علی عبدلی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با این بخشودگی بدهیهای معوق واحدهای صنعتی به شهرکهای صنعتی و همچنین مصوبه هفته گذشته مجلس شورای اسلامی مبنی بر بخشودگی جریمه وامهای معوق، امیدها برای رونق دوباره واحدهای صنعتی آذربایجانغربی نیز بیشتر میشود.
وی افزود: سال ۱۳۹۷ در مجموع ۵۷ واحد صنعتی در آذربایجانغربی به چرخه فعالیت برگشتند و امسال نیز برنامهریزها برای فعال شدن دوباره ۱۲ واحد صنعتی بزرگ در استان صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه هماکنون ۳۴ شهرک و ناحیه صنعتی در آذربایجانغربی فعال است و ۲ هزار و ۲۰۰ قرارداد واگذاری زمین صنعتی در شهرکها و نواحی صنعتی استان منعقد شده است، اضافه کرد: در حال حاضر ۲۵ واحد از ۳۴ شهرک و ناحیه صنعتی استان در مساحت بیش از ۶۵۰ هکتاری فعال بوده و بنگاههای تولیدی در آنها مشغول تولید محصولات مختلف است.
وی با بیان اینکه امسال ۲ شهرک صنعتی جدید در آذربایجانغربی واگذار میشود، افزود: این ۲ شهرک جدید شامل شهرک صنعتی نالوس اشنویه و شهرک کانی غیرفلزی خوی است که پس از اتمام عملیات زیرسازی به واحدهای صنعتی و تولیدی واگذار میشود و شهرک صنعتی مهاباد نیز ۱۲ هکتار توسعه پیدا میکند.
وی گفت: از یکهزار و ۲۸۴ واحد به بهرهبرداری رسیده در شهرکها و نواحی صنعتی استان ۸۵۵ واحد فعال است که بیشتر در زمینه صنایع غذایی و کانیهای غیرفلزی فعالیت میکنند و ۴۲۹ واحد نیز غیرفعال است.
عبدلی در خصوص مشکل فاضلاب شهرک صنعتی مهاباد نیز اظهار داشت: طبق آخرین نتایج آزمایشهای انجام شده توسط اداره حفاظت محیط زیست این شهرستان، پساب خارج شده از تصفیهخانه فاضلاب شهرک صنعتی مهاباد مطابق بر استانداردهای موجود بوده و امسال نیز لایروبی زهکشها با همکاری اداره امور آب مهاباد انجام شده است.
وی افزود: بخشی از مشکلات فاضلاب شهرک صنعتی مهاباد مربوط به واحدهایی است که بدون پیش تصفیه، پساب واحد خود را به صورت مستقیم به بیرون هدایت میکنند که این امر باعث ایجاد بوی نامطبوع در حاشیه جنوبی شهرک شده است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجانغربی با اشاره به اینکه فعالیت واحدهایی که این استاندارد را راعایت نکنند متوقف می شود، گفت: فاز دوم تصفیه خانه فاضلاب شهرک صنعتی مهاباد نیز در حال انجام است و طرح آن به مشاور واگذار شده است.
آذربایجانغربی از نظر صنعتی یکی از استان های کم برخوردار کشور به شمار می رود اما با اجرای قانون خروج از رکود تدوینی دولت تدبیر و امید، اقدامات خوبی در راستای بازگشت واحدهای تولیدی و صنعتی این استان به مدار تولید آغاز شد.
در حال حاضر ۲۵ شهرک و ناحیه صنعتی از ۳۵ مورد مصوب آذربایجانغربی فعال بوده که یکهزار و ۲۰۰ واحد صنعتی را در خود جای داده است و ۲۰ درصد از این واحدهای تولیدی با ظرفیت پایین فعالیت میکند.
سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران از شهریور ۱۳۸۴ فعالیت خود را آغاز کرد و بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی یک سازمان توسعه ای به شمار میرود.
۳۰۲۰/۶۱۸۵/۷۱۲۹
نظر شما