تب کریمه کنگو یا تب خونریزیدهنده کریمه - کنگو، یک بیماری مشترک بین انسان و دام است.
این بیماری حاد تبدار و خونریزی دهنده است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل میشود.
ویروس CCHF بر اثر گزش کنه و تماس با خون یا ترشحات دام به انسان منتقل میشود و بیشتر کارگران کشتارگاهها، دامپزشکان و کشاورزان در معرض خطر هستند.
بیماری اولین بار در سال ۱۹۴۴ در کریمه اوکراین شرح داده شد و نام تب خونریزی دهنده به خود گرفت.
دکتر علیرضا جمالی معاون دامپزشکی استان البرز روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تب کریمه کنگو بیشتر در آب و هوای گرم بروز میکند که فصل تابستان موقعیت شیوع این بیماری بیشتر فراهم میشود.
وی اظهار داشت: برای جلوگیری از شیوع و بروز این بیماری ۲ راهکار وجود دارد که یکی از آنها کشتار دام فقط در کشتارگاهها انجام شود زیرا در این مراکز تمام مسائل ایمنی از قبیل استفاده قصاب از دستکش، ماسک و… رعایت میشود.
جمالی با بیان اینکه این بیماری در دام سبک و سنگین امکان واگیر وجود دارد، گفت: اگر ذبح دام در کشتارگاههای مورد تأیید سازمان دامپزشکی و زیر نظر دامپزشک مستقر در کشتارگاه به عنوان مسئول فنی و با رعایت نکات بهداشتی که یکی از راههای مهم جلوگیری از انتقال این بیماری استفاده از پیش سردکن به مدت ۲۴ ساعت میباشد، از جهت انتقال بیماری تب کریمه کنگو به مردم نگرانی وجود نخواهد داشت.
معاون دامپزشکی البرز تصریح کرد: تمام کشتارگاههای دام استان مجهز به سیستم پیش سرد کن بوده و گوشت قبل از مصرف در دمای بین صفر تا چهار درجه سانتیگراد به مدت ۲۴ ساعت قرار میگیرد که این روش ویروس بیماری تب کنگو را در گوشت از بین میبرد.
مردم از مصرف گوشت بدون مهر دامپزشکی خودداری کنند
جمالی تاکید کرد که لاشه دامهایی که در کشتارگاهها ذبح و دوره پیش سردکن را گذارنده باشد، ممهور به تایید دامپزشکی میشوند که وجود این مهر بر روی لاشهها نشان از سلامت گوشت دارد.
وی یک راه دیگر کنترل این بیماری را سمپاشی واحدهای دامی عنوان کرد و گفت: به این منظوربرای از بین بردن عامل انتقال این بیماری بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ لیتر سم تهیه و تمام دامداریها در حال سمپاشی هستند.
جمالی افزود: استفاده از اقدامات محافظتی در جلوگیری از ابتلاء به این بیماری از اهمیت بالایی برخوردار است به طوریکه به طور خاص، دامپزشکان و کارگران شاغل در کشتارگاه دام باید همیشه از دستکش، روپوش بلند، شلوار و چکمه مخصوص استفاده کنند.
دامهای قربانی در کشتارگاهها ذبح شوند
معاون سلامت دامپزشکی استان البرز به نزدیک شدن عید سعید قربان و ایام ذبح قربانی اشاره کرد و اظهار داشت: بهتر است دامهای قربانی تا حد امکان در کشتارگاهها کشتار شوند در غیر اینصورت به طور حتم گوشت را در منزل تا قبل از مصرف ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری و خانمهای خانه برای خرد کردن گوشت از دستکش استفاده کنند.
وی گفت: این بیماری در دام هیچگونه علائم ظاهری برای شناسایی ندارد و فقط از طریق خون منتقل میشود.
بیماری تب کریمه کنگو بیشتر در مناطق مرزی کشور در دامها دیده میشود و بیشتر گفته میشود از طریق دامهای قاچاق از کشورهای همسایه وارد کشور میشود.
۶۱۵۶/ ۶۱۵۵
نظر شما