بازار ارز روز گذشته بالاخره به میانه کانال ۱۲ هزار تومان رسید. در حالی که فعالان بازار، عملکرد بانک مرکزی در مدیریت بازار را عامل اصلی ریزش قیمتها میدانند، عبدالناصر همتی نیز به این موضوع واکنش نشان داد و به روشنی اعلام کرد، نرخ ارز دیگر افزایش نمییابد.
نرخ دلار در کشور تابع متغیرهای سیاسی و اقتصادی است اما کاهش اخیر نرخ دلار با شیب ملایم، سبب گردیده تا رسانههای داخلی علل این آرامش نسبی در بازار ارز را بررسی کنند.
به گزارش گروه نشریات خبری، روزنامههای امروز سه شنبه ۲۵ تیرماه در حالی چاپ و منتشر شدند که در کنار اخبار مربوط به پایین آمدن قیمت دلار و سکه، گزارشهایی درباره چرایی این کاهش را در صفحات نخست خود برجسته کرده اند.
همسو با روزنامه ها، دیگر رسانه های داخلی اعم از اصولگرا و اصلاح طلب، روند نزولی قیمت دلار را حاصل اقدامات بانک مرکزی دانسته و نیز نسبت به تداوم این روند کاهشی ابراز امیدواری کردهاند.
رسانههای اصلاح طلب
عبارتهای به کار رفته در اخبار و گزارشهای رسانههای نزدیک به جریان اصلاح طلب عبارتند از: بازار ارز از ثبات برخوردار است و روند بازگشت ارز حاصل از صادرات بهبود یافته که نشانه استقبال فعالان اقتصادی از سیاستهای ارزی اخیر است؛ قیمت دلار در سامانه نیما و بازار آزاد یکسان شده است؛ هر چه فاصله نرخهای موجود در بازار ارز کاهش یابد تا جایی که به صفر برسد و یک نرخ در بازار وجود داشته باشد بهترین حالت در بازار رخ میدهد؛ هر روز بر تعداد مزارع استخراج بیتکوین در کشور افزوده میشود اما مسئولان همچنان در قانونگذاری برای ارزهای دیجیتال تعلل میورزند؛ میزان کاهش نرخ از میتواند فال نیکی باشد و مسیر اقتصاد را تغییر دهد؛ نقش پررنگ بانک مرکزی در تعیین مسیر حرکت بازار ارز؛ پر واضح است که بانک مرکزی با بصیرت فراتر از سیاستگذاری متداول بانکی و اعتباری، راهبردهای مدیریت رویدادهای سیاسی را در دستور کار خود قرار داده است؛ اتخاذ سیاست های خوب در جهت کاهش نرخ ارز و کنترل آن، اختلاف قیمت ارز در بازار آزاد و سامانه نیما، خیلی از سرمایههای کشور را تنها در یکسال گذشته به باد داد.
روند کاهشی نرخ ارز
اعتماد نوشت: پس از یک هفته ادامه روند کاهشی نرخ ارز در بازار تهران، روز گذشته هر دلار امریکا در صرافیها به قیمت ۱۲ هزار و ۴۵۰ تومان قیمت خورد که نسبت به روز پیش از آن کاهشی ۱۰۰ تومانی را نشان میدهد. بسیاری از صرافان معتقدند سد مقاومتی دوم دلار دیروز شکسته است و با ماندگاری این قیمت، روند ریزش قیمتها تسریع خواهد شد. بر این اساس صرافیها هر دلار را از مردم به قیمت ۱۲ هزار و ۳۵۰ تومان خریداری میکنند.
مردم سالاری در تیتر نخست خود «دلار و سکه در سراشیبی» نوشت: علیرغم شرایط خاص بینالمللی، قیمت طلا، سکه و ارز دیروز نه تنها در بازار روند کاهشی داشته، بلکه نرخ ارز در بانکها و صرافیهای مجاز بانک مرکزی نسبت به روز گذشتهاش، باز هم با کاهش همراه بود. قیمت سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار دیروز (دوشنبه) با کاهش ۶۰ هزار تومانی، چهار میلیون و ۲۹۰ هزار تومان فروخته شد.
فرارو نوشت: بعد از گذشت یک ماه از تثبیت قیمت دلار روی کانال ۱۳ هزار تومانی، شاهد روند کاهشی آن هستیم و باعث شده دلار دست کم برای یک هفته وارد کانال ۱۲ هزار تومانی شود. روندی که دلار در پیش گرفته ممکن است همچنان ادامه داشته باشد و باعث شود دلار به سرعت از کانال ۱۲ هزار تومانی عبور کرده و قیمت آن به زیر ۱۲ هزار تومان برسد.
