مدیر کتابخانه دیجیتال سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در مراسم افتتاح این ایستگاه ها گفت: ایستگاه های مطالعاتی دیجیتال در راستای دسترسی بهتر و بیشتر پژوهشگران و علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی به منابع مطالعاتی آستان قدس رضوی راه اندازی شده است.
علی ضرابی افزود: ایستگاه های مطالعاتی دیجیتال خارج از مشهد در کتابخانه های امام رضا (ع) قوچان، امام رضا (ع) سرخس، آیت الله حکیم تهران، امام رضا (ع) بروجرد، امام رضا (ع) کرمانشاه، امام رضا (ع) اهواز، علامه شیخ شوشتری شوشتر راه اندازی شده اند.
وی اظهار داشت: مؤسسه فرهنگی، علمی بیت المهدی (عج)، کتابخانه امام رضا (ع) مرکز نیکوکاری توانیابان و کتابخانه جواد الائمه (ع) در خیابان طوس نیز سه کتابخانه در مشهد هستند که از ایستگاه های مطالعاتی دیجیتال بهره مند شده اند.
وی گفت: به دلایلی همچون قانون کپی رایت، پایگاه های تعریف شده برای استفاده در محل کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی و نرم افزارهای تخصصی موجود در سیستم های این کتابخانه ها، امکان به اشتراک گذاشتن منابع کتابخانۀ آستان قدس رضوی در بستر اینترنت و فضای مجازی وجود ندارد و مراکزی که ایستگاه مطالعه در آن دایر شده میتوانند با دسترسی به آی.پی کتابخانۀ دیجیتال آستان قدس رضوی به بیش از ۱۶۰ میلیون منبع الکترونیک این کتابخانه دسترسی داشته باشند.
ضرابی افزود: این منابع شامل کتب خطی و چاپ سنگی، اسناد، پایان نامه ها، منابع لاتین، نماهنگ و فیلم است.
وی اظهار داشت: هر کتابخانه و مرکز پژوهشی می تواند برای داشتن آی.پی کتابخانۀ دیجیتال آستان قدس رضوی از طریق مکاتبۀ رسمی تقاضای ایجاد ایستگاه مطالعه را مطرح کند، برای مراکز متقاضی که پژوهشگاه و مرکز علمی محسوب شوند، همۀ منابع آستان قدس رضوی از طریق سایت کتابخانۀ دیجیتال به آدرس https://digital.aqr.ir/ قابل دسترسی است و این اقدام می تواند به صورت عقد تفاهمنامه بدون هیچ هزینهای انجام شود.
سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی ۳۰ میلیون منبع مطالعاتی و ۵۱ کتابخانه در داخل و خارج از کشور دارد.
۷۴۸۹/ ۶۰۵۳
نظر شما