۲۲ تیر ۱۳۹۸، ۲۰:۵۱
کد خبر: 83394119
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

وزیر فرهنگ: دهه کرامت فرصتی برای ادای دین به امام رضا (ع) است

مشهد- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: گرچه حضرت امام رضا (ع) روزی مهمان ایرانیان بودند اما امروز این امام همام میزبان ایرانیان و مائده ریز این مردم است و دهه کرامت فرصتی برای ادای دین ما به این امام بزرگ می باشد.

عباس صالحی شنبه شب در مراسم پایانی جشنواره بین المللی فرهنگی، هنری امام رضا (ع) در مشهد افزود: حضرت امام رضا (ع) بیش از ۱۲ قرن قبل به این سرزمین آمدند و در آن زمان مهمان این مکان بودند اما اکنون بعد از ۱۲ قرن، ایشان میزبان است و ما ایرانیان مهمان خوان گسترده آن حضرت هستیم.

وی اظهار داشت: در این مدت فضیلت و کرامت های بسیار از حضرت امام رضا (ع) به ما رسیده است بطوریکه آن حضرت محبت و معارف اهل بیت (ع) را در ایران زمین گستراند، گرچه بذرش از دهه های گذشته بود اما هجرت آن حضرت به ایران این کشور را کانون محبت اهل بیت (ع) کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: حضرت امام رضا (ع) وقتی از مدینه به سوی مرو آمدند، هم در طول مسیر حرکت در شهرهای مختلف منشاء خیر و رحمت و برکت بودند و هم در زمان حضور سه ساله در خراسان، ایران را تبدیل به کانون معرفت و محبت اهل بیت (ع) کردند.

وی افزود: سال های حضور حضرت امام رضا (ع) در ایران، دوره عزت و آزادی بدون دردسرهای حکومت بود، آن حضرت از طریق گفت و گوها، خطابه ها و نامه ها توانستند تفکر و معارف اهل بیت (ع) را در این منطقه جایگزین کنند و تعمیق بخشند.

صالحی اظهار داشت: در این سه سال علویان بیشترین و گسترده ترین مهاجرت را به ایران داشتند و فرصت عمیقی را برای ریشه دار شدن محبت اهل بیت (ع) در این سرزمین ایجاد کردند.

وی گفت: حضور سه ساله حضرت امام رضا (ع) در ایران در تغییر هویتی و تکمیل هویتی جامعه ایرانی به سوی عمق معرفت اهل بیت (ع) مقطع زمانی مهمی بود که شاید هیچ دوره تاریخی با این دوره قابل مقایسه نیست و حضور آن حضرت باعث شد که این کشور به کانون محبت و معرفت تبدیل شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: هنر ایرانی بر گرد امام رضا (ع) خیمه زد، این گنبد و مرقد این هنر را پروراند و گسترش داد، اگر حضرت امام رضا (ع) نبود، هنر ایرانی نیز اینگونه نبود.

وی اظهار داشت: بخش زیادی از حفظ هنر ایرانی به برکت وجود حضرت امام رضا (ع) بود که نشانه های آن را می توان در غنای آثار موجود در کتابخانه و موزه رضوی دید و حفظ هنر ایرانی در کانون رضوی اتفاق افتاده است.

وی گفت: در حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) یک دوره طولانی از هنر ایرانی را می بینیم که حداقل از دوره سلجوقیان شروع می شود و تا دوره معاصر ادامه دارد و نشانه های هشت قرن هنر ایرانی در نقطه نقطه حرم مطهر از معماری گرفته تا بخشهای دیگر را می توان مشاهده کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: حضرت امام رضا (ع) خالق و حافظ و گنجینه هنر ایرانی است لذا ما ایرانیان به آن امام همام مدیون هستیم.

وی با بیان اینکه حضرت امام رضا (ع) نخ تسبیح همگرایی ایرانی و نقطه اتصال آنان است، اظهار داشت: ایران علاوه بر برخورداری از چهار فصل طبیعت، دارای چهار فصل فرهنگی و تمدنی است و همه این چهار فصل تمدنی در ایران به حضرت امام رضا (ع) عشق می ورزند و آن حضرت را کانون وجودی خود می دانند.

وی گفت: از قرنها قبل بخش مهمی از همگرایی ایرانی و انسجام اجتماعی بر گرد حضرت امام رضا (ع) بوده و هنرمندان از هر قوم و با هر زبان و مذهبی در وصف آن امام کارهای خلاقانه و هنرمندانه بسیار انجام داده اند و در واقع هنر ایرانیان برای این امام عزیز خلق شده است لذا از زاویه وحدت ملی و انسجام اجتماعی قرنهاست که به حضرت امام رضا (ع) مدیون هستیم.

صالحی افزود: هر چه در دهه کرامت یا در طول سال انجام دهیم، پاسخ به دین گسترده خود در زمینه تاریخی و هویتی و هنری به حضرت امام رضا (ع) است.

وی اظهار داشت: دهه کرامت فرصتی برای این ادای دین و ارتباط با این امام است، لایه های مختلفی برای این ادای دین در این جشنواره و کارهای مختلف وجود دارد، بخش مهمی از این ارتباط مربوط به لایه های معنایی علم و فرهنگ رضوی است.

وی گفت: اگر حضرت امام رضا (ع) به عنوان عالم آل محمد (ص) شناخته می شود، این تجلی از اسامی الهی است که در آن حضرت ظاهر شده و برای اینکه بتوانیم به لایه های عمیق برسیم راه زیاد مانده است.

۷۴۸۹/‏‬ ۶۰۵۳

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha