتو آن عقاید دیگران را متزلزل نمایند و خود نیز زمینه ساز فساد در جامعه شوند.

تظاهر به بدحجابی نشانه پایبند نبودن و بی مبالاتی فرد به احکام و اعتقادات اسلامی است؛ زیرا زنان با بدحجابی، چشم های هوس آلود را متوجه خود می سازند و پایه های ایمانی مردم را سست می کنند و جامعه را به فساد می کشانند. «هیچ راهی برای امریکا و ابرقدرت ها بهتر از این نیست که بدون جنگ و کشتار و بدون اینکه پولی خرج کنند و حساسیتی ایجاد نمایند، ایمان را از دل های مردم بدزدند و بزدایند.

اهمیت ندادن به عفاف و حجاب از سوی برخی از زنان، کم‌توجهی مسئولان و متولیان امور فرهنگی به اجرای آن در جامعه، آثار زیانبار فردی و اجتماعی به دنبال خواهد داشت و ممکن است به تدریج بنیادهای ارزشی و اخلاقی را سست و متزلزل کند و زمینه‌های انحطاط فرهنگی و معنوی را فراهم سازد، از این رو شناخت عوامل مؤثر در سیر نزولی توجه به عفاف و حجاب بسیار مهم است و می‌تواند ما را در تبیین و تقویت هرچه بهتر راهکارهای اجرایی عفاف و حجاب یاری دهد.


** اثر رعایت حجاب
پیامدهای مثبت رعایت حجاب پاسخی مناسب به این سوال است که چرا حجاب برای زنان ضروری است؟
آنچه می‌تواند جامعه‌ای را از این آسیب‌های شوم مصون داشته و حفظ کند، ترویج فرهنگ دقیق عفاف و تبیین ابعاد مختلف آن درجامعه است.
بی گمان با بررسی سطحی می‌توان ارتباط نزدیک حجاب و عفاف، با کاهش آسیب اجتماعی را متوجه شد.
رعایت حریم‌ها و حرمت‌ها، تبیین فرهنگ صیانت از حقوق افراد، فرهنگ حفظ حجاب برای زن و مرد نقش مهمی در آرامش و آسایش افراد در جامعه، محیط کار و روابط اجتماعی دارد.
همچنان که یک زن با پرهیز از هر گونه آرایش زننده و خودآرایی و حفظ خجاب می‌تواند نظر بد اهلان را به خود جلب نکند یک مرد هم با حفظ حجاب دیدگانش و پرهیز از نگاه هرز و آلوده اش می‌تواند حیا و عفیف بودنش را نشان دهد.
هر گونه حرکتی که منجر به عدول از حریم عفت و حجاب شود جز در راستای خطا و جلب توجه دیگران هیچ معنای دیگری ندارد.
زنان با حفظ حجاب خود و ترغیب آن در محیط خانواده و تربیت فرزندان خود می‌توانند فرهنگ ساز رعایت حریم و حرمت شخصیت خود و دختران و پسرانشان باشند.
یک زن به عنوان مادر خانواده نقش اساسی و مربی گری در ترویج فرهنگ حجاب دارد تا بتواند فرزندان خود را به گونه‌ای چشم و دل پاک برای فردای بهتر حضور در جامعه تربیت کند.
دختری که به سن بلوغ می‌رسد، پسری که ممیز است و حلال و حرام را تشخیص می‌دهد باید علاوه بر آموزش و آگاهی بخشی از طریق نهادهای آموزشی و تربیتی تحت تعلیم والدین خویش به عنوان افراد اثرگذار و الگو قرار بگیرد و به خوبی به رعایت حرمت‌ها و حفظ حریم شخصیت‌های ظاهری و جسمی و رعایت عفت و حجاب بپردازد.
بی توجهی والدین، بی اعتنایی همسران به همدیگر در انتخاب نوع پوشش ظاهری و عدم رعایت حرمت‌ها در شکستن حریم حجاب و عفاف مؤثر است.
یک خانواده می‌تواند کانون مناسبی برای آرامش و تربیت روحی و جسمی فرزندان باشد، وقتی دختر در مدرسه با رسیدن به سن بلوغ و ترغیب مربین برای رعایت حجاب مواجه می‌شود و از سوی دیگر در خانواده این مساله به نوعی مورد تمسخر قرار می‌گیرد در سر دوراهی انتخاب قرار می‌گیرد و به واسطه وابستگی به والدین انتخاب آنها را ترجیح می‌دهد.
این امر شلعه کوچک بی حجابی و پرده دری عفاف را روشن می‌کند و به مرور تحت تأثیر دوستان، فضای مجازی، رسانه‌های غربی و تهاجم فرهنگی آنچه که بی حجابی است را در جامعه کم کم نمایان می‌کند.
بدون شک رعایت حجاب و عفاف از فروپاشی خانواده‌ها جلوگیری می‌کند و نقش مهمی در حفظ حریم و حرمت‌های افراد دارد و یک فرد به عنوان یک انسان که حجاب را بر می‌گزیند سعی در اعتلای شخصیت خود دارد.
شناخت تأثیر حجاب و نقش آن در کاهش آسیب اجتماعی می‌تواند مسیر حرکت جامعه را به سوی ترقی و تعامل هموار سازد، به طوری که علاوه بر درک عمل آنها و جلوگیری از تداوم آن عمل با ارائه راه حل‌هایی به سلامت جامعه کمک کند.


