معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان روز یکشنبه در نخستین همایش سراسری دهیاران استان کردستان با بیان اینکه اکنون یک هزار و ۲۱۵ روستای این استان دارای دهیاری است، اظهار داشت: مجموع کمکهای بلاعوض دولت به این نهادها از سال ۱۳۸۴ تاکنون ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال بوده است.
شهرام ملکی افزود: ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال از این اعتبارات در دولت تدبیر و امید به حساب دهیاران واریز شده است و در بخشهای مختلف از جمله هدایت آبهای سطحی، احداث ایستگاههای آتش نشانی، طرحهای عمران سیما و منظر روستایی هزینه شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان همچنین در خصوص اهمیت اجرای طرح هادی روستایی و بهسازی مساکن روستاهای کردستان گفت: در خصوص توسعه این فعالیتها نیز باید دهیاران در راستای فرهنگسازی گام بردارند چرا که میانگین ۲۰ درصد بهسازی در غرب و ۶۰ درصد در شرق استان با هم همخوانی ندارد.
کردستان رتبه ۲۵ بهسازی مسکن روستایی را دارد
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کردستان نیز در این همایش با بیان اینکه هم اکنون ۳۹ هزار واحد از ۱۲۰ هزار واحد مسکن روستاهای این استان مقاوم سازی شده است، افزود: این میزان شامل ۳۲.۵ درصد واحدها بوده و از این لحاظ در رتبه ۲۵ کشوری قرار داریم.
رضا قادری اضافه کرد: میانگین کشوری در بهسازی مسکن روستایی حدود ۴۲ درصد است که استان کردستان برای رسیدن به این میانگین حدود ۱۲ هزار واحد از برنامه خود عقب افتادگی دارد.
وی با بیان اینکه طبق افق سال ۱۴۰۴ باید ۵۱ هزار واحد روستایی در این استان مقاوم سازی شود، گفت: اگر هر دهیار در هر سال صاحبان ۶ واحد را ترغیب به نوسازی کند این برنامه با مشارکت یک هزار و ۲۱۵ دهیار در هفت سال محقق شدنی است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کردستان با بیان اینکه اکنون در ۴۰۰ مورد از یک هزار و ۷۰۰ روستای این استان حتی یک واحد مسکونی روستایی بهسازی شده وجود ندارد، اضافه کرد: کمترین میانگین مقاوم سازی کردستان در غرب استان با ۲۰ درصد و بیشترین نیز با ۷۰ درصد در شرق آن است.
قادری عمده دلایل عدم رغبت روستاییان کردستان در بهسازی مسکن روستایی را عدم همکاری بانکها در پرداخت تسهیلات، شبهههای فقی در مناطق غرب استان مبنی بر حرام بودن دریافت تسهیلات و صعب العبور بودن برخی روستاها اعلام کرد.
طرح هادی ۱۳۱۵ روستای کردستان مطالعه شد
مدیرکل بنیاد مسکن کردستان با بیان اینکه تاکنون اجرای طرح هادی روستایی در تمام یک هزار و ۳۱۵ روستای بالای ۲۰ خانواده استان مطالعه شده است، افزود: ۳۰۰ مورد از این طرحها تاکنون بازنگری شده و فاز اول آن در ۵۱۸ روستا نیز اجرا شده است.
وی یادآور شد: فاز دوم طرح هادی روستایی نیز در ۴۰۰ روستا اجرا شده و هر ساله با توجه به میزان اعتبارات تخصیص ملی و استانی در روستاهای مختلف این طرحها اجرا میشود.
در این همایش دهیاران نمونه کشور و استانی روستاهای کردستان تجلیل شدند.
۳۰۳۴/۹۱۰۲
نظر شما