لایحه مالکیت ادبی و فکری هم اینک در کمیسیون قضائی و فرعی فرهنگی در حال بررسی است و انتظار میرود هرچه سریعتر به صحن مجلس شورای اسلامی راه یابد.
این خواسته علی اصغر کاراندیش بود که روز پنجشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا به آن تاکید فراوان داشت.
به گفته وی نبود قانون حمایت از مؤلفان و پدیدآورندگان آثار فرهنگی و هنری در کشور مشکلات عدیده ای را برای این قشر به وجود آورده و از این رو تصویب لایحه یاد شده میتواند کمک بزرگی به مؤلفان و تولیدکنندگان آثار هنری و ادبی باشد.
وی ابراز امیدواری کرد: در این دوره از مجلس شورای اسلامی لایحه مالکیت ادبی و فکری به نتیجه نهایی رسیده و به یک قانون سودمند برای حمایت از مؤلفان و تولیدکنندگان آثار تبدیل شود.
معاون حقوقی و امور مجلس وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: به دلیل خلاءهای قانونی موجود در حال حاضر آثار مؤلفان و پدیدآورندگان به راحتی توسط دیگران مورد استفاده قرار گرفته و حق و حقوق مالک از بین میرود.
کاراندیش خاطرنشان کرد: لایحه مالکیت فکری و ادبی علاوه بر حمایت از اهالی فرهنگ و هنر در اقتصاد فرهنگ و هنر کشور نیز بسیار اثر گذار است.
از دیگر اقدامات ارزشمند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تهیه و تدوین طرح «نظام جامع فرهنگ و هنر» است که به گفته کاراندیش آماده ارسال به مجلس شورای اسلامی است.
وی از مزایای این طرح به واگذاری کارها به اهالی فرهنگ و هنر اشاره کرد و گفت: نظام فرهنگ و هنر شبیه نظام کشاورزی، مهندسی و پزشکی است که زمینه مشارکت فعالان این عرصه را فراهم میکند.
معاون حقوقی و امور مجلس وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: لایحه نظام رسانه نیز پس از فراز و فرودهای بسیار و کش و قوسهای فراوان به مجلس رسیده که امیدواریم این مهم نیز به سرانجام برسد.
کاراندیش یادآوری کرد: با فراهم کردن این نوع زیرساختها زمینه را برای حمایت و پشتیبانی از جامعه هدف هموار میکنیم تا میل و رغبت فعالان این عرصه برای مشارکت در سرنوشت فرهنگی کشور بیشتر شود.
۷۵۲۷/۲۰۸۷
نظر شما