۲۶ تیر ۱۳۹۸، ۱۷:۱۶
کد خبر: 83400179
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

فرآیند اداری در کشف کالای قاچاق نیازمند اصلاح است

بیرجند - ایرنا - جانشین فرمانده انتظامی خراسان جنوبی، خواستار اصلاح فرآیندهای اداری معیوب در کشف کالای قاچاق شد و گفت: باید در این زمینه در تمامی بخش‌های مرتبط جامع‌نگری وجود داشته باشد.

سرهنگ سعید دادگر روز چهارشنبه در آیین امحای ۵ تن کالای قاچاق در بیرجند افزود: برخی کالاها به عنوان قاچاق از افراد سودجو و قاچاقچی کشف می‌شود که در وهله نخست ظن به قاچاق در مباحث مختلف از جمله دام، مواد بهداشتی، مواد غذایی و سایر بر اساس نگرش، تجربه و مهارت نیروی انتظامی مورد تایید است.

وی ادامه داد: این در حالیست که بعد از تحمل سختی‌ها، مشکلات، تشکیل پرونده، انتقال و روند طولانی دیگر در نهایت کالای مربوطه قاچاق تشخیص داده نمی‌شود و این از خلاهایی است که باید تعیین تکلیف شود.

جانشین فرمانده انتظامی خراسان جنوبی تاکید کرد: بایستی پیوستگی کاری، پیش‌بینی و جامع‌نگری در تمامی دستگاه‌های مرتبط با امر مقابله با قاچاق کالا و ارز استان ایجاد شود تا زمان تشکیل پرونده و قطعیت قاچاق کوتاه شود.

وی بیان کرد: گاهی همکاران محموله دام قاچاق کشف می کنند که باید بیش از ۴۸ ساعت درگیر فرایندها شوند لذا باید فرایندهای بیهوده اصلاح یا حذف شود.

سرهنگ دادگر با بیان اینکه قاچاق سوخت در استان به یکی از مسایل مهم تبدیل شده است عنوان کرد: سوخت به ۲ صورت جزیی و کلی قاچاق می‌شود که سوخت سنگین توسط تریلی‌های حامل سوخت از بخش‌های مرکزی کشور به مرز استان منتقل می شود که با شگردها خاص از جمله دور زدن قانون همراه است.

وی با بیان اینکه شگردهای قاچاقچیان روز به روز پیچیده‌تر می‌شود یادآور شد: امید است سامانه‌های کنترلی که از سال‌های گذشته مدنظر دستگاه‌هایی از قبیل گمرک بوده است تقویت شود تا کار در ایستگاه‌های بازرسی و گلوگاه‌های استان تسهیل شود.

جانشین فرمانده انتظامی خراسان جنوبی گفت: اگر امروز به دنبال دستگاه ایکس ری در مرز ماهیرود هستیم که محقق نشده است مهمتر از آن در محورهای مواصلاتی استان برای برخورد با موضوعات ایمنی و امنیت است.

وی تاکید کرد: ارزش ریالی کالاهای قاچاق، پرونده‌ها متشکله، خوروهای توقیفی و افراد دستگیر شده در استان روند رو به رشدی داشته است در مقابل ضربات کاری به شبکه‌های سازمان یافته و تشکیلاتی زده‌ایم.

سرهنگ دادگر گفت: قاچاق به عنوان یک معضل ملی و در جنگی که دشمن علیه ما آغاز کرده است به عنوان یک نقطه کاری و چند وجهی تبعات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی دارد.

وی افزود: مقام معظم رهبری در دیدار فرماندهان و مدیران نیروی انتظامی در خصوص قاچاق کالا فرمودند «یکی از موانع تحقق رونق تولید، قاچاق است که امروز به صورت دوطرفه درآمده است و نیروی انتظامی باید به صورت جدی با قاچاق مبارزه مقابله کند».

جانشین فرمانده انتظامی خراسان جنوبی ادامه داد: فرماندهی انتظامی استان نیز بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری، فرمان داد نظارت‌ها در زمینه مقابله با قاچاق کالا در استان تشدید و گسترش یابد.

وی اظهار داشت: در این زمینه قرارگاه جهادی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در تمامی رده‌های انتظامی استان از جمله فرماندهی انتظامی در حال تشکیل شدن است و در حقیقت به دنبال تشدید مبارزه در بخش‌های مختلف هستیم.

سرهنگ دادگر عنوان کرد: نیروهای مرزبانی و پلیس بزرگترین و گسترده‌ترین شبکه مقابله‌ای را در بخش‌های مختلف با ناهنجاری‌های متفاوت از جمله مواد مخدر و قاچاق کالا دارند.

وی مقابله با شبکه‌های سازمان یافته را محورهای کاری مهم انتظامی استان برشمرد و تصریح کرد: افراد سوداگر به ویژه در قاچاق کالا و سوخت در استان به صورت شبانه‌روزی و از شگردهای مختلف استفاده می‌کنند ما نیز به صورت شبانه‌روزی به دنبال این افراد و ضربه زدن به این افراد هستیم.

