فرهنگ مطالعه از طریق کودکان به پیکره خانواده تزریق می‌شود

ارومیه- ایرنا- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌غربی گفت: فرهنگ مطالعه را می توان از طریق کودکان به اعضای دیگر خانواده تزریق و زمینه ای فراهم کرد تا ضمن آشنایی والدین با فرهنگ کتابخوانی، پیوندی عمیق بین اعضا ایجاد شود.

حجت‌الاسلام ناصر خدایاری روز چهارشنبه در کارگاه آموزشی چهارمین دوره جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان افزود: می توان از طریق آموزش و ترغیب کودکان به کتابخوانی پدران و مادران را نیز با کتابخوانی و مطالعه پیوند داد.

وی با اشاره به ترغیب کودکان به مطالعه و با بیان اینکه والدین به دلیل وابستگی عاطفی به کودکان خود هنگام مراجعه به فروشگاه حتی از خرید کالاهای گران قیمت برای آنان دریغ نمی کنند، اظهار داشت: به واسطه همین پیوند عاطفی موجود بین والدین و کودکان می توان کودکان را به عنوان پلی ارتباطی میان پدران و مادران و کتابخوانی ایجاد کرد تا بدین وسیله والدین نیز با مطالعه انس پیدا کنند.

وی به ارزش مطالعه کودکان اشاره کرد و افزود: روایتی از معصومین بیان می کند که آموزش در دوران کودکی همانند حکاکی کردن روی سنگ است.

حجت الاسلام خدایاری افزود: جمعیت کودکان ١١ تا ١٩ سال مهترین بازه سنی است که می توان هم آموزش داد و هم مهارت ها ی آنها را برانگیخته و زمینه رشد و شکوفایی آنان را فراهم کرد.

وی با بیان اینکه قرآن به اهمیت کتابخوانی اشاره می کند، گفت: کتاب مردم را از تاریکی به سمت روشنایی سوق می دهد و موجب آگاهی بخشی و رهایی انسان از استعمار و استبداد می شود.

وی به تاثیر مطالعه کتاب در توسعه استان ها اشاره کرد و افزود: با مطالعه وضعیت پنج شهر صنعتی می توان پی برد که مطالعه چه اندازه در توسعه این شهرها تاثیر داشته است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان افزود: استان هایی مثل تهران، آذربایجان شرقی و دیگر استان های توسعه یافته در حوزه های مختلف حرفی برای گفتن دارند و با مطالعه وضعیت مطالعه این استان ها مشاهده می شود در حوزه مطالعه گام های مثبتی برداشته اند.

وی اظهارداشت: از ١٧ شهرستان استان تنها از ٧ شهرستان طرح کتابخوانی به این اداره رسیده و ضروری است که مطالعه و توجه به کتاب در اولویت قرار گیرد.

حجت الاسلام خدایاری بیان کرد: مطالعه، پیوندهای اجتماعی جامعه را مستحکم کرده و به رشد و تعالی ما کمک می کند.

وی افزود: مطالعه ای خروجی دارد که به زندگی اقتصادی روشنی بخشد، قوانین و ضوابط اجتماعی را برقرار کند و به اقتصاد، زندگی، دین و دنیای ما گره بخورد و رشد و تعالی جامعه را موجب شود.

وی به نقش مطالعه در توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی اشاره کرد و گفت: نباید چنین تصور شود که مطالعه تنها برای آگاهی است بلکه علاوه برآگاهی، هرنوع پیشرفتی در حوزه های مختلف وابسته به مطالعه است و اگر زمان مطالعه کاهش پیدا کند بدون تردید شاهد توسعه ای دربخش های مختلف جامعه نخواهیم بود.

کارگاه آموزشی چهارمین دوره جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان به مدت دو روز با حضور تسهیل گران کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، نهاد کتابخانه های عمومی وآموزش و پرورش آذربایجان غربی در ارومیه برگزار می شود.

۸۱۳۵/‏۷۱۲۹

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha