به گزارش روز چهارشنبه رسانه های پاکستانی، واشنگتن از ابتکار تاسیس گذرگاه جدید مرزی میان پاکستان و هند موسوم به «کرتارپور» استقبال کرده است.
«مورگان اورتگاس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا طی گفت وگو با خبرنگاران در واشنگتن تاسیس گذرگاه مرزی کرتارپور را باعث تقویت تماس میان مردم پاکستان و هند دانست.
دولت ترامپ در آستانه سفر رسمی «عمران خان» نخست وزیر پاکستان به آمریکا درصدد دلجویی از اسلام آباد است با این حال سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا از رایزنی درباره وضعیت حقوق بشر در پاکستان با عمران خان خبر داد، بحثی که اسلام آباد از سوی واشنگتن مورد اتهام قرار گرفته و اخیراً نیز طرف پاکستانی گزارش وزارت امور خارجه آمریکا را در این خصوص رد کرد.
آمریکا مدعی حمایت از عادی سازی روابط میان اسلام آباد و دهلی نو است اما پس از تشدید بی سابقه روابط میان این دو رقیب هسته ای در جنوب آسیا، واشنگتن نه تنها اقدام عملی برای حل بحران نکرد بلکه نگران از بین رفتن منافع خود در منطقه به ویژه در افغانستان بود تا جایی که مقامات آمریکایی از دولت پاکستان خواستند اجازه ندهند تنش های سیاسی و نظامی با هند به منافع واشنگتن در افغانستان ضرر برساند.
مقامات پاکستانی و رسانه های این کشور همواره از دوگانگی کاخ سفید در قبال اسلام آباد و موضوع اختلافات با هند انتقاد کرده و می گویند که آمریکا هیچ تمایلی برای ایفای نقش جهت کمک به برقراری صلح در جنوب آسیا ندارد.
«ایاز امیر» نماینده سابق مجلس ملی پاکستان و از تحلیلگران معروف امور سیاسی این کشور می گوید: آمریکا به ویژه دولت دونالد ترامپ هرگز خواستار صلح میان پاکستان و هند نیست بلکه کفه ترازوی کاخ سفید بیشتر به نفع دهلی سنگین تر است.
وی معتقد است که دیدگاه ترامپ درباره منطقه جنوب آسیا و مواضع وزارت امور خارجه آمریکا مبنی بر حمایت از کاهش تنش ها میان اسلام آباد و دهلی نو، بسیار متفاوت است.
«اسد مجید خان» سفیر پاکستان در آمریکا هفته گذشته خطاب به مقامات کاخ سفید گفت که آمریکاییها باید به نگرش یکجانبه خود به روابط با اسلام آباد پایان دهند و آنان باید دیدگاههای ما را نیز در نظر بگیرند.
به گفته مقامات پاکستانی عمران خان قرار است به دعوت دونالد ترامپ به آمریکا سفر کند و دیدار آنان سی و یکم تیرماه امسال در کاخ سفید انجام خواهد شد.
نظر شما