به گزارش ایرنا، حجت الاسلام «امیدرضا مبارک آبادی» روز دوشنبه به مناسبت ۲۶ تیر سالروز تشکیل شورای نگهبان در جمع اصحاب رسانه در اراک، افزود: این افراد از اقشار مختلف مردم از قبیل معلمان، دانشجویان، اساتید دانشگاهها، روحانیون، کسبه، پزشکان، بسیج، نیروهای نظامی بازنشسته و کشاورزان انتخاب و پس از گذراندن مراحل گزینشی با دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان همکاری میکنند..
وی ادامه داد: امام راحل با اشراف کامل به مسائل داخلی کشور دستور تشکیل شورای نگهبان را صادر کردند و این شورا تا کنون نقش بسیار مهمی در جریانهای مختلف به خصوص برگزاری انتخابات سالم در کشور داشته است.
رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی اظهار داشت: پاسداری از احکام اسلام و قانون اساسی، نظارت بر قانونگذاری، تفسیر قانون اساسی، نظارت بر انتخابات، حضور در مراسم تحلیف رئیس جمهوری، حضور در مجلس شورای اسلامی در صورت نیاز، حضور در شورای بازنگری قانون اساسی، تأیید و توقف انتخابات در زمان جنگ، عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام و اظهار نظر در خصوص اساسنامه سازمانها و شرکتهای دولتی وظایف شورای نگهبان است که با جدیت در استان مرکزی نیز دنبال میشود.
حجت الاسلام مبارک آبادی گفت: اصل نظارت کننده و نظارت شونده رکن اساسی نظارت بر انتخابات است که با هدف پیشگیری از رقابت ناسالم، صیانت از آرای مردم و جلوگیری از تخلفها اعمال میشود.
وی ادامه داد: ولایت فقیه و آرمانهای انقلاب اسلامی محور تأیید یا رد صلاحیت افراد است و دفتر نظارت و بازرسی انتخابات استان مرکزی در این امر خطیر هیچ حزب یا گروه سیاسی را نمیشناسد و توصیه کسی را هم نمیپذیرد.
شورای نگهبان قانون اساسی از جمله نهادهای نظارتی نظام جمهوری اسلامی ایران است که تمامی قوانین مجلس شورای اسلامی پیشاز ابلاغ به تأیید آن میرسد تا مغایر شرع و قانون اساسی نباشد.
تأیید صلاحیت نامزدهای تمامی انتخابات سراسری کشور در حیطه وظایف این نهاد نظارتی است.
شورای نگهبان متشکل از ۶ عضو حقوقدان و ۶ فقیه است که اعضای فقیه با حکم مقام معظم رهبری و حقوقدانان با معرفی رئیس قوه قضائیه و رأی نمایندگان مجلس شورای اسلامی انتخاب میشوند.
شورای نگهبان در ۲۶ تیرماه سال ۱۳۵۹ به دستور امام راحل فعالیت خود را در کشور آغاز کرد.
۳۰۱۷/۳۰۷۵
نظر شما