۲۵ تیر ۱۳۹۸، ۷:۵۰
کد خبرنگار: 1163
کد خبر: 83397401
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۲۴ هزار معلول در مناطق روستایی کردستان شناسایی شدند

سنندج - ایرنا - تعداد ۲۴ هزار معلول در مناطق روستایی استان کردستان از طریق طرح CBR (توانبخشی مبتنی بر جامعه) شناسایی شده و زیرپوشش خدمات بهزیستی استان قرار گرفته اند.

طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه در راستای خدمات رسانی بهتر و بیشتر به نیازمندان تحت پوشش بهزیستی و با همکاری تسهیل گران محلی، دهیاران، شوراها و سایر گروه‌های اجتماعی در سطح مناطق روستایی اجرا می‌شود.

مدیرکل بهزیستی کردستان شامگاه دوشنبه به مناسبت هفته بهزیستی در نشست خبری اظهار داشت: در حال حاضر ۲۴ هزار معلول دارای معلولیت خفیف تا خیلی شدید که به دلایلی به بهزیستی مراجعه نکرده بودند از طریق این طرح در استان شناسایی شده و به چرخه حمایتی بهزیستی پیوسته اند.

صباح قریشی افزود: این طرح فقط در روستاها و مناطق محروم اجرا می‌شود و خدمات مختلفی از جمله مناسب سازی منازل مسکونی این افراد تا خدمات رسانی دیگری همانند تهیه ویلچر، سمعک و غیره به آنان ارائه می‌شود.

وی همچنین به تهیه مسکن برای معلولان در استان اشاره کرد و گفت: از سال گذشته تاکنون ۱۳۷ واحد مسکونی به خانواده‌های حداقل دارای ۲معلول در استان واگذار شده است.

مدیرکل بهزیستی کردستان با اشاره به ایجاد بیش از ۲ هزار فرصت شغلی برای معلولان و جامعه هدف بهزیستی افزود: به کارفرمایانی که معلولان و یا سایر مددجویان بهزیستی را بکارگیری کنند، علاوه بر دریافت تسهیلات چهاردرصدی، پنج سال بیمه فرد بکارگیری شده نیز توسط بهزیستی پرداخت می‌شود.

وی یادآور شد: هم اکنون ۸۵ درصد خدمات و فعالیت‌های بهزیستی استان به بخش خصوصی واگذار شده است، و از این طریق برای بیش از یک هزار و ۵۰۰ نفر شغل ایجاد شده و برابر قانون کار حقوق دریافت می‌کنند.

قریشی با اشاره به راه اندازی مرکز اورژانس اجتماعی در تمام شهرهای استان بجز سروآباد گفت: در آینده‌ای نزدیک مرکز اورژانس اجتماعی ناحیه منفصل شهری نایسر نیز راه اندازی می‌شود.
قریشی یادآور شد: راه اندازی مرکز اورژانس اجتماعی در نواحی حاشیه و منفصل شهری منجر به خدمات رسانی بهتر و دسترسی آسان‌تر مردم این مناطق به خدمات اجتماعی این سازمان می‌شود.


ایجاد اشتغال برای ۱۳ هزار نفر از زنان روستایی

معاون امور اجتماعی بهزیستی کردستان نیز در این نشست گفت: سلامت اجتماعی، کاهش محرومیت، ارتقای توانمند سازی مددجویان، حمایت از زنان سرپرست خانوار و کودکان از جمله فعالیت‌های این معاونت در استان است.

محسن شجاعی با اشاره به اجرای طرح تأمین مالی خرد از سوی بهزیستی و با همکاری بانک کشاورزی و مؤسسه تاک افزود: از طریق این طرح تاکنون برای ۱۳ هزار زن سرپرست خانوار در مناطق روستایی استان شغل ایجاد شده است.

محسن شجاعی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۳ مرکز برای نگهداری کودکان فاقد سرپرست مؤثر در استان فعال است اظهار داشت: ۱۲ مرکز از این تعداد توسط مراکز خیریه و با همکاری خیران راه اندازی شده است.



ارائه خدمت در منزل به معلولان

معاون توانبخشی بهزیستی کردستان نیز در این نشست گفت: در حال حاضر ۱۹ مرکز شبانه روزی و ۲۳ مرکز روزانه در سطح استان برای ارائه خدمات به معلولان فعال است.