کاهش فاصله نرخ ارز نیمایی و آزاد
آرمان نوشت: با ثبت دلار ۱۱ هزار و ۷۰۰ تومانی در سامانه نیما و کاهش نرخ ارز صرافیهای مجاز به ۱۲ هزار و ۱۰۰ تومان و ثبت رکورد پایینترین نرخ ارز در سال ۹۸، اکنون فقط ۴۰۰ تومان تفاوت قیمت بین این دو نوع ارز مشاهده میشود. اتفاقی که میتواند فضای جذابتری را برای صادرکنندگان نسبت به بازگشت ارز ایجاد کند. رئیس کل بانک مرکزی نیز با اشاره به نزدیکشدن نرخ ارز بازار آزاد به ارز نیما گفت: بازار ارز از ثبات برخوردار است و روند بازگشت ارز حاصل از صادرات بهبود یافته که نشانه استقبال فعالان اقتصادی از سیاستهای ارزی اخیر است.
دنیای اقتصاد می نویسد: هماکنون قیمت دلار در سامانه نیما حدود ۱۱ هزار و ۷۰۰ تومان است و با توجه به هزینههای جانبی میتوان گفت بالای ۱۲ هزار تومان ارزش دارد. در واقع در شرایط فعلی میتوان گفت قیمت دلار در سامانه نیما و بازار آزاد یکسان شده است.
تک نرخی شدن ارز
«آرمان» گفتوگویی با عباس آرگون، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، انجام داده است که در بخشی از آن می خوانیم: هر چه فاصله نرخهای موجود در بازار ارز کاهش یابد تا جایی که به صفر برسد و یک نرخ در بازار وجود داشته باشد بهترین حالت در بازار رخ میدهد. در این صورت عرضه و تقاضا به اصلیترین عامل تعیینکننده قیمت تبدیل میشوند. به عبارت دیگر هرچه نرخها واحد باشند امکان رانت و فساد هم به حداقل خود میرسد و هیچگونه مفسدهای اتفاق نمیافتد. امروز بیشتر مفاسدی که شاهد آن هستیم ریشه در ارز چندنرخی دارد. حال وقتی نرخهای بالاتری در بازار وجود داشته باشد، جذابیت رانتجویی هم بالا میرود. البته در این زمینه ما اعتقاد داریم صادرکنندگان واقعی ارز خود را به کشور بازمیگردانند و اگر گاهی هم اخباری نسبت به عدم بازگشت ارز به کشور منتشر میشود ارتباطی به صادرکنندگان واقعی ندارد؛ این آمار مربوط به افرادی است که بهدنبال خروج سرمایه از کشور هستند و بهنام صادرکننده فعالیت میکنند. اما صادرکنندگان واقعی سالهاست که در این حوزه فعالیت دارند و این اولین بار نیست که ارز به آنها میرسد که بخواهند دیگر آن را به کشور بازنگردانند. بالطبع در این صورت آنها دیگر قادر به ادامه فعالیت نخواهند بود. دیگر به این افراد نمیتوان عنوان صادرکننده را اطلاق کرد.
عوامل کاهش نرخ ارز
ابتکار در تیتر نخست خود «نبض دلار در دست دولت» نوشت: اخیراً حسین صمصامی، اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی از پشتپرده کاهش قیمت دلار در روزهای اخیر گفته است. به گفته وی عامل اصلی کاهش قیمت دلار در روزهای اخیر بانک مرکزی است و دولت تصمیم دارد دلار بازار را به نیمایی نزدیک کند. تا امروز نیز بالا و پایین شدن دلار در بازار با دخالت بانک مرکزی بوده و خود عوامل بانک مرکزی هم در بازار دلار میخریدند و میفروختند! پایین آمدن دلار دست بانک مرکزی است و چنان چه بخواهد دلار پایین میآید و اگر نخواهد دلار بالا میرود و همانطور که نرخ را روی ۱۴ هزار تومان بردند الان هم آن را ۱۲۵۰۰ کردند.
طبق این گفتهها میتوان نتیجه گرفت که روند کاهشی نرخ ارز در روزهای اخیر سیاستهای بانک مرکزی بوده است. اما اگر بخواهیم نگاهی دقیق به این مسئله داشته باشیم، شرایط تحریمها و اقدمات لحظهای علیه ایران را نمیتوان نادیده گرفت چراکه بازارهای اقتصادی به شدت تحت تاثیر جو روانی پیشآمده قرار میگیرند و بازار ارز هم از این قاعده مستثنی نیست. به هر حال هر میزان کاهش نرخ از میتواند فال نیکی باشد و مسیر اقتصاد را تغییر دهد.
علیرضا عباسی، کارشناس بازار ارز از نقش پررنگ بانک مرکزی در تعیین مسیر حرکت بازار ارز به «ابتکار» گفت: بانک مرکزی نقش بسیار پررنگ در بازار ارز و همچنین اقتصاد دارد چراکه بانک مرکزی متولی حفظ ارزش پول ملی است. در یکسال گذشته و تغییرات شدید نرخ ارز که اغلب روند افزایشی بود چند اتهام درخصوص بانک مرکزی مطرح شد. یک اتهام این بود که بانک مرکزی برای رفع کسری بودجه شدید دولت با افزایش نرخ ارز و فروش دلار در بازار تلاش میکند تا مشکلات را رفع کند. دومین اتهام در واقع نجات بانکها خصوصی از ورشکستگی و مشکلات صندوقها بازنشستگی بود که به بانک مرکزی وارد شد. این اتهام از سوی فضای مجازی و رسانهها مطرح شد که بانک مرکزی تلاش میکند عامدانه نرخ ارز را به نحو بیسابقهای بالا ببرد تا درآمدهای دولت را افزایش دهد و در واقع این روش بسیاری از مخارج دولت را پوشش میدهد و برخی از مسائل بنیادی اقتصاد را هم حل میکند. این بحث در حالی مطرح میشد که شاید جریان اینگونه نبود، بانک مرکزی در یک شرایط انفعالی قرار گرفته بود بیشتر در مواجهه با بحرانهایی که رخ میداد تلاش میکرد تا شرایط را مدیریت کند.
روزنامه اعتماد در یادداشتی نوشت: نرخ ارز تحتتاثیر عوامل مختلفی قرار دارد که بدون دقت در آنها نمیتوانیم شرایط بازار و تغییرات یا التهابات ارزی را بررسی کنیم. یکی از این عوامل شرایط حاکم بر اقتصاد است. زمانی که نرخ ارز افزایش یافت، حبابهای قیمتی در بخشهای مختلف ایجاد شد. اما با ورود نرخ ارز به کانال ۱۲ و ۱۳ هزار تومان، قدری از حبابهای قیمتی تخلیه شد. از سوی دیگر تقاضا برای ارز و برخی کالاهای ارزبر نیز متعادل شد. نرخ ارز در واقع نسبت قیمت کالاهای قابل تجارت است به کالاهای غیرقابل تجارت. زمانی که نرخ بیش از اندازه افزایش یافت، تقاضا برای برخی کالاهایی که اساسی نیز نیستند، تعدیل شد و ادامه این روند نرخ ارز را پایین آورد. اما وجود شرایط رکود تورمی بر اقتصاد نیز بر کاهش نرخ ارز بیتاثیر نبوده است. طبعاً وقتی رکود بر اقتصاد حاکم باشد تقاضای ارزی نیزبرای بازارها تاحدی کاهش مییابد. از سوی دیگر، واقعی شدن نرخ ارز، از هم گسیختگی در بازار ارز را کم کرد و باعث شد دستگاهها خودشان را با شرایط و قیمتهای جدید تطبیق دهند.
به گزارش اعتماد، شهاب نادری، نماینده مجلس با اشاره به کاهش قیمت ارز در هفتههای اخیر و پیشبینی بازار ارز میگوید: ریزش قیمت دلار در روزهای اخیر طبیعی است چراکه قیمتها کاذب بود. دلار همچنان دارای حباب است و باید حداقل ۴ تا ۵ هزار تومان کاهش یابد تا به نرخ واقعی نزدیک شود. او ادامه میدهد: با مدیریت بازار پول توسط بانک مرکزی و همراهی مردم، شوک ناشی از خروج امریکا به تدریج تخلیه شد و اتفاقات اخیر سیاسی نیز سبب ایجاد تلاطم و نوسان در بازار ارز نشد. از سوی دیگر برنامه بانک مرکزی برای تشکیل بازار متشکل ارزی میتواند به کشف واقعی قیمتها و عرضه و تقاضای واقعی کمک کند و حباب قیمتها را بشکند.
اقدامات مثبت بانک مرکزی
روزنامه ایران نوشت: به نظر میرسد عارضه وقفه و تأخیر زمانی در مدیریت بازار ارز از سوی بانک مرکزی که در گذشته کاملاً مشهود بود، برطرف شده است.در گذشته بانک مرکزی در برابر رویدادهای سیاسی بهصورت منفعلانه و کنشپذیر رفتار میکرد. به بیان سادهتر، در برابر رویدادهای سیاسی که میتوانست شوکهای کوتاه مدت و مقطعی به بازار وارد کند، سازمان اقتصادی کشور کنشپذیر و نظاره گر بود. به بیانی، گارد بانک مرکزی در برابر رویداد باز بود و بعد از وقوع یک یا زنجیرهای از رویدادهای سیاسی نرخ ارز دچار نوسانات افزایشی میشد و به این ترتیب مدیریت بازار با توجه به حضور نوسان گیران و دلالان دچار التهاب میشد، اما اینک پر واضح است که بانک مرکزی با بصیرت فراتر از سیاستگذاری متداول بانکی و اعتباری، راهبردهای مدیریت رویدادهای سیاسی را در دستور کار خود قرار داده و از اجازه ارسال سیگنالهای ارزی به تحریمگذاران خودداری میکند.این رویکرد بهصورت جدی باعث شده است که انتظارات افزایش نرخ ارز تعدیل شود، به طوری که به نظر میرسد با توجه به کاهش شدید نرخ ارز طی روز گذشته و فروکش کردن انتظارات تورمی در هفتههای گذشته چشمانداز بازارها تا اندازه زیادی تحت اقدامات بانک مرکزی روشنتر باشد.
بازار متشکل ارزی
شکستهبند مدیرعامل بازار متشکل ارزی در این باره در گفتگو با «ایسنا» با بیان اینکه کارهای راهاندازی این بازار انجام شده و در مرحله نهایی قرار دارد، گفت: بازار متشکل ارزی به زودی راهاندازی میشود. هنوز مشخص نیست که چه تعداد از صرافیهای مجاز بانک مرکزی برای ورود به این بازار اعلام آمادگی کردهاند، اما بانک مرکزی تخفیفی را برای ورود صرافیها به این بازار در نظر گرفتهاست؛ به طوری که در ابتدا رقمی که برای عضویت آنها در این بازار اعلام شده بود، ۱۰۰ میلیون تومان بود و پس از آن گفته شد به دلیل اینکه صرافیهای کوچکتر نیز بتوانند وارد این بازار شوند، حق عضویت در این بازار به ۲۵ میلیون تومان کاهش پیدا کردهاست.
دلار ۴۲۰۰ تومانی
دنیای اقتصاد می نویسد: با گذشت ۱۵ ماه از اجرای سیاست ارز ترجیحی یا همان دلار ۴۲۰۰ تومانی، کماکان این تصمیم، پرهیاهوترین مساله در فضای اقتصادی جامعه است. منتقدان این سیاست با استناد به تورم کالاهای مشمول ارز ترجیحی و عدم اصابت آن به هدف، گسترش رانتجویی و فساد و تضعیف تولید داخلی و… ادامه این سیاست را نادرست دانسته و بر حذف ارز ترجیحی و استفاده از منابع آن به صورت یارانه کالایی-نقدی تاکید دارند. اما موافقان ادامه سیاست ارز یارانهای، بر موفقیت نسبی سیاست مذکور در کنترل تورم کالاهای اساسی اشاره کرده و برای بهتر اجرا شدن هرچه بیشتر این سیاست، بر کنترل و نظارت بیشتر در اجرای این سیاست برای رفع نواقص آن تاکید دارند.
به گزارش ایسنا، مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی بر لزوم حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از چرخه اقتصادی کشور تاکید کرد و گفت: در سال گذشته تورم کالاهای خوراکی که بسیاری از آنها ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت کردهاند، حدود ۵۶ درصد بوده است این در حالی است که اگر این طرح حمایتی بنا بود نتیجهبخش شود، باید این تورم بسیار پایینتر میبود.
خروج ارز از کشور
روزنامه همدلی در مطلبی با تیتر «خروج سرمایه در لباس ارز» نوشت: اختلاف قیمت ارز در بازار آزاد و سامانه نیما، خیلی از سرمایههای کشور را تنها در یکسال گذشته، به باد داد. آمارهای مختلفی درباره میزان ارزهایی که به چرخه اقتصادی بازنگشته وجود دارد، اما آن طور که رئیس کل بانک مرکزی در اردیبهشت سال جاری در یکی از پستهای اینستاگرامی خود گفته بود: «۶۰ درصد از ارزهای حاصل از صادرات به چرخه برگشته است»، آماری که نشان میدهد هنوز ردی از ۴۰ درصد بقیه در چرخه اقتصادی دیده نمیشود و بهنظر میرسد سرمایههای ملی در قالب ارز از کشور خارج شدهاند. آن طور که بسیاری از فعالان اقتصادی میگویند، یک صادرکننده اگر میخواهد در چرخه تجاری کشور فعالیت کند، باید ارز حاصل از صادرات خود را به کشور بازگرداند، در غیر این صورت به یک صادرکننده یکبار مصرف تبدیل و موجب خروج سرمایه از کشور میشود.
مزایای بیتکوین
آرمان نوشت: هر روز بر تعداد مزارع استخراج بیتکوین در کشور افزوده میشود اما مسئولان همچنان در قانونگذاری برای ارزهای دیجیتال تعلل میورزند؛ این در حالیست که ارزهای دیجیتال توانستهاند به مبادلات بازرگانی تاجران نیز راه یابند و به روشی برای دورزدن تحریمهای نقل و انتقالات پولی و بانکی بدل شوند. اگرچه کشف روزانه دهها مزرعه استخراج بیتکوین در کشور در ابتدا تنها به دلیل مصرف بالای انرژی، سوژه رسانهها و موجب نگرانی مسئولان شده بود، اما به نظر میرسد در روزهای گذشته توانسته است اهمیت خود را در مبادلات پولی و بانکی کشور آشکار کند. از همین روست که اکنون فعالیتهایی برای قانونی و عملیاتیکردن استفاده از رمزارزها در وزارت ارتباطات و بانک مرکزی در جریان است؛ اما سرعت عمل این نهادها در راستای بهرهبرداری رسمی از کارکردهای ارز دیجیتال، کند به نظر میرسد.
عدم تاثیر کاهش نرخ ارز بر معیشت مردم
به گزارش ایلنا، سیده فاطمه ذوالقدر در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی خطاب به رئیس بانک مرکزی ضمن تشکر از وی برای اتخاذ سیاست های خوب در جهت کاهش نرخ ارز و کنترل آن گفت: شما اقدام در خوری در این خصوص داشتید، اما اثر آن نیز باید دیده شود و این درحالی است که تاثیر آن در زندگی مردم، نرخ خودرو، بلیط هواپیما و مواد غذایی قابل مشاهده نیست و نرخ این موارد افزایش چشمگیری داشته است.
رسانههای اصولگرا
در ادامه به برخی از عبارتهای به کار رفته در گزارشهای رسانههای نزدیک به جریان اصولگرا اشاره میشود: قیمت دلار در روزهای اخیر با کاهش چشم گیری همراه شده و از ساعتی قبل وارد کانال ۱۱ هزار تومان شده است؛ اقدامات انجام گرفته از سوی بانک مرکزی، سهم فعالیتهای سوداگرانه در بازار و التهابات قیمتی را بسیار کمرنگ کند؛ بانک مرکزی، با پیگیری ایجاد بازار متشکل ارزی، اکنون زمینه را برای استقلال هر چه بیشتر بازار اسکناس ارز از فعل و انفعالات بازار ارزی دبی فراهم کرده است؛ به نظر می رسد بانک مرکزی باید به سمت قانونمند تر شدن صرافی ها و منع به کارگیری دلالان در خارج از سیستم ارزی آنها حرکت کند.
ریزش قیمت ارز
به گزارش مهر، روند کاهش نرخ ارز بیش از یک هفته است در بازار آغاز شده است؛ رییس کل بانک مرکزی می گوید ذخایر اسکناس بسیار مناسب است و فعالان بازار هم، خبر از پیاده سازی برخی تاکتیک ها از سوی بازارساز برای کنترل بازار می دهند.در عین حال بسیاری از معامله گران نیز به این نتیجه رسیده اند که تغییرات نرخ ارز در دامنه مشخصی نوسان دارد و کاهش یا افزایش شدید برای آن متصور نیست.
