۲۷ تیر ۱۳۹۸، ۲۲:۵۳
کد خبر: 83401846
T T
۰ نفر
وزیر اعظم جبل الطارق درباره گریس یک با ایران رایزنی کرد

لندن – ایرنا – «فابیان پیکاردو» وزیر اعظم جبل الطارق با مقام های ایران در لندن دیدار و درباره نفتکش توقیف شده گریس یک گفت وگو کرد.

نشریه «کرونیکل» جبل الطارق به نقل از سخنگوی دولت این منطقه اعلام کرد، در این ملاقات که دیروز (چهارشنبه) در لندن برگزار شد درباره کاهش تنش ها در تمامی ابعاد این مساله رایزنی شد.

این سخنگو، نشست یادشده را مثبت و سازنده خواند.

پیکاردو پیش از این با «ترزا می» نخست وزیر و «جرمی هانت» وزیر امور خارجه انگلیس هم در لندن ملاقات و پیرامون آخرین تحولات نفتکش گریس یک گفت وگو کرد.
وزیر امور خارجه انگلیس پس از ملاقات با وزیر اعظم جبل الطارق در توییتی نوشت: دو طرف توافق کردند که اگر تشریفات قانونی و ضمانت های لازم درباره این نفتکش صورت گیرد به حل این پرونده کمک کنند.
او بار دیگر ادعای لندن درباره مقصد نفتکش ایرانی را تکرار و بر لزوم اجرای تحریم های اتحادیه اروپا علیه سوریه تاکید کرد. تحریم هایی که دولت انگلیس به بهانه آن، در یک هفته گذشته، نفتکش حامل دو میلیون بشکه نفت ایران را در جبل الطارق توقیف کرده است.
رسانه‌های غربی ۱۳ تیرماه جاری خبر توقیف نفتکش «گریس یک»، را اعلام کرده و مدعی شدند؛ این کشتی به علت نقض تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه توقیف شده است.
مقام‌های ایرانی با تکذیب ادعای انگلیس، اعلام کردند که سوریه مقصد این نفتکش نبوده و بندر بنی یاس ظرفیت پهلوگیری این شناور عظیم را ندارد.
«سید عباس موسوی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با یادآوری مخالفت‌های اتحادیه اروپا با تحریم‌ها و قوانین فراسرزمینی، گفت: ادعاهای لندن درباره توقیف نفتکش حامل نفت ایران به لحاظ حقوقی قابل اعتنا نیست و از انگلیسی‌ها می‌خواهیم هر چه زودتر این نفتکش را رها کنند.
«حمید بعیدی نژاد» سفیر ایران در انگلیس هم هشدار داده است: اگر نفتکش و محموله ایران آزاد نشود، اقدام انگلیس بی پاسخ نمی‌ماند.
وزیر امور خارجه انگلیس شنبه گذشته از آمادگی این کشور برای آزادی نفتکش یادشده خبر داد. او در گفت وگو با «محمدجواد ظریف» همتای ایرانی خود اعلام کرد: اگر مطمئن شویم نفتکش ایرانی به سوریه نمی‌رود، به آزادی آن کمک می‌کنیم.
ناظران بر این باورند که انگلیس سعی دارد تا دولت جبل الطارق را مسئول و تصمیم گیرنده توقیف نفتکش ایرانی نشان دهد، در حالی که دولت این منطقه بدون حمایت مستقیم لندن قادر به چنین کاری نبود.
علاوه بر این، قانون تحریم های اتحادیه اروپا علیه سوریه به لحاظ حقوقی محدود به کشورهای عضو اتحادیه اروپا است و شامل ایران و یا کشورهای دیگر نمی شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha