سیدرضا هاشمی روز یکشنبه در نشست «تخصصی گردشگری، محور تعامل سازنده با جهان» که در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد، به تحلیل نقش ارتباطات و تعاملات در شکلگیری سیاست بخصوص سیاست خارجی و چگونگی کمک گردشگری به ایجاد تعامل سازنده با جهان، پرداخت.
وی با اشاره به اینکه گردشگری یکی از بهترین راههای پیشبرد سیاست خارجی است، گفت: توسعه گردشگری داخلی پیش درآمد گردشگری بینالمللی است و در سطح منطقهای و بینالمللی ابزاری مؤثر برای انتقال ثروت و سرمایه از کشورهای توسعه یافته و غنی به کشورهای توسعه نیافته و فقیر است.
هاشمی سپس به مأموریت دفتر دیپلماسی گردشگری در وزارت امور خارجه که متأثر از این نگرش تبیین شده است، اشاره کرد و گفت: سه هدف عمده شامل معرفی چهره واقعی ایران به جهان از طریق ادراک مستقیم عناصر سیاسی و اقتصادی و مبارزه با ایرانهراسی، ایجاد همبستگی حوزههای تمدنی ایران با تمرکز بر اشتراکات فرهنگی و توسعه اقتصادی از طریق جذب گردشگران خارجی از سوی اداره دیپلماسی گردشگری در وزارت امور خارجه دنبال میشود.
گردشگری راه برون رفت از تحریم
علیاصغر جعفری مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نیز از افزایش ۸۰ درصدی بازدیدکنندگان خارجی این موزه خبر داد و گفت: یکی از راههای برونرفت از وضعیت تحریمها، تقویت گردشگری است. ما باید به یک اشتراک تفکر برسیم چراکه ارتباط بین ملتها امروز از هر زمانی مهمتر است.
در این نشست تخصصی از یک کتاب راهنمای گردشگری (Iran Travel Guide) که به زبان انگلیسی نگارش شده و مجموعه اطلاعاتی از جاذبههای گردشگری، نقشه راه، اقامتگاهها، تفرجگاهها و هزینهها را به همراه شماره تماسهای و نشانیهای این مراکز را دربرمیگیرد، رونمایی شد.
ایرانیها از همه مهمان نواز تر هستند
فابیو کاربونه، سفیر مؤسسه بینالمللی جهانی صلح از طریق گردشگری نیز در پیامی ویدئویی به پیشینه ایران در گفتوگوی تمدنها اشاره کرد و با ارجاع به حجاریهای صلحآمیز پرسپولیس، گفت: ایرانیها از گذشته دست دیگران را میگرفتند و راهنمایی میکردند.
مهماننوازی ایرانیها هم از این روحیه نشأت گرفته که فراتر از شاخصههای بینالمللی است.
وی با تاکید بر اینکه به گردشگری نباید نگاه پولسازی داشت، درباره ضرورت توجه به راهبردهای مسولانه برای توسعه گردشگری با مشارکت عمومی و آموزش جامعه محلی با هدف کاهش اثرات مخرب گردشگری، اظهار کرد: باور دارم که ایران میتواند جز ۱۰ مقصد برتر گردشگری باشد، ایران میتواند از گردشگری به عنوان ابزاری برای صلح و گفتوگو استفاده کند و الگوی مناسبی برای توسعه گردشگری پایدار و مسئولان باشد که صرفاً دنبال منافع اقتصادی نیست.
نظر شما