لئونید اسلوتسکی با بیان این مطلب به ریانووستی گفت که این سامانه نه تنها به ترکیه بلکه باید به دیگر کشورهای خاورمیانه نیز فروخته شود.
وی افزود: اگر چه ترکیه نخستین کشور در خاورمیانه است که چنین تسلیحاتی دریافت میکند اما ما سیستمهای مدرنتری نیز داریم که امکان فروش آن به کشورهای خاورمیانه وجود دارد ضمن اینکه روسیه میتواند همکاریهای فشردهتری با کشورهای خاورمیانه داشته باشد و حجم همکاریهای خود را افزایش دهد.
رئیس کمیته دومای روسیه گفت: معتقدم باید همکاریهای روسیه با کشورهای خاورمیانه روزبروز بیشتر شود چرا که کشورهای زیادی در این منطقه هستند که تمایل دارند تسلیحات روسی خریداری کنند و روسیه این توانایی را دارد که به نیاز آنها پاسخ دهد.
چندی پیش، بلومبرگ آمریکا در خبری جعلی به نقل از دیپلماتهای آگاه روس مدعی شد که ایران به روسیه درخواست اس ۴۰۰ داده اما مسکو این تقاضا را رد کرده است.
مدت کوتاهی بعد بیش از پنج مقام، نماینده مجلس و سناتور روس به این موضوع واکنش نشان دادند و ضمن تکذیب این خبرسازی، اعلام کردند که حاضرند به ایران اس ۴۰۰ بفروشند اما این ایرانیها هستند که تاکنون تمایلی به خرید این سامانه نشان ندادهاند.
ایران از جمله نخستین کشورهایی بود که سامانه اس ۳۰۰ روسیه را خریداری کرد اما همانگونه که مهدی سنایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه گفته، تلاش تهران اکنون خودکفایی در تولید تسلیحات و اتکا به توان داخلی است. مسألهای که به تازگی پس از سرنگونی پهپاد جاسوسی آمریکا به وسیله سامانه پدافند موشکی بومی ایران آشکار شد و جهان را به تعجب واداشت.
نظر شما