به گزارش سهشنبه وزارت جهاد کشاورزی، محمدرضا درگاهی در نشست هم اندیشی مدیریت کنترل کرم خراط گردو افزود: به علت تغییرات اقلیمی و بالا رفتن گرمای کره زمین و قرار گرفتن ایران بر روی کمربند خشکسالی دنیا، رفتار آفات متفاوت شده و اکنون با طغیان آفت کرم خراط گردو در کشور روبرو شده ایم که زنگ خطر را به صدا در آورده است.
وی با بیان اینکه باغهای گردو در ۲۵ استان و ۱۵۲ شهر کشور دچار آلودگی آفت کرم خراط شده است، تصریح کرد: سطح باغهای گردو در کشور ۱۳۰ هزار هکتار است و حدود ۵۶ هزار هکتار از این سطح باغها آلوده به آفت کرم خراط شده است.
درگاهی بی توجهی باغداران به بخش فنی باغ و احداث باغهای مدرن گردو را از مشکلات موجود در زمینه مبارزه با کرم خراط دانست و افزود: برای کنترل آفات موضوعاتی مانند تغذیه، آبیاری و ترویج مهم است و مبارزه فقط به ارائه نسخه مبارزه با آفت منتهی نمی شود.
وی گفت: هدف این هم اندیشی تدوین برنامه، تصمیمگیری و ارائه راهکارهای مناسب بخش باغبانی استانهای باغبانی کشور به منظور کنترل آفت و اصلاح باغات گردو است.
۷۴ گونه گیاهی میزبان کرم خراط هستند
«محمد عصار»، کارشناس دفتر پیش آگاهی سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه کرم خراط از ۷۴ گونه گیاهی تغذیه می کند، افزود: این آفت علاوه بر درختان گردو میتواند درختان سیب، گلابی، آلو، گیلاس، زیتون، انار و انگور را تحت تاثیر آلودگی قرار دهد.
به گفته وی، استان های قزوین، تهران، قم، همدان، خراسان رضوی از جمله استان های آلوده گزارش شدهاند.
وی نصب تلههای فرمونی در باغها، انسداد مدخل دالان های لارو بر روی تنه و شاخههای اصلی، استفاده از سیم مفتولی برای مبارزه با لارو کرم خراط، هرس سر شاخهها و شاخههای آلوده را از راهکارهای مبارزه با این آفت برشمرد.
کرم خراط با نا Zeuzera pyrina L از خانواد cossidae بومی اروپا است.
نظر شما