محمدرضا رضوان طلب روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار داشت: تاکنون هیچ نامه ای از هیچ فردی، روند رسیدگی در هیأت مرکزی جذب را منحرف نکرده است اما اطمینان دارم در گروههای آموزشی دانشکده ها این ضمانت وجود ندارد.
وی در مورد کوتاه شدن فرایند بررسی پرونده های متقاضیان جذب هیأت علمی دانشگاه ها نیز تصریح کرد: حدود یک یا دو درصد از زمان بررسی پرونده ها در دانشگاه ها تغییر کرده است که البته به هیچ عنوان رضایت بخش نیست. در جلسه گذشته هیأت مرکزی جذب هم این آمار ارائه و مشخص شد دانشگاه ها در این مورد کم کاری می کنند.
۵۰ درصد پرونده متقاضیان بررسی نشده است
وی با اشاره به اینکه تاکنون ۵۰ درصد فایل های اولیه پرونده های متقاضیان جذب هیأت علمی توسط دانشگاه ها گشوده نشده است، افزود: ممکن است برخی دانشگاه ها افراد خاصی برای جذب مدنظر داشته باشند و وقتی این افراد به هر دلیلی مراجعه نمی کنند، پرونده های دیگران را هم بررسی نمی کنند یا محاسبات دیگری نزد خود دارند.
رئیس مرکز جذب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، گفت: این وضعیت از نظر وزارت علوم رضایت بخش نیست؛ قواعد فراخوانی که در آن حقوق شهروندی متقاضیان، نخستین مسئله است باید مورد توجه قرار گیرد و طبق همین قواعد هم باید به تمام متقاضیان حق دهیم پاسخ شفاف از سیستم جذب بگیرند و رسیدگی ها باید عادلانه باشد.
رضوان طلب تاکید کرد: مرکز جذب وزارت علوم از بروز کمترین ناعدالتی رضایت ندارد و این رقابت باید سالم تنظیم شود، دانشگاه ها باید به موقع پاسخگو باشند و جواب منفی آنان به داوطلبان جذب باید مستدل باشد.
انتقاد دانشگاه ها از کاهش استقلال
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مورد انتقاد دانشگاه ها نسبت به زیر سوال رفتن استقلال آنان با نیمه متمرکز شدن فراخوان جذب هیأت علمی، خاطرنشان کرد: پیش از این، در جذب اعضای هیأت علمی، دانشگاه ها و گروه های آموزشی دانشکده ها نقش آفرین اصلی بودند و گروه ها تعدادی از داوطلبان را انتخاب می کردند.
به گفته وی، با نیمه متمرکز شدن جذب هیأت علمی، مقاومت دانشگاه ها در مقابل این تصمیم آغاز شد زیرا در ساختار جدید، اختیارات گروه های آموزشی به کارگروه های بررسی توانمندی علمی و صلاحیت عمومی در دانشگاه ها سپرده شد؛ بنابراین افرادی در درون گروه های آموزشی بسیار سختگیرانه برابر نیمه متمرکز شدن جذب ایستادگی کردند.
حقی از دانشگاه ها سلب نمی شود
رئیس مرکز جذب هیأت علمی وزارت علوم تاکید کرد: در فرایند جذب هیأت علمی هیچ حقی از دانشگاه ها سلب نمی شود و وزارت علوم برای هیچ دانشگاهی در زمینه جذب هیأت علمی، گزینه ای را تعیین نمی کند اما معتقد است در انتخاب ها عدالت باید رعایت شود.
سفارش های بالادستی برای جذب برخی افراد
رضوان طلب، گفت: گاه نامه هایی از ارگان های بالادستی برای جذب برخی افراد در هیأت علمی دانشگاه ها به مرکز جذب وزارت علوم، تحقیقات می رسد در حالیکه این مسئله، کار مرکز جذب نیست. مرکز جذب صرفاً یک سامانه را تاسیس کرده است که متقاضیان در آن ثبت نام می کنند و سامانه، نظم فرایندها را برقرار و کنترل می کند.
نظر شما