به گزارش مشرق، قیمت دلار در روزهای اخیر با کاهش چشم گیری همراه شده و از ساعتی قبل وارد کانال ۱۱ هزار تومان شده است.ریزش قیمتها موجب افزایش میزان فروشنده در بازار شده است؛ جمع زیادی از مردمی که به دارندگان دلارهای خانگی شهرت دارند، امروز وارد بازار شده و نسبت به فروش ارزهای خانگی اقدام کرده اند.
تداوم کاهش نرخ ارز با سیاست های بانک مرکزی
به گزارش خراسان، نرخ دلار در ادامه روند نزولی خود، دیروز هم افت داشت و از حدود ۱۲ هزار و ۴۶۰ تا حدود ساعت ۱۸ به ۱۲ هزار و ۲۴۰ تومان کاهش یافت. در همین حال آخرین خبر نیز به نقل از برخی کانال های تلگرامی گزارش داد که نرخ دلار فردایی در هرات وارد کانال ۱۱ هزار تومان شد. افت چندین روزه نرخ ارز در شرایطی رقم خورده که از یک سو فعالان بازار، از پیاده سازی برخی تاکتیک ها از سوی بازارساز برای کنترل بازار خبر می دهند. از سوی دیگر، اظهارات دو شب قبل رئیس کل بانک مرکزی نیز حاکی از برخی دلایل وضعیت رو به آرامش بازار ارز است. بانک مرکزی، با پیگیری ایجاد بازار متشکل ارزی، اکنون زمینه را برای استقلال هر چه بیشتر بازار اسکناس ارز از فعل و انفعالات بازار ارزی دبی فراهم کرده است. موضوعی که تنها خبرآن تاکنون و در چندین مرحله، موجب افت نوسانات و نیز قیمت ارز شده است. به نظر می رسد با راه اندازی این بازار در آینده ای نزدیک و نیز نقش موثرتر سامانه نیما در تامین ارز واردات، نظام ارزی کشور بیش از پیش نسبت به تقاضاهای مخرب و نوسان گیری های کاذب واکسینه شده و نرخ ها در آن، هر چه بیشتر متناسب با واقعیات اقتصاد ایران تعدیل خواهد شد.
کیهان در مطلبی نوشت: بازار ارز در روزهای اخیر رنگ آرامش را بیش از پیش تجربه میکند؛ قیمت دلار که در ابتدای تیر ماه بیش از ۱۳ هزار و ۴۵ تومان بود، روز گذشته تا ۱۲ هزار و ۹۰ تومان هم کاهش یافت تا تنها طی سه هفته روز گذشته حدود هزار تومان کاهش داشته باشد، کاهشی که در نوع خود کم سابقه محسوب میشود.به عبارت دیگر، بانک مرکزی توانسته با مدیریت صحیح خود مجدداً آرامش را به بازار بازگردانده و حتی با وجود حوادثی چون شکار پهپاد آمریکایی و تحریمهای جدید آمریکا علیه مسئولان ایرانی بازار ارز همچنان به روند با ثبات خود ادامه داده و حتی ارزش پول ملی تقویت شود.
تسنیم نوشت: اقدامات انجام گرفته از سوی بانک مرکزی در ماه های گذشته توانسته با تأثیر گذاری سریع در کنار استفاده از سایر ابزارهای بازارساز، سهم فعالیتهای سوداگرانه در بازار و التهابات قیمتی را بسیار کمرنگ کند. یکی از دیگر عوامل تأثیر گذار در بازار ارز که موجب ادامه روند ریزشی قیمت دلار شده است، کاهش فاصله قیمتی بین بازار آزاد و بازار نیمایی در آستانه راهاندازی بازار متشکل ارزی است. فعالان بازار و کارشناسان اقتصادی معتقدند بانک مرکزی در ماه های اخیر با جدیت بازار ارز و فعالیت های فعالان این بازار را رصد می کند و مانع از آغاز دور جدید سوداگری در این بخش شده است.
تسنیم در مطلب دیگری نوشت: به نظر می رسد بانک مرکزی باید به سمت قانونمند تر شدن صرافی ها و منع به کارگیری دلالان در خارج از سیستم ارزی آنها حرکت کند، قشری (دلالان) که هر چند دیده نمی شود اما متاسفانه بخش عظیمی از تلاطمات و نوسانات بازار ارز را شامل می شود و مانند شَبهی پنهان بازار ارز را درگیر می کند.
نظر شما