۲۷ تیر ۱۳۹۸، ۷:۲۶
کد خبرنگار: 1010
کد خبر: 83400631
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پزشک کاشانی هزینه مرمت یک اثر تاریخی شهرش را پذیرفت

کاشان- ایرنا- لیلی ماحوزی پزشک کاشانی بخشی از درآمدش را صرف مرمت بنای تاریخی تیمچه امین‌الدوله شهرش می‌کند، اقدام فرهنگی این طبیب برای حفظ این شناسنامه‌های تاریخی کشورمان به تاکید کارشناسان نیازمند فرهنگ‌سازی است.

این پزشک فوق تخصص غدد درون ریز و هرمونهای مغزی با شعار «طبیب وطن بر بالین میراث کهن» اثر تاریخی تیمچه امین‌الدوله واقع در بازار کاشان را مرمت و بازسازی می کند.

ماحوزی تصمیم گرفت با افتتاح مطب در تیمچه امین‌الدوله، از یک سو علاقه به بنای تاریخی در میان بیماران را با توجه به فضای آرام این مکان افزایش دهد و از طرفی درآمد حاصل از درمان بیماران را هم صرف جان فرسوده بناهای تاریخی نیاز به مرمت کند.

وی معتقد است نگاه مرمت در ترمیم بناهای تاریخی نگاهی مشابه علم پزشکی است.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری کاشان با استقبال از این طرح از برنامه‌ریزی برای مرمت تیمچه امین‌الدوله در مجموعه بازار تاریخی کاشان خبر داد.

مهران سرمدیان روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در پی اقدام طرح میراث یاری خانم دکتر لیلا ماحوزی و ارائه طرح طبیب وطن بر بالین میراث کهن برای حفظ، مرمت و نگهداری تیمچه امین‌الدوله که یکی از نمادهای ارزشمند و بی‌نظیر معماری اصیل ایرانی است، نشستی با حضور وی، کارشناسان حفظ و احیا آن و برخی صاحبنظران مرمت و معماری برگزار و در خصوص موارد ضروری مرمتی این بنا تصمیم‌هایی گرفته شد.

وی اظهارداشت: در این نشست ضمن ارائه گزارشی از آسیبها و نیازهای مرمتی این بنای تاریخی همراه با برآورد هزینه و اقدام‌های مورد نیاز از سوی کارشناسان میراث فرهنگی با هم‌فکری استادکاران معمار سیداکبر حلی و اکبر تقی‌زاده، برنامه‌ریزی لازم برای آغاز مرمت بخشی این تیمچه تاریخی، با اعتبار خیران فرهنگی به خصوص دکتر ماحوزی انجام شود.

تیمچه یا کاروانسرای امین‌الدوله از بناهای معماری و تاریخی مربوط به دوره قاجار است که از سوی فرخ‌خان غفاری کاشی ملقب به امین‌الدوله بین سالهای ۱۲۸۰ تا ۱۲۸۴ هجری قمری ساخته شده است.

این اثر تاریخی دارای سه طبقه بنای مستحکم، مسقف و مرتفع با دهانه وسیعی است که از لحاظ عرض، طول و عظمت و شکوه و همچنین تزئینات معماری بی‌نظیر است.

تیمچه امین‌الدوله از منحصر به فردترین و ارزشمندترین بناهای تاریخی کشور و هنرها و فنون معماری در آن به گونه ای است که می توان آنر ا یکی از شاخص های هنر معماری اسلامی و ایرانی نام برد. این اثر تاریخی در تاریخ ۲۹ دی ۱۳۵۳ با شماره ۱۰۱۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

مجموعه بازار بزرگ کاشان به شماره ۱۲۸۴ در شهریور ۱۳۵۵ شمسی در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.

طول این بازار نزدیک به سه کیلومتر، مساحت اصلی و فرعی معابر آن ۱۹ هزار و ۸۰۰ مترمربع و دارای ۶ محور اصلی شامل مسگرها، قیصریه، درب زنجیر، زرگرها، گذرنو و پانخل است.

بیش از یکهزار و ۷۰۰ اثر با ارزش تاریخی شناسایی شده در کاشان وجود دارد.

شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۵ هزار نفر در فاصله ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان واقع است.

۶۱۳۶/‏۶۰۲۶/‏

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha