۲۶ تیر ۱۳۹۸، ۲۳:۳۱
کد خبر: 83400783
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۵۰ کشاورز نمونه سربیشه تجلیل شدند

۲۶ تیر ۱۳۹۸، ۲۳:۳۱
کد خبر: 83400783
۵۰ کشاورز نمونه سربیشه تجلیل شدند

بیرجند - ایرنا - سه کشاورز نمونه ملی و ۴۷ کشاورز نمونه شهرستان سربیشه در زمینه تولیدات محصولات زراعی، دامی، کشاورزی، آب و خاک، طیور و صنایع تبدیلی و تکمیلی تجلیل شدند.

فرماندار سربیشه روز چهارشنبه در این آیین گفت: استفاده از ظرفیت‌های موجود بخش کشاورزی شهرستان نیازمند برنامه ریزی مناسب است و با توجه به این ظرفیت‌ها، ایجاد صنایع تکمیلی ضروری است.

محمد محمدی افزود: بخش کشاورزی با قابلیت‌ها و پتانسیل‌های فراوان به عنوان رکن اصلی اقتصاد سهم بسزایی در تولید ناخالص ملی، امنیت غذایی و ایجاد اشتغال کشور دارد.

وی بیان کرد: سربیشه منطقه‌ای مستعد برای فعالیت‌های کشاورزی و دامپروری است که باید در سال رونق تولید از این ظرفیت حداکثر استفاده را داشته باشیم.

مدیر جهاد کشاورزی سربیشه هم در این مراسم گفت: ۷۵ درصد مردم شهرستان در زمینه کشاورزی و دامداری فعالیت دارند.

مریم جوادی بایگی افزود: کشاورزی تنها یک مقوله اقتصادی نیست بلکه حیات اجتماعی و امنیت ملی را در پی دارد، امنیت غذایی یکی از بخش‌های مهم امنیت جامعه است.

وی با بیان اینکه سربیشه با سطح زیرکشت ۸۵ هکتار رتبه نخست تولید گل محمدی استان را دارد، اضافه کرد: امسال کشت گل محمدی در ۳۰ هکتار از باغات شهرستان توسعه یافت.

جوادی بایگی اظهار داشت: سربیشه دومین تولید کننده عناب خراسان جنوبی است و سطح زیرکشت این محصول یک هزار ۵۲ هکتار است که سالانه ۲ هزار و ۸۶ تن عناب از باغات شهرستان برداشت می‌شود.

وی افزود: تنها کلکسیون عناب کشور با ۳۴ اکوتیپ مختلف در این شهرستان وجود دارد که کارهای تحقیقاتی بر روی این کلکسیون‌ها در حال انجام است.

مدیر جهاد کشاورزی سربیشه عنوان کرد: سربیشه نخستین تولیدکننده تخم مرغ و سومین تولیدکننده گوشت مرغ در استان است.

جوادی بایگی بیان کرد: تنها ایستگاه اصلاح نژاد بز کرکی استان نیز در این شهرستان وجود دارد که کارهای تحقیقاتی برای اصلاح نژاد بر روی این دام در حال انجام است.

وی با بیان اینکه امسال کشت نشایی محصولات مختلف در این شهرستان نسبت به سال گذشته هفت برابر افزایش یافته است، اضافه کرد: کشت نشایی از سال گذشته در پنج هکتار از اراضی شهرستان سربیشه شروع شد که در سال جاری به ۳۵ هکتار افزایش یافته است.

جوادی بایگی عنوان کرد: کشت نشایی شیوه ای مناسب برای کشاورزی در مناطق کم آب از جمله شهرستان سربیشه است که سبب افزایش محصول و در نتیجه افزایش قابل توجه عملکرد در واحد سطح می‌شود.

وی گفت: سال گذشته ۵۵۷ هکتار سامانه نوین آبیاری در اراضی کشاورزی شهرستان اجرا شد که یک هزار و ۷۳۲ هزار متر مکعب در مصرف آب بخش کشاورزی صرفه جویی شد.

مدیر جهاد کشاورزی سربیشه افزود: از ابتدای سال جاری چهار رشته قنات شهرستان که بر اثر وقوع سیل کاملاً مسدود شده بود، بازگشایی شده است.

۷۵۵۶*۶۰۵۴