۲۲ تیر ۱۳۹۸، ۱۳:۴۳
کد خبر: 83393380
T T
۰ نفر
سبدهای اطفای حریق ایرانی ویژه هلی‌کوپتر ساخته شد

تهران- ایرنا- یک شرکت دانش‌بنیان داخلی توانسته است با دانش فنی بومی، تجهیزات دانش‌بنیان اطفای حریق از جمله سبدهایی را که برای حمل آب توسط هلی‌کوپترهای سنگین مورد استفاده قرار می‌گیرد را در داخل کشور با قابلیت‌های منحصر به فرد تولید و بخشی از نیاز کشور به این محصولات را تأمین کند.

به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تجهیزاتی که بتواند در برابر حجم آتش‌سوزی‌های گسترده پاسخ‌گو باشد و آن را خنثی کند، با فناوری‌های خاصی طراحی و تولید می‌شود، توانایی شناخت چنین تجهیزاتی جز در دست شمار اندکی از کشورها نیست، اما یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان توانسته است علاوه بر اینکه دانش فنی چنین محصولاتی را بومی کند، خود به طراحی و ساخت محصولات جدیدی دست بزند.

عباس رحمانی مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان آرش شاتین به اهمیت ساخت بومی تجهیزات اطفای حریق اشاره کرد و گفت: به کمک تیم متخصص و بهره‌گرفتن از دانش بومی توانستیم، مجموعه تجهیزات تخصصی نجات، تعلیق، فلوتیشن و مخازن انعطاف‌پذیر سوخت و آب را در کشور طراحی و تولید کنیم.

این فعال فناور با اشاره به اینکه محصولات تولیدی از کیفیتی هم‌پای نمونه‌های خارجی برخوردار است، بیان کرد: این محصولات موفق شده‌اند ضمن دریافت تأییدیه‌های ملی، استاندارد بین‌المللی CE و تایید استانداردهای خاصی را که به تولید تجهیزات نجات اختصاص دارد دریافت کنند، کارآمدی این محصولات نیز در میدان عمل به خوبی نمایان شده است.

رحمانی، از سبد اطفای حریق هلیکوپتر به عنوان تازه‌ترین محصول تولیدی این شرکت دانش‌بنیان یاد کرد و توضیح داد: هنگام آتش‌سوزی، هلی‌کوپترهای سنگین، مقادیر بسیار بالای آب تا حجم ۱۰ تن را حمل و در محل آتش‌سوزی تخلیه می‌کنند.

وی با بیان این‌که سبدهای حمل این میزان آب اکنون با طراحی جدیدی در کشور ساخته شده است، گفت: پیشتر، این محصول از روسیه خریداری می‌شد اما اکنون نمونه جدید و دارای طراحی منحصر به فرد این سبدها در داخل کشور ساخته شده است.

رحمانی استفاده آسان و کیفیتی بالاتر از نمونه خارجی در کنار صرف هزینه پایین را از ویژگی‌های این محصول دانش‌بنیان برشمرد و ادامه داد: این محصول با یک طراحی و ساختار بهتر از نمونه خارجی به تولید رسیده که قابلیت‌های منحصر به‌فردی به آن بخشیده است، از جمله این‌که دارای عملکرد ساده‌تری نسبت به نمونه خارجی بوده و در هلی‌کوپترهای سبک نیز قابل استفاده است.

وی تولید تجهیزاتی که منجر به ساخت بومی ابزارهای نجات و اطفای حریق می‌شود را مهم‌ترین ویژگی‌دانش‌بنیانی این شرکت ذکر و بیان کرد: اکنون سازوکار تولید تجهیزاتی را که به کمکشان بتوان ابزارها و تجهیزات این چنینی را تولید کرد، در کشور بومی‌سازی کرده‌ایم، با طراحی و ساخت داخلی دستگاهی که از روش ذوب حفره‌ای در دستگاه‌های فرکانس بالا بهره می‌برد، می‌توانیم تجهیزات این حوزه را تولید کنیم، یعنی علاوه بر تولید این ابزارها، تجهیزات مورد نیاز ساختشان را نیز در داخل کشور تولید می‌کنیم.

رحمانی یادآور شد: این شرکت دانش‌بنیان توانست علاوه بر تولید محصولاتی که با صرف هزینه بالا نیز قابل تأمین نبود، با یک طراحی تازه به تولید برساند که ضمن توقف خروج ارز، از ظرفیت لازم برای عرضه به بازارهای بین‌المللی هم برخوردار است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha