۲۵ تیر ۱۳۹۸، ۱۲:۳۸
کد خبرنگار: 2176
کد خبر: 83397736
T T
۰ نفر
 رئیس پارلمان اردن: امان تحت فشارهای خارجی در نشست بحرین شرکت کرد

تهران-ایرنا- "عاطف الطراونه" رئیس مجلس اردن با بیان اینکه امان تحت فشارهای زیاد مجبور به مشارکت در نشست اقتصادی منامه مرتبط با معامله قرن آمریکا شد، افزود: موضع اردن رد هرگونه چانه زنی درباره مساله فلسطین بوده و به اصول ثابت خود در این باره پایبند است.

به گزارش روزنامه العربی الجدید، وی در خلال مشارکت در همایش رسانه‌ای مرکز آزادی و حمایت از روزنامه نگاران این کشور افزود که اردن نباید در نشست منامه شرکت می‌کرد و هرگونه تلاشی برای تبدیل مساله فلسطین از مساله سرزمینی که غصب شده به یک مساله اقتصادی رد است.

الطراونه تاکید کرد که پارلمان کنونی اردن مساله فلسطین را مساله ملی و نه یک مساله برای یک دولت برادر و همسایه می‌داند.

رئیس پارلمان اردن اضافه کرد که مردم اردن نسبت به تهدیدات بیدار و آگاهند و یکی از شاهدهای بزرگ برای این موضوع موضع آنها در برابر دیکته‌ای آمریکا برای نابودی مساله فلسطین تحت عنوان "معامله قرن" است.

نشست اقتصادی منامه روزهای سه شنبه و چهارشنبه (۴ و ۵ تیرماه) با عنوان جعلی "صلح به خاطر شکوفایی اقتصادی" در بحرین برگزار شد تا مقدمه‌ای برای اجرای معامله قرن باشد.

"جرد کوشنر" مشاور و داماد "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا در سخنرانی خود در "نشست منامه" با این ادعای پوشالی که سرمایه گذاری پیش شرط پایان درگیری‌ها است، از توطئه اقتصادی ۵۰ میلیارد دلاری در قالب طرح "معامله قرن" پرده برداشت.

طرح معامله قرن که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا آن را طراحی کرده مبتنی بر واگذاری نیمی از کرانه باختری و بخشی از بیت‌المقدس شرقی به رژیم صهیونیستی است و در مقابل، این رژیم با تشکیل کشور مستقل فلسطین در نیمه دیگر کرانه باختری و نوار غزه موافقت می‌کند و شهر "ابودیس" به جای بیت المقدس به عنوان پایتخت فلسطین در نظر گرفته خواهد شد.
این طرح همچنین شامل چشم پوشی فلسطینی‌ها از حق بازگشت به سرزمین خود است که طبق قطعنامه ۱۹۴ شورای امنیت سازمان ملل به رسمیت شناخته شده است.

وی درباره مسائل داخلی این کشور از جمله انتخابات پارلمانی و اصلاح قانون انتخابات نیز گفت: مانعی برای اصلاح قانون انتخابات و تصویب یک قانون به روز که به پارلمان برای تشکیل دولت پارلمانی کمک کند، وجود ندارد.

الطراونه در این باره تصریح کرد که اردن هنوز از تشکیل دولت پارلمانی فاصله دارد چرا که این امر نیاز به برنامه دقیق و واضح دارد و در قانون فعلی برنامه ریزی دقیق در این زمینه و جود ندارد و اعضای کابینه نیز نظرات واحدی درباره اصلاح قانون ندارند برخی وزرا خواستار اصلاح جزئی آن و برخی خواستار اصلاحات اساسی و ریشه‌ای هستند.

رئیس پارلمان اردن درباره کاهش شدید اعتماد (۱۶ درصد * مردم به پارلمان نیز گفت: این بی اعتمادی‌ها دلایل خاص خود را داشته و ۶۰ درصد از شهروندان در انتخابات پارلمانی شرکت نکردند و نامزدهای ۲۰ یا ۳۰ درصد از شرکت کنندگان نیز انتخاب نشدند.

پس از ۶ سال تحریم انتخابات، شهروندان اردنی در ۲۰ سپتامبر ۲۰۱۶ (۳۰ شهریور ۱۳۹۵) در انتخابات پارلمانی شرکت کردند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha