کاروان ویژه شامل جانبازان ۷۰ درصد میشود که به خاطر شرایط سخت جسمانی نمیتوانند در کاروانهای عادی حضور یافته و حتماً باید همراه داشته باشند. این کاروان روز اول مرداد ماه ۹۸ برای انجام مراسم حج تمتع عازم مدینه منوره میشوند.
به گفته مسئولان بنیاد شهید و امور ایثارگران، بیش از ۵ هزار نفر از خانوادههای شاهد و ایثارگر به حج سال ۱۳۹۸ اعزام میشوند و خاص بودن و ویژه بودن کاروان ویژه جانبازان به دلیل زائران آن است و جمعی از اعضای این کاروان جانبازان معزز ۷۰ درصدی هستند که در اثر آسیبهای ناشی از حضور در دفاع مقدس نمیتوانند در کاروانهای عادی حضور داشته باشند و مناسک حج را همانند بقیه افراد انجام دهند.
جلال کاظمی جانباز شیمیایی ۷۰ درصد از شهرستان اردبیل، قهرمان فرهنگ رویندزق جانباز شیمیایی ۷۰ درصد از شهرستان اردبیل و علی جوادی نژاد جانباز شیمیایی ۷۰ درصد از شهرستان باغملک، جانبازان شیمیایی هستند که امسال برای انجام مناسک حج مشرف میشوند.
در این کاروان نیازهای پزشکی و خاص آنها با ملاحظاتی تأمین میشود و برخی برحسب نیازهایی که دارند، فردی از میان اعضای خانواده یا افراد محرم آنان را همراهی خواهد کرد. سعی شده مدیرانی برای این کاروان انتخاب شوند که دارای تجربه زیادی باشند و با همه مشکلات مواجه شده باشند و بتوانند شرایط مساعدی برای جانبازان فراهم کنند.
اسامی ۶۳ هزار جانباز شیمیایی در بنیاد ثبت شده است
مدیرکل مصدومان شیمیایی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: کمیسیونهای پزشکی تاکنون مصدومیت ۶۳ هزار نفر از مصدومان شیمیایی را تأیید کرده اند. این افراد کسانی هستند که عوارض مزمن و ضایعات بیماری آنها در کمیسیون پزشکی احراز شده و درصد جانبازی گرفتهاند.
سردشت نخستین شهر قربانی جنگ افزار شیمیایی در جهان پس از هیروشیما
رژیم بعث عراق در شرایطی در دهه ۱۹۸۰ میلادی از تسلیحات شیمیایی استفاده کرد که قربانیان این حملات یا فراموش شدهاند یا اینکه با صدمات جدی روبرو بوده و مشکلات زیادی برای آنها و خانواده شان به وجود آمده است. جنایات صدام عملاً برای وی عواقبی نداشت و شرکتهای اروپایی هم در ارتباط با حمایت تسلیحاتی از رژیم بعث عراق در استفاده از مواد ممنوعه، مسؤولیتی نپذیرفتهاند.
این در حالی بود که بمباران شیمیایی شهر سردشت در استان آذربایجان غربی روز هفتم تیر ماه سال ۱۳۶۶ موجب شهادت و مصدومیت شمار زیادی از مردم شد. این تهاجم غیرانسانی، شهر سردشت را نخستین شهر قربانی جنگ افزارهای شیمیایی جهان بعد از بمباران هستهای هیروشیما در تاریخ ثبت کرد.
از سوی دیگر، صدام که فرمان حمله شیمیایی به سردشت و تعدادی دیگر از شهرهای جمهوری اسلامی ایران را داده بود، تحت هیچ پیگردی از سوی مجامع بین المللی و حقوقی قرار نگرفت. در زمان دوران دفاع مقدس، استکبار جهانی و غرب همواره جانب دولت وقت عراق را میگرفتند و با هر ابزاری از صدام حمایت میکردند.
مسئولان نظامی کشورمان پس از این حمله شیمیایی، خبرنگاران بین المللی را به محل بمباران بردند اما جهان تمایل چندانی به انتشار این واقعه نشان نداد، ضمن اینکه از ماه مارس ۱۹۸۴ میلادی، شورای امنیت سازمان ملل متحد، شواهدی مبنی بر استفاده عراق از گازهای شیمیایی در اختیار داشت.
حمله شیمیایی به حلبچه و ۵ هزار قربانی
سردشت برای صدام یک آزمایش بود که هیچ عواقبی برای او به دنبال نداشت به همین دلیل او چند ماه بعد شهر کوچک کردنشین حلبچه در عراق را هم بمباران کرد. در جریان این حملات وحشیانه که مارس ۱۹۸۸ (فروردین ۱۳۶۷) رخ داد، بیش از پنج هزار نفر قربانی شدند. حتی پس از حمله به حلبچه در یکی از یادداشتهای وزارت خارجه آمریکا آمده بود که نباید تغییر اساسی در سیاست عراق رخ دهد. دولت رونالد ریگان رئیس جمهوری وقت آمریکا از اعمال تحریم علیه دولت عراق جلوگیری کرد. بغداد در آن زمان مهمترین هم پیمان (آمریکا) علیه ایران بود و همین دلیل کافی برای حمایت آمریکا از عراق محسوب میشد.
تحریمهای آمریکا و مشکلات تهیه داروی جانبازان شیمیایی
تحریمهای یک جانبه آمریکا علیه کشورمان با تأثیر گذاشتن بر درمان و داروی مصدومان و جانبازان سلاحهای شیمیایی موجب تحمیل درد و رنج بیشتر به این عزیزان شده است.
سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان منع سلاحهای شیمیایی ( OPCW ) امحاء کامل سلاحهای شیمیایی در جهان را برای تحقق اهداف کنوانسیون ضروری دانست و گفت: هرچه سریعتر سلاحهای شیمیایی توسط تنها دارنده آن یعنی آمریکا باید نابود شود.
علیرضا کاظمی ابدی روز ۱۹ تیرماه جاری در سخنرانی خود در شورای اجرایی این سازمان ضمن یادآوری سی و دومین سالگرد حمله شیمیایی رژیم صدام به سردشت و قدردانی از پیام همدردی مدیرکل سازمان به مناسبت این روز تاکید کرد: این تحریمها عملی غیرانسانی است و خواهان اقدام جمعی و انفردی دولتهای عضو برای مقابله با آن شد.
کاظمی همچنین امحاء کامل سلاحهای شیمیایی در جهان را برای تحقق اهداف کنوانسیون ضروری دانست و در این راستا خواهان نابودی هرچه سریعتر سلاحهای شیمیایی توسط تنها دارنده آن یعنی آمریکا شد.
نود و یکمین اجلاس شورای اجرایی سازمان منع سلاحهای شیمیایی که از روز ۱۸ تا ۲۱ تیرماه در مقر سازمان OPCW در لاهه هلند برگزار شد .
در این اجلاس، کشورهای عضو آخرین تحولات و سیاست گزاری های بین المللی در خصوص مقابله با کاربرد سلاحهای شیمیایی را مورد بحث و بررسی قرار دادند اما تاکنون رژیم صهیونیستی کنوانسیون سلاحهای شیمیایی را تصویب نکرده است.
نظر شما