جانشین فرمانده انتظامی خراسان جنوبی یادآور شد: امروز بخشی از کشفیات کالای قاچاق امحا شد که ۱۰۰ درصد این محموله محصول همکاران نیروی انتظامی در بحث مقابله با قاچاق کالا بوده است که خارج از شبکه‌های توزیع، نظارتی و عرضه از مرزهای استان و سیستان و بلوچستان وارد شده است.

وی با تاکید بر اینکه با همه ابعاد قاچاق چه استان خراسان جنوبی مبدا و چه مقصد باشد مقابله می‌کنیم گفت: قاچاق مواد بهداشتی و آرایشی علاوه بر صدمات اقتصادی بر سلامت جامعه نیز تاثیرگذار است.

سرهنگ دادگر با بیان اینکه مقابله با کالاهای سلامت محور در راس فعالیت های ما قرار دارد افزود: این نوع کالاها تاثیرات منفی زیادی بر اجتماع، فرد و خانواده بر جای می‌گذارد.

دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان جنوبی هم گفت: کالاهای قاچاق با هدف امنیت زیستی، غذایی و سلامت مردم امحا می‌شود و ایجاد امنیت جزو ماموریت دستگاه‌های امنیتی، انتظامی و اطلاعاتی است.

محمدرضا دبیری با بیان اینکه مقابله با قاچاق به ارتقای سطح تولید و اشتغال کمک می کند اظهار داشت: در سال رونق تولید به معضل قاچاق کالا و ارز به عنوان یک پدیده در حوزه امنیت اقتصادی باید توجه بیشتری شود.

وی گفت: برای مقابله با قاچاق به عنوان یک خطر جدی و بزرگ از تمام ظرفیت‌های حاکمیتی و قانونی استفاده خواهیم کرد تا مقابله با قاچاق همه جانبه اتفاق بیفتد.

وی یادآور شد: مقام معظم رهبری در فرمایشات خود در مباحث قانونی تاکید دارند همه دستگاه‌های اجرایی با تمام قوا نقش خود را در مبارزه با قاچاق کالا و ارز ایفا کنند.

دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان خراسان جنوبی افزود: چالش‌های امنیت ملی فراوانی دارند اما یکی بحث قاچاق مواد مخدر و قاچاق کالا و ارز است لذا بر همه دستگاه‌هاست که در این زمینه مشارکت کنند.

وی گفت: برخی دستگاه‌های نظارتی که در مقابله با قاچاق کالا و ارز فعالیت و مداخله دارند باید تلاش کنند انجام امور تجارت و نقل و انتقالات در قالب سامانه ها تعریف شود چراکه با این سامانه‌ها ریسک قاچاق به حداقل می‌رسد.

وی با اینکه چرخه قاچاق ساختار یافته و سازمان یافته است عنوان کرد: با توجه به این موضوع بخشی از فعالیت دستگاه های مرتبط با مقابله با قاچاق، معظوف به شناسایی‌هاست و بخشی منوط به فعالیت هدفمند اطلاعاتی برای اشراف بر روند فعالیت قاچاقچیان است که این چرخه هم انرژی می گیرد و هم زحمات زیادی به دنبال دارد.

دبیری تاکید کرد: بخشی از دستگاه‌ها وظیفه فرهنگ‌سازی دارند و باید تلاش کنند قباحت مصرف کالاهای قاچاق شکسته نشود و اگر دستگاه‌های فرهنگی به این موضوع نپردازند مقابله همه جانبه اتفاق نمی‌افتد.

وی با تاکید بر اینکه باید ریسک قاچاق برای قاچاقچیان به حداقل برسد عنوان کرد: از این طریق شاهد کاهش ورود کالای قاچاق خواهیم بود و این مهم نیاز به فرهنگ سازی دارد.

دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان جنوبی یادآور شد: باید به گونه‌ای عمل کنیم که ریسک قاچاق نه تنها برای قاچاقچی صرفه و فایده نداشته باشد که هزینه‌ها را برای او بیشتر تحمیل کند و برای وی به عنوان یک کار پرخطر تلقی شود.

وی گفت: استان مرزی خراسان جنوبی در کریدور مسیر محموله‌های قاچاق در منتها علیه مرز شرقی و همجواری با کشور افغانستان قرار گرفته است لذا باندهای قاچاق که در این مسیر تلاش می کنند سازمان یافته هستند.

دبیری افزود: تمام تلاش ما باید به این معطوف شود که باندهای سازمان یافته هدف غایی ماموریت ها تلقی شود و این محقق نخواهد شد مگر اینکه دامنه فعالیت‌های عمیق و اشراف بر تحرکات و کارکردهای این باندها داشته باشیم.

وی اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون یکهزار و ۴۲۷ پرونده قاچاق کالا و ارز به ارزش ۱۰ میلیارد و ۶۳۰ میلیون تومان در استان تشکیل شد که از نظر ارزش نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۲۳ درصد رشد داشته است.

۷۵۵۷* ۶۰۵۴

اخبار مرتبط