محمدرضا اعلایی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با معرفی تب مالت بعنوان یک بیماری "هزار چهره" افزود: تب و لرز، تعریق شبانه، ضعف، بی اشتهایی، سردرد، کمردرد و دردهای عضلانی از جمله علائم این بیماری هستند.
وی اظهار داشت: بیماریهای عفونی نظیر تب مالت، تب کریمه کنگو و هاری، بیماریهایی هستند که از دام و حیوان به انسال منتقل میشوند و معمولاً در دام وحیوانات بدون علامت و به جز مراحل اولیه غیر قابل شناسایی هستند.
وی اضافه کرد: بهترین راه برای کنترل این بیماریها پیشگیری است و پیشگیری ازطریق واکسینه کردن دامها و حیوانات اهلی و همچنین عدم مصرف لبنیات و بستنیهای سنتی و همچنین تهیه گوشت و فراوردههای گوشتی از محلها ومغازه ها و مکانهای دارای مجوز بهداشتی وتحت نظارت شبکه دامپزشکی شهرستان میسر است.
رئیس مرکز بهداشت اردکان بابیان اینکه مشکل اساسی محصولات دامی این است که از طریق قاچاق و یا از طریق تولیدکنندگان محلی و به صورت سنتی تهیه و بین شهروندان توزیع و مصرف میشود و روی آنها هیچ گونه نظارت بهداشتی صورت نمیگیرد است تصریح کرد: میکروب تب مالت معمولاً از سه طریق خوردن، تماس دستی و یا استنشاق به انسان منتقل میشود و حتی گرد وغبار آلوده به میکروب در آغل و محل نگهداری دام میتواند باعث آلودگی شیر و یا به صورت مستقیم به انسان منتقل شود.
وی در ادامه با بیان اینکه با آشنایی با این علائم و همچنین راههای سرایت بیماری و مراجعه سریع و به موقع به پزشک و تشخیص ازطریق آزمایش خون، درمان بیماری را راحت تر و سریعتر و عوارض کمتری خواهد داشت اظهار داشت: استفاده ازلبنیات پاستوریزه و سالم و تهیه گوشت با مهر تأیید شده دامپزشکی و تحت نظارت بهداشتی از مبتلا به بیماریهای عفونی مشترک بین انسان و دام میتوان جلوگیری میکند.
رئیس مرکز بهداشت اردکان از مردم درخواست کرد گوشت تازه را ۲۴ ساعت در پاکت فریزر قرار دهند وبه دلیل مقاومت ویروس تب کریمه کنگو بهتر است گوشتها خوب پخته و سپس استفاده گردد ضمن آنکه باید از خوردن گوشت و فرآوردههای دیگر دامی نظیر جگرو دل و قلوه به صورت خام و نیم پز خودداری شود.
اعلایی معتقد است: پنیرهای سنتی و محلی تهیه و خریداری شده توسط مردم باید به مدت سه ماه درآب نمک ۱۷ تا ۲۰ درصد نگهداری و سپس استفاده گردد.
وی اظهارداشت: شهروندان حتی از چشیدن و مزه کردن پنیر خام نیز باید پرهیز کنند و درمورد شیر خام و محلی نیز باید بعد از تهیه شیر ازمکان های معتبر شیر را بجوشانند و پس از رسیدن شیر به دمای جوش به مدت سه تا پنج دقیقه شیر را بهم بزنند و سپس خاموش و استفاده کنند.
مرکز شهرستان ۹۸ هزار نفری اردکان در ۶۰ کیلومتری شمال شهر یزد قرار دارد.
۷۵۴۴/ ۶۱۹۷
نظر شما