علیرضا رفیعیپور روز پنجشنبه در جریان بازدید از کارخانه واکسن سازی تب برفکی «روناک» مهاباد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سال گذشته بیشتر استانهای کشور بویژه آذربایجان غربی در زمینه کنترل بیماری تب برفکی با مشکلاتی روبرو بود که با تلاش انجام شده امسال کانونهای تهدید این بیماری به یک سوم کاهش یافته است.
وی ادامه داد: امسال بیش از ۹۸ درصد انواع بیماریهای دام و طیور از جمله آنفولانزای پرندگان و تب برفکی کنترل شده به طوریکه در سال جاری هیچ گزارشی مبنی بر وجود آنفولانزای پرندگان در کشور ثبت نشده است.
رفیعیپور با بیان اینکه تامین واکسنهای با کیفیت یک نوع پشتیبانی از تولیدات دامی است، اضافه کرد: هماکنون کشور ما علاوه بر اینکه در تامین واکسنهای دامی با مشکلی مواجه نیست بلکه توانسته است به موفقیتهای خوبی در زمینه تولید انواع واکسنهای دامی دست پیدا کند.
وی در خصوص حمایت این سازمان از تولیدکنندگان واکسنهای دام و طیور اظهار داشت: دولت سالانه بیش از ۴۳۰ میلیون یورو برای تامین ارز، تسهیلات، مواد اولیه و تجهیزات به تولیدکنندگان این حوزه کمک میکند که در صورت نیاز این مبلغ افزایش خواهد یافت.
وی بیان کرد: سازمان دامپزشکی از طرف دولت، بانک مرکزی و جهادکشاورزی در اولویت تامین ارز مورد نیاز کشور قرار دارد تا تولیدکنندگان برای دریافت مواد اولیه کارخانههای خود با مشکل مواجه نشوند.
وی افزود: اتکای اصلی صنعت دامپروری و دامداری کشور به واکسنهای تولید داخل است که با بهرهبرداری و توسعه تولید در چند کارخانه واکسن سازی داخلی در سال ۹۸ این موضوع تقویت میشود.
رفیعیپور همچنین میزان ذخیره نهادهای دامی را در کشور بیش از هفت ماه عنوان کرد و افزود: هماکنون در انبارهای کارخانهها به اندازه کافی واکسن و داروهای مورد نیاز دام و طیور ذخیره شده و از این بابت نگرانی وجود ندارد.
عامل بیماری تب برفکی یک نوع ویروس است که در بین دامها و به ویژه گوسفندان شایع است؛ این بیماری به نام بیماری دهان و پا نیز در بین دامداران مشهور است زیرا دهان و پای دامها را مبتلا میکند.
راه های درمان بیماری تب برفکی شامل واکسن زدن دام ها، قرنطینه کردن دام و ضد عفونی کردن محل دام هاست.
رییس سازمان دامپزشکی کشور در سفری یکروزه به شهرستان مهاباد از واحد واکسن سازی روناک مهاباد به عنوان بزرگترین واحد تولید واکسن تب برفکی در خاورمیانه در این شهرستان بازدید کرد.
۹۹۰۳/۶۱۸۵/
نظر شما