نشریه خبری- تحلیلی عرب ویکلی نوشت: واشنگتن مطمئن نیست در صورت اقدام به یک درگیری مختصر و کوتاه، تبعات آن هم کوتاه بماند و حدود این درگیری از اختیار واشنگتن خارج نشود؛ بنابر این در جریان تنش های اخیر با تهران، نشان داد که تمایلی به درگیری ندارد. از این رو به رغم افزایش تنش ها با ایران در دریای عمان و خلیج فارس، هیچ اقدام مؤثری نشان نداد.
تا کنون میانجیگیری مقامات کشورهای مختلف از نخست وزیر ژاپن گرفته تا نمایندگان کشورهای عمان، آلمان، انگلیس، سوئیس و فرانسه برای مذاکره بی نتیجه بوده و تلاش های برای متقاعد کردن تهران به مذاکره برآمده از نیاز ترامپ برای استفاده در مبارزات انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ است.
رئیس جمهوری آمریکا معتقد است که پیشرفتهایی در زمینه مذاکره با کره شمالی به دست آورده که میتواند الگویی برای تصمیم گیرندگان در تهران باشد. اما ایرانیها نشان دادند که هیچ شتابی برای شروع مذاکرات ندارند.
رویکرد و اقدامات ترامپ در باره ایران به نظر نمیرسد که برای نامزدی او در انتخابات آتی ریاست جمهوری سودمند باشد. اما تهران بخوبی میداند که بازی با ایالات متحده زمان بیشتری را میطلبد و هیچ نشانهای از درگیری نظامی تحت رهبری رییس جمهوری که نیاز به انتخاب مجدد در انتخابات دارد، نمی بیند و از این رو یک رفتار منطقی در پیش گرفته است.
صحنه کنونی به نفع ایران است و به افزایش سطح غنی سازی اورانیوم روی آورده و اوضاع را به گونه ای پیش میبرد که این طور تلقی شود الان نسبت به قبل، زمان بهتری برای مذاکره است.
ناظران سیاسی چنین نتیجه گیری میکنند که جهان با ایران باید به عنوان یک کشور برجسته و حائز اهمیت برخورد کند و این چیزی است که سرانجام مذاکره را ممکن خواهد ساخت.
دولت ترامپ همچنین قادر نبوده و یا، دقیقتر اینکه سعی نکرده است مردم آمریکا را متقاعد کند که ایران تهدیدی استراتژیک برای ایالات متحده است. همه دولتهای پیشین آمریکا قبل از جنگ با افغانستان، عراق و یوگسلاوی چنین اقداماتی را انجام داده بودند.
بنابر این، نوع نبردی که ترامپ از ماه مه سال ۲۰۱۸ (اردیبهشت ۱۳۹۷ زمان خروج از برجام) پیش گرفت، نشان میدهد که او و متحدانش سعی دارند از پرتو آن منافعی برای خود به دست آورند.
نظر شما