مژگان مشفق با بیان اینکه همچنین ۱۰ مرکز ویزیت در منزل با اجرای طرح مراقبین رسمی و غیررسمی به معلولان خدمات رسانی می‌کنند، افزود: در مراقبین غیررسمی از افراد خانواده برای پرستاری فرد معلول استفاده شده و هزینه‌ای از سوی بهزیستی به آنان پرداخت می‌شود.

وی یادآور شد: در طرح مراقبین رسمی نیز یک فرد آموزش دیده از سوی بهزیستی وظیفه مراقبت از فرد معتاد در منزل را برعهده دارد، ضمن اینکه هدف اصلی ما از این کار این است که فرد معتاد بدون هیچ مانعی در میان خانواده خود زندگی کند.

معاون توانبخشی بهزیستی کردستان اظهار داشت: همچنین در راستای خدمات رسانی بهتر به خانوارهای دارای عضو معلول از امسال دانشجویان معلول علاوه بر خود خانواده‌هایشان نیز کمک هزینه پرداخت می‌شود.

بیش از چهار میلیارد ریال اعتبار برای معتادان متجاهر هزینه شد

معاون پیشگیری بهزیستی کردستان نیز در این نشست اظهار داشت: در طول یکسال گذشته در راستای ساماندهی و نگهداری معتادان متجاهر در این استان چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال هزینه شده است.

باقر کرمی افزود: افرادی که توسط پلیس دستگیر شده و متجاهر بودن آنان توسط تیم غربال بهزیستی و دستور قاضی مشخص شود در مراکز پذیرش خواهند شد و پس از یک دوره سه ماهه به بیرون انتقال داده می‌شوند.

وی گفت: براساس قانون معتادان متجاهر باید حداقل ۲ بار در مراکز ترک اعتیاد پذیرش شوند و در صورت دستگیری برای بار سوم به زندان منتقل خواهند شد.

معاون امور پیشگیری بهزیستی کردستان به سایر خدمات این معاونت در حوزه آسیب‌ها اشاره کرد و یادآور شد: طرح پیمایش رصد آسیب‌ها سال ۹۶ در استان شروع شد که نتایج آن بزودی اعلام می‌شود.

وی اضافه کرد: این رصدها امسال نیز در استان انجام می‌شود ضمن اینکه برای اجرای آن سنندج به عنوان مرکز استان، بیجار به عنوان شهر کم آسیب و قروه به عنوان شهر پرآسیب در نظر گرفته شده است.

معاون امور پیشگیری بهزیستی کردستان یادآور شد: براساس برنامه ریزی های انجام شده امسال همچنین طرح فراگیر شناسایی اختلالات ژنتیک بصورت آزمایشی (پایلوت (برای جامعه معلولان استان اجرا می‌شود.


ساخت یک هزار واحد مسکونی برای خانوارهای دارای ۲معلول

معاون مشارکت‌های مردمی بهزیستی کردستان نیز گفت: براساس برنامه ریزی های انجام شده در سال جاری یک هزار واحد مسکونی برای خانوارهای دارای حداقل ۲ عضو معلول در استان احداث می‌شود.

فرهاد عزیزی افزود: همچنین برای بازسازی و تعمیر ۱۰۰و احد مسکونی مددجویانی که در باران‌های سیل آسا در استان آسیب دیدند اعتبار جداگانه در نظر گرفته شده است.

وی یادآور شد: در حوزه اشتغال نیز برای بهره مندی افراد زیرپوششی که با توجه به شرایط خاص خود نمی‌توانند از منزل خارج شوند به سمت توسعه مشاغل خانگی پیش می‌رویم.

در ادامه این نشست نصرالله ابراهیمی مشاور استاندار کردستان در امور معلولان و سینا کریمی کردستانی مشاور شهردار سنندج خواستار کمک بیشتر رسانه‌ها به جامعه معلولان استان و پیگیری مطالبات و خواسته‌های آنان شدند.

در حال حاضر هشت درصد از جمعیت استان کردستان زیرپوشش بهزیستی بوده و از خدمات این نهاد حمایتی بهره مند می‌شوند.

۷۳۴۸ / ‏‬ ۳۰۳۴
 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha