به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدرضا پورمحمدی روز شنبه در جلسه مشترک کارگروه تخصصی امور اقتصادی و کارگروه توسعه روستایی و عشایری استان با حضور معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، اجرای طرحهای توسعه روستایی را از کارهای ماندگار دولت تدبیر و امید عنوان کرد و گفت: توسعه واقعی از روستا شروع میشود.
وی با بیان اینکه نرخ پایین بیکاری و تولید ناخالص داخلی آذربایجان شرقی نسبت به میانگین کشوری، به دلیل مهاجرت نیروی کار از استان است، افزود: با اجرای طرحهای توسعه روستایی و اقدامات زیربنایی که در روستاها انجام شده، شاهد اصلاح این روند و آغاز مهاجرت معکوس در بسیاری از روستاهای استان هستیم.
استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: روستاهای ما از امکانات زیربنایی لازم برخوردارند و امروز روستائیان توانمند ما نیازمند حمایت و اختصاص تسهیلات لازم برای ایجاد اشتغال پایدار و فعالیتهای اقتصادی و تولیدی هستند.
وی با بیان اینکه کارنامه استان آذربایجان شرقی در جذب تسهیلات اشتغال روستایی قابل قبول است، افزود: این استان قابلیت بررسی و توزیع دقیق تسهیلات را دارد و ضروری است اختیارات لازم از سوی نهادهای ملی به دستگاههای اجرایی و بانکهای استان داده شود.
پورمحمدی همچنین به ظرفیتهای استان در حوزه کشت گلخانهای و صنایع بومی مانند چرم اشاره کرد و خواستار حمایتهای تسهیلاتی لازم از این صنایع از سوی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور شد.
وی افزود: هماکنون ۲۷۰ واحد کشت گلخانهای به وسعت ۳۰۰ هکتار در استان فعال هستند و با افتتاح سد حاجیلرچای در سفر آتی رئیس جمهور به استان، یکهزار هکتار به وسعت زیرکشت گلخانهای استان افزوده خواهد شد.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین به رونق تولید در بخش کشاورزی و صنایع نساجی در اثر تحریمها اشاره کرد و گفت: روزهای سخت میگذرد و بیآبرویی برای دشمنان ملت ایران باقی میماند.
معصومه آقاپور، نماینده مردم شبستر در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه توجه به شرایط و محدودیتهای منطقهای در تصویب و اجرای قوانین، نقش موثر صنایع متوسط در توسعه اشتغال و اهمیت اشتغال زنان تحصیلکرده را یادآور شد و گفت: در عرصه جنگ اقتصادی محدودیتها برای بخش تولید باید به حداقل برسد.
کرمی، مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری آذربایجان شرقی و حسینی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این نشست گزارشی از آخرین وضعیت پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی ارائه کردند.
بر اساس این گزارشها، ۲۷۹ میلیارد تومان از محل اعتبارات اشتغال روستایی، ۵۵ میلیارد تومان از محل اعتبارات نهادهای حمایتی، ۳۱۴ میلیارد تومان از محل تسهیلات اشتغال پایدار و ۶ میلیارد تومان از محل تفاهمنامه با بانکهای سینا و پارسیان به متقاضیان طرحهای اشتغال روستایی در سال ۹۷ پرداخت شده است.
ابراهیمپور، مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری آذربایجان شرقی نیز در سخنانی به برخی از چالشها و مشکلات حوزه اشتغال روستایی از جمله افزایش قیمت مواد اولیه و ماشینآلات تولیدی، ناتوانی متقاضیان در ارائه وثایق بانکی و زمانبر بودن بررسی طرحها در کارگروه ملی اشاره کرد.
تعدادی از فرمانداران و مدیران اجرایی استان نیز به بیان مسائل و مشکلات این حوزه و پیشنهادهای خود در این خصوص پرداختند.
۶۱۲۰/۵۱۸
نظر شما