وی روز شنبه در مراسم آغاز به کار پروژه جمعآوری آبهای سطحی مناطق ۲۱ و ۲۲ تهران افزود: تهران در امتداد هفت یا هشت روددره شکل گرفته و سالیان سال این رودها زنده بودند و به دریاچه حوض سلطان (واقع در جنوب تهران و در شرق آزادراه قم-تهران) میرسیدند؛ این اکولوژی منطقه است که با هر نوع دخل و تصرف باید تبعات آن را بپذیریم.
وی یادآورشد: یکی از رودهایی که در زمان بارندگی شدید دبی بالایی دارد وردآورد است.
حناچی اظهارداشت: توسعه شهر طی سالهای گذشته به گونهای بوده که مسیر بسیاری از این روددرهها را بستهاند و اگر تمهیدی اندیشیده نشود در زمان بارندگی و سیل میتواند خطرزا باشد.
شهردار تهران گفت: رودخانه یعنی خانه آب، ما مسیلها را به مرور زمان به توسعه شهر اختصاص دادیم که طی زمان یا باید منتظر تبعات آن باشیم یا تمهیدات لازم را در نظر بگیریم.
وی خاطرنشان کرد: محدوده غرب مسیر پرترددی است و حجم عظیمی از افراد از این مسیر وارد پایتخت میشوند، از همین رو بسیاری از پروژهها در این منطقه اجرا شده است و اجرا خواهد شد.
حناچی ادامه داد: اجرای پروژه بزرگراه حکیم، محور شهریار، دپو و بزرگراه شهید لشگری بخشی از طرحها برای محدوده غرب پایتخت است.
شهردار تهران طرح کنونی هدایت آبهای سطحی شمال و غرب پایتخت را محور ستون فقرات جمعآوری آبهای وردآورد اعلام و خاطرنشان کرد: به تناسب توسعه شهرسازی باید توسعه حمل و نقل عمومی و تسهیل آن نیز آغاز میشد که قدری در آن عقبیم.
ضرورت بازچرخانی آب
حناچی بر لزوم بحث بازچرخانی آب تاکید و بیان کرد: کشورهای توسعه یافته ادعا دارند که ۸۰ درصد آب مصرفی خود را بازچرخانی میکنند.
شهردار تهران گفت: باید به اندازهای از این منبع استفاده کنیم که مورد نیاز است و با همکاری همدیگر با ایجاد تصفیهخانههای میانی در سطح شهر کار بازچرخانی آب شهر را انجام دهیم.
به گزارش ایرنا پروژه هدایت و جمعآوری آبهای سطحی شمال و غرب تهران طی ۲ سال و با اعتبار نزدیک به ۸۰۰ میلیارد تومان با پیمانکاری قرارگاه خاتم الانبیا اجرا خواهد شد.
تهرام / ۳۰۰۱/ ۱۰۰۸
نظر شما