**ضرورت طرح حجاب از جانب مکتب اسلام
طرح حجاب از طرف مکتب مترقی اسلام، بیانگر آن است که حضور زن را پذیرفته و برای سلامت حضور، حجاب را مطرح می‌کند پس اساس حجاب، حضور مثبت و سازنده زن است و آنقدر این حضورِ شایسته نزد خدای متعال پسندیده است که فریضه بی بدلیل نماز را برای زنان، با لباس حضور اجتماعی قرین و همراه کرده است.
در چند سوره از قرآن کریم مساله حجاب مورد تاکید قرار گرفته که نشان از اهمیت موضوع دارد.
در آیاتی از سوره نور، احزاب و انفال به حجاب و عفت زنان اشاره شده است و لفظ حجاب در آیه ۵۴ سوره احزاب آورده شده.'حجاب مخصوص که در قران کریم برای زنان است: یکی خمر (مفرد آن خمار= به کسر 'خ' و فتح 'م' به معنای روسری است) در آیه ۳۱ سوره نور است و دیگرجلابیب (مفرد آن جلباب =لباس بلند زنانه) است که در آیه ۵۹ سوره احزاب به ان اشاره شده است.
در سوره احزاب آیه ۵۹ می‌خوانیم: ای پیامبر به زنان خود و دختران و زنان مؤمن بگو روسری‌ها و مقنعه‌های خود را بپیچانند این جور به عفیفه بودن و شریف بودن شناخته می‌شوند، تا کسی معترض ایشان نشود وایشان را آزار ندهد و خداوند آمرزنده و مهربان است.
بدون شک حفظ حجاب آثار و فوایدی به دنبال دارد که مهمترین آنها، ایجاد آرامش روانی بین افراد جامعه، جلوگیری از تهییج و تحریک جنسی و خنثی نمودن لذایذ نفسانی، کاهش چشمگیر مفاسد فردی و اجتماعی، حفظ و استیفای نیروی کار در سطح جامعه اسلامی است.
کاهش تقاضای مدپرستی بانوان، حفظ ارزش‌های انسانی، مانند عفت، حیا و متانت در جامعه، مصونیت زنان در همه زمان‌ها و مکان‌ها، سلامت و زیبایی موقعیت اجتماعی و فرهنگی مردان و زنان جامعه اسلامی از دیگر فواید رعایت حجاب و عفاف است.
عامل بسیار موثر و سازنده در شخصیت الهی انسان، عفت عمومی، سلامت و پاکی جامعه از عوامل غفلت آفرین و هوس آلود و ناپاکی‌ها است که عمده آنها هتک حریم حجاب و پوشش عفیفانه و ضعف غیرت و عفت دختران احساس مسئولیت پدران و مادران و شوهران آنها می‌باشد.
خودنمایی دختران سبب انتخاب و گزینش غلط و نادرست آنان در ازدواج می‌شود، و غفلت از معیارهای اصولی و سازنده درانتخاب همسر، مانع واقع بینی شده و در نتیجه پس از ازدواج و گذشت مدت زمانی متوجه شکست در ازدواج شده و به تدریج میان آنان و شوهران شان فاصله می‌افتد و سرانجام کارشان به طلاق کشیده می‌شود.
بی گمان حفظ حجاب و عفاف به دستور شرع اسلام جز در راستای اعتلای شخصیت زن و مرد و در راستای حفظ آرامش و امنیت روانی افراد و جامعه، حفظ حریم خانواده و حفظ سلامت خانواده و جامعه چیز دیگری به دنبال ندارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، به منظور گرامی داشت هفته حجاب و عفاف نشستی با عنوان حجاب و عفاف و اهمیت و نقش زنان در جامعه اسلامی در استانداری ایلام برگزار شد، همچنین همایشی نیز با حضور بانوان با حجاب استان یلام در تاکید بر رعایت حجاب نیز در شهر ایلام برگزار شد.

منبع: اینترنت

۷۱۷۷

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha