پایین‌ترین مصرف سرانه آب شهری مربوط به خراسان جنوبی و یزد است

بیرجند - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی گفت: پایین‌ترین مصرف سرانه آب شهری مربوط به استان‌های خراسان جنوبی و یزد است و ۷۵ درصد مشترکان استان زیر الگوی مصرف هستند.

مهدی هاشمی عصر یکشنبه در نشست شورای حفاظت از منابع آب استان خراسان جنوبی که به ریاست استاندار برگزار شد افزود: ۸۲ درصد مشترکان آب شهری ماهانه کمتر از ۲۰ مترمکعب مصرف آب دارند.

وی گفت: براساس مصوبه هیأت وزیران مشترکان پرمصرف آب در استان ۱۶ درصد جریمه خواهند شد و این پول صرف برنامه‌های مدیریت مصرف و بازسازی شبکه‌های فرسوده خواهد شد.

وی با بیان اینکه شبکه فاضلاب در چهار شهر استان در حال اجرا است و پیمانکاران مشغول کار هستند اضافه کرد: طرح فاضلاب خوسف دوباره به روزرسانی و برای تأمین اعتبار تحویل سازمان برنامه و بودجه شده است.

مدیرعامل شرکت آبفا خراسان جنوبی گفت: اوایل سال آینده ۲۱ هزار و ۵۰۰ مترمکعب ظرفیت تصفیه خانه بیرجند را افزایش خواهیم داد که باید از همین الان برای استفاده از پساب برنامه ریزی شود تا استفاده مفیدی از این آب داشته باشیم.

وی عنوان کرد: سال گذشته شهرداری‌های استان مصرف آب خود را ۲۱ درصد کاهش دادند در حالی که سرانه فضای سبز در برخی شهرهای ما پنج برابر استاندارد کشور است.

هاشمی با بیان اینکه جلسات ما در بخش آب باید با حضور ذی نفعان آب باشد افزود: دهیاران اطلاعات خوبی می‌توانند در اختیار ما قرار دهند تا به بسته کامل نیاز آبی برسیم.

وی گفت: باید تا افق ۱۴۱۰ سرانه مصرف آب شهرهای استان از ۲۴۰ لیتر به ۲۰۸ لیتر کاهش یابد که به دلیل میزان بالای هدررفت آب و گسترش شبکه‌ها کار سختی است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: از ابتدای تیرماه امسال آبرسانی پایدار به ۳۰ روستای استان انجام شد.

مهدی صفوی نژاد افزود: ۹۵۰ روستا در استان زیر پوشش آب و فاضلاب روستایی قرار دارند که از این تعداد ۷۵۰ روستا بالای ۲۰ خانوار و بقیه زیر ۲۰ خانوار هستند.

وی بیان کرد: در فصل تابستان به دلیل کاهش آبدهی چاه‌ها و عدم مدیریت مصرف شاهد تنش آبی در ۱۰۰ روستای استان هستیم.

مدیرعامل شرکت آبفار خراسان جنوبی گفت: در روستای درمیان شهرستان درمیان چاه تأمین آب روستا بر اثر سیل تخریب شده و بازسازی چاه هم باعث شد تا این چاه به آبدهی قبلی خود نرسد.

وی ادامه داد: در مجتمع آبرسانی فخرود شهرستان درمیان نیز ۱۵ روستا با کمبود آب مواجه هستند که متأسفانه میزان آبدهی چاه این مجتمع کاهش یافته است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی گفت: در شهرستان نهبندان نیز آبرسانی پایدار به هشت روستا از مصوبات سفر استاندار خراسان جنوبی بوده است که آبرسانی به پنج روستا انجام شده و سه روستای دیگر تا هفته دولت تکمیل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر به ۴۱۷ روستای استان با تانکر آبرسانی می‌شود اضافه کرد: از این تعداد ۳۰۰ روستا به صورت کامل آب ندارند و بقیه مشکل کمی و کیفی آب دارند.

وی گفت: سال گذشته نسبت به سال ۹۶ یک هزار و ۷۲۶ مترمکعب آب کمتری به دلیل کمبود اعتبار به روستاهای استان حمل شده است.

صفوی نژاد عنوان کرد: سالانه چهار میلیارد تومان برای آبرسانی سیار به روستاهای استان نیاز است و تا پایان سال جاری ۲۳ روستای استان با اجرای طرح‌های آبرسانی پایدار از چرخه آبرسانی سیار حذف خواهند شد.

وی با بیان اینکه آبرسانی سیار به روستاهای استان به وسیله ۳۸ دستگاه تانکر انجام می‌شود گفت: متولی حمل آب به روستاهای استان اتحادیه دهیاران خراسان جنوبی است.

صفوی نژاد عنوان کرد: مردم در برخی روستاهای استان حداقل نیم ساعت و حداکثر سه ساعت آب دارند، سرانه حجم آب برای هر روستایی استان روزانه ۵۰ لیتر است که در شهرستان درمیان به دلیل کمبود آب شدید روزانه برای هر خانوار ۱۰۴ لیتر آب ارسال می‌شود.

وی گفت: سالانه ۳۶۰ هزار مترمکعب آب در قالب ۲۷ هزار سرویس آب برای روستاییان استان ارسال می‌شود و ماهانه ۲۵۰ میلیون تومان برای آبرسانی سیار به روستاهای استان نیاز داریم.

۷۵۵۶*۳۰۲۸

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha