توان و ظرفیت مراکز علمی و دانشگاهی در اختیار تقویت صنایع بزرگ قرار می گیرد

تهران- ایرنا- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: همه تلاش ما در استفاده از توان و ظرفیت مراکز علمی و دانشگاهی به منظور تقویت صنایع بزرگ و تحرک و پویایی بیشتر آنهاست که بطور قطع پیامد آن، تقویت حرکت صنایع پایین دستی خواهد بود.

«منصور غلامی» امروز (پنجشنبه) در آیین افتتاح نخستین نمایشگاه فرصت های ساخت داخل و رونق تولید در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران افزود: وضعیت سیاسی بویژه تحریم ها یک بار دیگر ثابت کرد که نمی‌توان به کسانی که اهمیتی برای توسعه کشورمان قائل نیستند، اعتماد کرد.

به گفته این مقام مسئول، در گذشته برای رفع مشکلات صنایع داخلی آنطور که باید تلاش نشده و برای آینده باید توجه بیشتری به آن مبذول داشت.

وی بیان داشت: امروز آسیب پذیری اقتصاد کشورمان مشخص شده و جریانات سیاسی بین المللی، اشتغالمان را تحت تاثیر قرار داده است، اما با توجه به جمعیت حدود چهار میلیون نفری دانشجویی، پتانسیل هایی خوبی در اختیار داریم.

غلامی ادامه داد: این دانشجویان در بازه زمانی کوتاه مدت، ضمن تحصیل و کسب تخصص های لازم می توانند به سمت رفع نیازهای جامعه هدایت شوند.

وی یادآور شد: امروز مراکز بزرگ علمی، پژوهشکده ها، مراکز رشد و پارک های علم و فناوری در اکثر شهرها و مناطق کشور دایر شده و با وجود ۱۳ هزار آزمایشگاه و کارگاه در دانشگاه ها، ۶ هزار واحد فناور در پارک های علم و فناوری و ۱۰ ها هزار نفر اساتید و محققان دانشگاهی، می توان حرکت های صنعتی بزرگی را در کشور سر و سامان داد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: اکنون بیش از پنج هزار قرارداد بین مراکز علمی و فناوری کشور به ارزش ۹۵۲ میلیارد تومان در حال اجراست و با بکارگیری فناوری های جدید و انتقال آنها به بخش صنعت و تولید می توان فرصت های شغلی جدید و متنوعی ایجاد کرد.

وی، از طراحی و ساخت تجهیزات توربین های بادی، تجهیزات استخراج نفت، سامانه های راداری پیشرفته، ماهواره ها، پهپادها، انواع ربات صنعتی و تجهیزات و پلتفرم خودرو به عنوان بخشی از دستاوردهای به دست آمده یاد کرد که در بستر زیرساخت های ایجاد شده با همکاری مراکز علمی و صنعتی به ثمر نشسته است.

غلامی اظهار داشت: در حوزه اشتغال نیز در تلاشیم فارغ التحصیلان دانشگاهی بتوانند در بخش های تولید، صنعت و خدمات وارد بازار کار شوند و دانشگاه ها در دو سال گذشته تلاش کردند تا دانشجویان را در حین تحصیل با بازار و نیازهای ضروری جامعه آشنا کنند.

وی گفت: فرصت های مطالعاتی که با کمک وزارت صنعت، معدن و تجارت برای دانشجویان دکتری تعریف شده، بخشی از فعالیت های وزارت علوم برای تداوم ارتباط صنعت و دانشگاه است و در این زمینه، تشویق اعضای هیات علمی دانشگاه ها با اصلاح آیین نامه ها و پایش قراردادهای ارتباط بین صنعت و دانشگاه در حال پیگیری است.

این مقام مسئول، همچنین از مشارکت مراکز علمی و فناوری در رفع نیازهای ساخت و تولید، آمادگی برای آسیب شناسی و تدوین برنامه های ساخت داخل، امکان استفاده مناسب از فرصت های مطالعاتی اساتید دانشگاه ها در بخش های صنعتی و معدنی، ظرفیت پایان نامه های دانشجویی و استقرار مراکز تحقیق و توسعه صنایع در پارک های علم و فناوری به عنوان بخشی از راهکارهای این وزارتخانه برای توسعه ساخت داخل و رونق تولید یاد کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha